Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на 4х4 кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за избор на 4х4 кола

Колега, като чета изискванията Ви, Хонда-ЦРВ ще Ви пасне идеално!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Най-добре едно пунто 1.1 на газ и патрул 160 или 260 и ще ти останат и едно хиляда лева да почерпиш
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най-добрата идея до тук е това!
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Забрави джиповете! 7-9 на градско е утопия ...
          Мииии да, а и колегата по-горе е дал добри примери с Пежо 106 и Корса. Бих препоръчал Субаро Джъсти, отговарят на доста от изискванията.

Сега сериозно, колега аз карам къс Форд Маверик 2.7 ТДИ, под 10/100 не мога да го сваля, но си зависи и от карането, мисля че дълга база ще ти е идеална, по-евтин от Нисаните, защото е със слива на решетката, но разлика няма.
          Успех

Коментар

Първоначално публикуван от franky1 Преглед на мнение
            ... Помогнете ми да се ориентирам към правилния избор.

Малко трудно ще може някой да ти помогне, при положение, че самият ти не изглеждаш да си наясно със себе си какво ти трябва.

Хем искаш нещо по-голямо, та да те уважавали на пътя, хем да не биело много на очи.
            Хем искаш да товариш 4 души + детска количка (а, предполага се, и целия прилежащ багаж), хем да не бъдело дълга база.
            Хем искаш къса база, ама се мръщиш, че късото Терано имало само 2 врати.
            Хем колата да има душа да набира по баирите с пълен товар, хем, ако може, само да мирише горивото.
            Хем ще купуваш кола на старо, хем искаш да имаш гаранции, че няма да се счупи нещо скъпо.
            Хем казваш, че търсиш кола, а не джип, хем намесваш сред възможните варианти Терано, Маверик, Jeep

Изборът на автомобил винаги налага да се правят някакви компромиси. Реши си първо кое ти е по-важно, пък тогава питай! Че такива теми взеха да се повтарят с досадно увеличаваща се честота ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Най-добрата идея до тук е това!
              Имам по-добра - да си купи джип с голям мотор и да си намери богата любовница. Така хем х.я до края, хем душата - в рая...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не казвам, че съм компетентен да давам съвети, но и аз мисля, че най-доброто решение е това:
                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Най-добре едно пунто 1.1 на газ и патрул 160 или 260 и ще ти останат и едно хиляда лева да почерпиш
                т.е. две машини.

Иначе 3 години карах това:
                Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                ...
                Посочих CRV, защото отговаря на най-много от написаните критерии и влиза в бюджета. Не съм имал такава, но е известна като много здрава и практична колица. Карал съм веднъж и върви доста добре. Мисля, че и собствениците на такива ще я похвалят.
                и го подкрепям с две ръце.

Моето беше автоматик, и разхода е около 10/100 комбиниран. Общоизвестно е, че не става за тежък офроуд. При теб зависи, колко кален е черния път до вилата.
                Моята вила е в Белица, на най-високата точка между Вакарел и Панагюрище. Снегът и черният път до там преодолявам с другото нещо от подписа ми - Паджеро Пинин. За съжаление е къса база и не става за семейна кола.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Според мен, след като досега Игниса е бил достатъчен, а и никъде сякаш няма изискване колата да е "истинска джипка" - може и с нещо от сорта на Октавия Скаут да се реши проблема. Място има достатъчно; тди-то е доволно икономично, вървежно и надеждно; все пак колата е леко повдигната; само цената дали ще се вмести???
                  Други по-евтини алтернативи, но с определено по-висок разход са Форестър; ЦРВ/ХРВ; Рав4...

Коментар

Здравей колега!Защо не хвърлиш един поглед на обявите за коли......не е лека кола,не е и джип.....а е.Спейс Вагон....4Х4,150кс.Място колкото искаш,достатъчно мощност,неголям разход,влизаш и в ценовия диапазон.Само дето двигателя е GDI,т.е.малко по особен е,газифициране не носи.Ако случиш на добра машина.....това е семейния ван за теб .

Коментар

Аз съм нов в този форум, но доста информация изчетох.Не съм компетентен, но според изискванията ти, за мен вариантите са:
                      1. Субару Форестър - всички пишат за него, че е много здрава машина и е доста прооходим за класа си.Разходите за гориво и поддръжка при него са по-високи, но пък рядко се чупят.Има бензинови мотори с и без турбо.
                      2. Хонда ЦРВ - Много колеги я споменаха и мисля, че е отличен вариант.Здрава и икономична (за джип).Има възможност за поставяне на газов инжекцион с бутилка под пода на багажника и това е голям плюс, защото резервната гума на този модел е на вратата на багажника.
                      3. Тойота Рав4 - За теб е задължителна дългата база.За нея не съм чел много, но все пак е Тойота, а това само по себе си е голям плюс.
                      Пак казвам, че не съм специалист на тема автомобили 4х4 и информацията, която ти давам е прочетена от мен в този хубав и полезен форум.
                      Аз на твое място бих пробвал няколко марки и модели и бих се спрял на това, което ми се стори, че ме устройва най-много.
                      Чети в разделите по марки за всички джипове тук и съм сигурен, че сам ще избереш правилната машина.Просто форумът е чудесен и може много да се научи тук.
                      Поздрави и успех с покупката

Коментар

Форестър с газов инжекцион. 2,0 с ръчни скорости с "половинки". Просвета е 20 см. Ако имаш възможност повози се на такова и си прецени. По скъпата подръжка идва от това че няма менте части.
                        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                        Е250 1998-продаден
                        Субару Пустош

Коментар

Относно изискванията ти съм +1 за Субару...
                          Кара: Santa Fe DM, 2.2CRDI AT, 197HP, 436 Nm

Коментар

Subaru Forester (2000-2001) изпълнява повечето ти критерии, без "късата база" (все пак е комби). Хем е лека кола, хем е височко, голям багажник и просторно купе, пермаментно 4х4. 2.0 турбо е често срещано сред тях и ще има досатъчно мощ.
                            Не става за сериозен офроуд, но ти не търсиш това.
                            На мен ми е фаворит за семейна кола 4х4 за черни пътища и асфалт в лошо време.

Проблема мей е малкото предлагане на пазара.

Коментар

Преди доста години на Пампорово строяхме един хотел, едни колеги дойдоха с чисто нов игнис 4х4, Падна голямия сняг и игниса тръгна да излиза от преспата, предните гуми пишеха задниет не мърдаха, така напред назад, собственика се ядоса че чисто новото 4х4 не може да излезне при положение, че другите с вериги излезнахме та вкл и Транспортер 4х4 без вериги, та газ напред назад, оттам нещо изтропа и замина колицата нова новеничка. Според мен единствената "кола" 4х4 е субаро. Другата кола 4х4 която смля скоростите беше на едни мои подизпълнители нисан прерия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X