Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 4.0/LR Discovery 3.9/Mitsubishi Pajero 3.0/3.5 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 4.0/LR Discovery 3.9/Mitsubishi Pajero 3.0/3.5 V6

Здравейте
    Честита Коледа на всички
    От доста време чета и събирам информация относно гореспоменатите возила,
    евентуалния избор бе сведен до тези 3 ексемпляра,но разбира се искам да чуя
    и мнението на хората тук
    Искам возило,което ще бъде единствена кола-трябва що-годе читав салони външен вид,няма да се тунингова за хард разходки
    (но пък никога не се знае))
    да събира достатъчно багаж за едномесечен престой на палатка
    да може да се кара 4х4 независимо на какъв терен-тоест Select track,Full time или Super select
    да с бензинов агрегат(ще се кара на газ)
    мисля,че при газифициране,разхода на 3-те ще е що-годе еднакъв
    автоматичните скорости са второто изискване след бензиновия двигател(изключение бих направил само за много добър екземляр
    с ръчни скорости,по-специално за Дискавъри)
    цена на придобиване (около 5000-6000лв)
    ходовата част при Чероки и Диско е по-елементарна(цели мостове),съответно и по-евтина за обслужване-съобразно цените на частите в чужбина
    При Паджерото-съответно по-сложна и скъпа,но пък като цяло то е по-нова концепция
    Ламарините при Чероки и Диско мисля,че са по-здрави,Паджеро е по-вероятно да има гнило,вкючително и по рамата
    Наясно съм с различията при трите-Митсубиши и Диско-блокаж(и)
    Чероки-най-много да има ЛСД диференциал,но както знаем всички-пълно щастие няма
    Най-лошо е че в момента,гледайки сайтовете за автотърговия,няма кой знае какъв избор на тези модели,който да се
    вписва във финансовите ми параметри
    Наясно съм,че всеки има плюсове и минуси и се нядявам,че тук всеки ще даде компететно мнение
    Благодаря ви
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

От: Jeep Cherokee 4.0/Land rover Discovery 3.9/Mitsubishi Pajero 3000 V6

Диско, защото:

-най-ефтина подръжка
    -най-голям вътрешен обем
    -най-мощен
    -има рама
    -най-здрав
    -най-ремонто пригоден.
    -става с обикновена газова

Аз доста съм търсил такова и то от половин година и няма, само от време навреме излиза нещо с десен волан или 1+1.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Диско, защото:

-най-ефтина подръжка
      -най-голям вътрешен обем
      -най-мощен
      -има рама
      -най-здрав
      -най-ремонто пригоден.

Аз доста съм търсил такова и то от половин година и няма, само от време навреме излиза нещо с десен волан или 1+1.
      Най-здрав?
      дали съществува такова понятие
      Според мен всичко е въпрос на какъв 15-20г екземпляр ще попадне човек
      Определено десен волан и 1+1 отпадат
      Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Диско, защото:

-най-ефтина подръжка
        -най-голям вътрешен обем
        -най-мощен
        -има рама
        -най-здрав
        -най-ремонто пригоден.

Също съм за Диско.Но Паджерото,също има предостатъчно място(дълга база),не по малко мощно,и става с обикновенна газова.Има и 1+ блокаж...

