Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търся си джип за излети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: търся си джип за излети

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
    За 17 бона може да вземеш лъскав лукс джип, друг е въпроса за какво ти е в гората...
    Има още един въпрос, дали няма да ти е жал да си вкараш лъскавия джип в шубрака (нищо, че не е фосксваген)...
    Така, че според мен, вземи си една Киа Спортидж. Има бързи, бавни, 4X4 и може да се намери за до 5 000.
    Задели още 5 за бъдещи ремонти(които са неизбежни след офроуд каране) и евентуално за някакъв лифт, ако ти се струва ниска.
    За 10 000 ще имаш, офроуд автомобил, за които няма да те е жал и които ще може да си юркаш спокойно в гората.
    Ако нещо се счупи, оправяш го и продължаваш напред...

Ако,тази кална улица е оффроад,-бахти Кията,защо не си вземеш една кола с предно.това ако е оффроад.Твърдо сам за Патрола,здрав,и тежък.

Коментар

Да обаче за 5000лв. ще вземе КИА поне 2000г. с клима и ел стъкла и огледала само добри гуми и е готова не е най добрия вариант но не е и за подценяване.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko123 Преглед на мнение
        Търся някакъв джип за излети в планината , да става за офф роод , с приятели ходим 1 2 пъти в месеца в планината , досега ходех с Туарега но винаги го пазя да не одраскам лака . Отделил съм около 17 хилки за това удоволствие и сам се спрял на няколко модела :
        1. МЛ 400 CDI - засега ми е фаворита
        2.Pajero 3.2 DID
        3.Patrol 3.0 TDI
        4.Cherokee2.8CRD
        Само да допълня ,че държа да е дълга база , джипа няма да се ползва много така че може и накрая да взема някои V8 , какво ще кажете за тези модели на които сам се спрял , а може и вие да предложите някои вариант
        Защо не видиш това !?

Коментар

Приятел,мислиш като джамбазин,ел.стъкла,клима и други глезотий ,не са определящи за джип в гората.Всички джипове от класа на Кия,Фероза,Витара,не стават,не че не вървят а защото за ремонтите им след всеки излед,може да се напише история.Цената им е никаква,но полуоски,мостове,шасита са вечни проблеми.Да не говориме за каретата те се чупят ,като солети ,щом ги напънеш по-здраво с по-агресивни гуми.

Коментар

само да уточня , че не искам някакъв офф роад звяр а с които да пътувам удобно до гората и в нея така че климатика и някакви други глезутийки не са за пренебрегване , трябва и да по голям защото по всяка вероятност ще се возят поне 4 човека . Вчера цял ден ходя по автокъщи да разглеждам някакви автомобилчета , но неми излиза от главата една ТЛК 80 4,5 двигател само ме притеснява дали двигателя е читав все пак е на 320 000 км поне така изписва , другото което е че докато не загрее много мени оборотите , но и за тия пари дето мога да го взема мисля че си заслужава (11 500 лв) с един голф от моя страна. Разгледах и един ренж ровер 4,6 HSE на почти същата цена но не съм фен на британската глупост но все пак да попитам тук за мнението на по запознатите от мен

Коментар

Взимай тойотата , стегни я както трябва и ще ти служи вярно дълги години .

Коментар

Re: търся си джип за излети

При Тойотата мноооого внимавай и прегледай колата изключително подробно. Предния диф им е слаб, трябва да се провери за виене. Ако е читава, ще се видиш в джип; обаче ако е счупена, те очакват много главоболия. Това го казвам, защото цената е подозрително ниска, а ремонтите - скъпи.
                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  ...П.С Ако не страдаш от предрасъдъци относно годината на производство, според мен най-доброто съотношение возия/проходимост е Ленд Крузър 80.
                  С кое е по-добра от дълъг патрул?
                  Освен цената
                  Да съм ги нямал и двете да не знам
                  С почти всичко е по-добра.
                  Патрула има един преден диф в плюс пред 80. А 80 има повече плюсове.