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
          Също съм за Диско.Но Паджерото,също има предостатъчно място(дълга база),не по малко мощно,и става с обикновенна газова.Има и 1+ блокаж...
          Определено Паджерото е с най-много екстри от всички,+това може да се намери и такова с 2 блокажа
          При него ме притеснява по-високата цена за придобиване,също за подръжка,както и независимото окачване отпред.
          Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Само се зареди се с търпение, понеже който и да е по горепосочените модели излизат рядко по обяви, а пък да и намериш от тях в добро състояние си е повече от късмет. Иначе съвета ми е ако ще е бензиново Паджеро да се оглеждаш за 3.5 мотора. Разликата във вървежа с 3.0 е голяма, а разликата в разхода не чак толкова.
            M57D30T1
            W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
              Само се зареди се с търпение, понеже който и да е по горепосочените модели излизат рядко по обяви, а пък да и намериш от тях в добро състояние си е повече от късмет. Иначе съвета ми е ако ще е бензиново Паджеро да се оглеждаш за 3.5варяб мотора. Разликата във вървежа с 3.0 е голяма, а разликата в разхода не чак толкова.
              Да,определено и 3500 мотора не се изключва
              Просто трябваше да го добавя в заглавието
              Но като гледам цените,май ще е почти невъзможно да се класирам за такова
              Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Имам Чероки 4,0, за цените на частите и особено че на Диското са евтини ми стана много ама много смешно. Моето мнение е че на Черокито са най-евтините части. Като цяло не е с много голям багажник, камо ли като се сложи АГУ. За надежност мисля че е най-здравия от 3те. Може за тези пари да се намери перфектен при това автоматик. Мисля че като скорости също е най-здравия от 3те. Разход 20/100 газ +/-. Ако купуваш купи Лимитед. Падежерото е по-голямо определено, има много сериозен проблем с ръждата, лошото е че не само шасито изчезва ами и всеки болт се къса и клеясва, имам едно зарязано такова, при сериозно изгниване е безсмислено да се възстановява, за двигателя на паджерото този, нищо не знам, дизела е зле. Диското според мен е най-скъпо като части, иначе е здрава машина, вътре не е тесно но не е кой знае колко удобно, в съседния двор гние едно такова. Като заключение бих казал да търсиш най-запазения от 3те екземпляр на най-добра цена. С тези пари определено ще улучиш нещо много добро. На Черока става най-обикновената газова и никога не дава никакви ядове, като си работи и на бензин и на газ без проблем, моето е с огромен багажник, който може да поеме за цело село излет

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                  Имам Чероки 4,0, за цените на частите и особено че на Диското са евтини ми стана много ама много смешно. Моето мнение е че на Черокито са най-евтините части. Като цяло не е с много голям багажник, камо ли като се сложи АГУ. За надежност мисля че е най-здравия от 3те. Може за тези пари да се намери перфектен при това автоматик. Мисля че като скорости също е най-здравия от 3те. Разход 20/100 газ +/-. Ако купуваш купи Лимитед. Падежерото е по-голямо определено, има много сериозен проблем с ръждата, лошото е че не само шасито изчезва ами и всеки болт се къса и клеясва, имам едно зарязано такова, при сериозно изгниване е безсмислено да се възстановява, за двигателя на паджерото този, нищо не знам, дизела е зле. Диското според мен е най-скъпо като части, иначе е здрава машина, вътре не е тесно но не е кой знае колко удобно, в съседния двор гние едно такова. Като заключение бих казал да търсиш най-запазения от 3те екземпляр на най-добра цена. С тези пари определено ще улучиш нещо много добро. На Черока става най-обикновената газова и никога не дава никакви ядове, като си работи и на бензин и на газ без проблем, моето е с огромен багажник, който може да поеме за цело село излет
                  Честно да ти кажа и на мен най-много ми допада "ръбатият американец" а и винаги съм искал да карам американска кола,но не изключвам и англичанина и японеца разбира се
                  Даже в определени моменти заглеждам и Grand Cherokee-не съм много наясно колко са сравними....
                  Но оределено раздатката 242 ме привлича много
                  В момента карам Опел Фронтера къса база,с газова бутилка в багажника,и прекрасно зная какво е да нямаш багажник
                  Но както споменах,колата ще бъде единствена и за това държа на приемлив разход и подръжка.
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                    Цените на частите вероятно ги гледаш в Мото Пфое. Твърдя, че няма по-евтин за поддържане джип. С УАЗа са почти на кантар.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Черокито е супер..... Докато не опреш до ремонта на автомата или търсене на задните полуоски..... Американска кола е хубаво нещо, ако знаеш как да я караш и как да я поддържаш. Ти ЛИЧНО!

Имал съм три броя, та от там знам....
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Tи си имал три броя
                        Предполагам си не научил как да караш и подържаш американска кола
                        А сега какво караш?
                        Между другото има ли разлика в окачване,трансмисия и т.нт между Диско 2,5 дизел и 3,9 бензин
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Накрая всички минават на японско, а за двигателите и кутиите Таргата е твоя човек, Трамп и Яро също могат да са ти полезни, аз съм ги забравил
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                            ......
                            Между другото има ли разлика в окачване,трансмисия и т.нт между Диско 2,5 дизел и 3,9 бензин
                            В окачването-никаква. В трансмисията - малка.
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
                              Tи си имал три броя
                              Предполагам си не научил как да караш и подържаш американска кола
                              А сега какво караш?

Вземи почети малко този форум, че сам се поставяш в неудобно положение...... В момента карам Патроль 91 г набор. Леко модифициран.
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X