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  ...Относно поддръжката, естествено че Патрола че е мнооого по-евтин в сравнение с ТЛК80...
                  Не бъди чак толкова сигурен, че е много по-евтин. Това е много относително. Просто Патрула се намира по-често, но не значи, че е по-евтин.

Коментар

.... с които да пътувам удобно до гората и в нея така че климатика и някакви други глезутийки не са за пренебрегване , трябва и да по голям защото по всяка вероятност ще се возят поне 4 човека . Вчера цял ден ходя по автокъщи да разглеждам някакви автомобилчета , но неми излиза от главата една ТЛК 80 4,5 двигател само ме притеснява дали двигателя е читав все пак е на 320 000 км поне така изписва ,....
                    Сравнявате абсолютно несравними като предназначение (оставяме всичко останало) машини, но за късмет окото ви е хванала една от истинските. Комбинацията комфортно пътуване + да става за гората е много трудна и Toyota 80 series е на челно място в краткия списък (за разлика от 3 от 4-те в списъка на 1-ва страница). Патрул 61 също става и за двете, но 4.5-ицата ще е осезаемо по-приятна за каране по шосе. Отделно, че 80-тката е по принцип една идея по-комфортна. Не на последно място от Тойотата винаги ще се отървете по-лесно, ако не ви хареса, за разлика от много други...
                    На тойотата предния диф може да е по-малък от задния или от патрулския, но това не значи че е малък... При нормална експлоатация едва ли ще има проблеми, хората обикалят континенти с тези коли.
                    И последно, колкото и да пише на километража такава кола на по малко от 300 хил. км няма да намерите, освен, ако не търсите систематично години наред и не сте готови да платите веднага всяка цена когато я откриете... Който е търсил знае...
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

само да уточня , че не искам някакъв офф роад звяр а с които да пътувам удобно до гората и в нея така че климатика и някакви други глезутийки не са за пренебрегване , трябва и да по голям защото по всяка вероятност ще се возят поне 4 човека . Вчера цял ден ходя по автокъщи да разглеждам някакви автомобилчета , но неми излиза от главата една ТЛК 80 4,5 двигател само ме притеснява дали двигателя е читав все пак е на 320 000 км поне така изписва , другото което е че докато не загрее много мени оборотите , но и за тия пари дето мога да го взема мисля че си заслужава (11 500 лв) с един голф от моя страна. Разгледах и един ренж ровер 4,6 HSE на почти същата цена но не съм фен на британската глупост но все пак да попитам тук за мнението на по запознатите от мен
                      Колега аз за тези пари ще ти дам 80-ка и без голфа. Поздрави.
                      [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=135252 ...давай ти си!
                        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

благодаря много за съветите и предложенията и мисля че много ми помогнахте в търсенето и тоталния завои от МЛ към ТЛК . Днес капарирах тоя дзвер и живи и здрави началото на 2012 година ще го пробвам как е в гората.

Коментар

Честито, със здраве да си го караш!

П.П. Как мислите, редно ли е колегите смятащи, че няма никаква полза от подобни теми, малце да си посипят главата с пепел?

Коментар

благодаря много за съветите и предложенията и мисля че много ми помогнахте в търсенето и тоталния завои от МЛ към ТЛК . Днес капарирах тоя дзвер и живи и здрави началото на 2012 година ще го пробвам как е в гората.
                              Ако е в добро състояние, мисля че ще останеш много приятно изненадан от возията и качеството на изработката при 80-тката(която е модел 1990г!). Аз имам и МЛ(270) и ТЛК80 и според мен са несравними откъм качество на изработка и возия, а за проходимост въобще не говориме. Единствено преимущество МЛ-а има в разхода на гориво.
                              M57D30T1
                              W450

Коментар

Честито! ....Много се кефя като някой вземе правилното решение! ....Със здраве да си я караш и ни дължиш да Й направиш тема и да качиш снимки при първа възможност!
                                Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X