Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за лов и риболов ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на джип за лов и риболов ?

Ако земеш дизелов дзвер, сложи му газ и да видиш как ще ти падне разхода с 30- 40% на горивото и ще дигнеш и мощността и изгарянето на анфта ще е се друга бира. Поинтересувай се в София ги слагат, но мисля има и оше някое друго място.

От двата аз съм за Диското !КОмфорт и проходимост в пъти по- добри и това е джип !

Наслука колега.

Коментар

Първоначално публикуван от todor2104 Преглед на мнение
      Колеги вече доста се ориентирах от към марка и модел на джип. Имам едно последно запитване , според вас кое е по добрия вариянт спрямо : здравина и проходимост ,без да правя някакви допълнотелни подобрения като например блокажи и т.н. Единственото което мисля да направя е да го вдигна малко ако е възможно и да си взема хубави гуми за оффроуд!
      Та ето и двата модела ;Ленд ровър Дискавъри и Тойота 4-рънър! И двата автомобила ще са дизелови и около 94 - 95 година на производство!
      Предубеден съм за жалост, но .............Диско е по-доброто според мен.
      Не бързай с повдигането. Първо виж какви са му възможностите.
      Успех !

Коментар

Казано чесно и аз си бях за Дискаварито , ама като четох форума се запалих и по Тойотата ! Значи ще се търси Дискавари. За вдигането няма да бързам, наистина първо ще има едно леко тетсче и тогава ще гледам дали ще се бара нещо по него и така !
        Много съм ви блогодарен за помоща !

Коментар

Първоначално публикуван от todor2104 Преглед на мнение
          Казано чесно и аз си бях за Дискаварито , ама като четох форума се запалих и по Тойотата ! Значи ще се търси Дискавари. За вдигането няма да бързам, наистина първо ще има едно леко тетсче и тогава ще гледам дали ще се бара нещо по него и така !
          Много съм ви блогодарен за помоща !
          Тойотата също си е перфектен избор. Дори си има и блокаж отзад, но не е в цената която си посочил.
          Просто за 4000 лв ще е .... за доста ремонт. Така си мисля.
          Ако се колебаеш за Тойота .... гледай да не е на ресьори. Или поне пробвай преди покупката....

Коментар

4рънара е несравним с диското, 4 рънъра е много корава машина, става и за лифт и за всичко, в двора на комшията има едно дискавъри 95някъде и колкото и невероятно да звучи даже алуминиевото купе е тотално изгнило, двигателя 2,5 е пълен мъртвец и цепи всичко каквото има като се почне от охлюва на турбото. Диското за мен е някакъв краен случай.

Коментар

То така или иначе сърцето на машината ще е на късмет ,кво дойде ! А за паричките немога да отделя повече като имам на предвит че джипа ще има и обслужване като се вземе поне едно 500-600 лева!
              Неще по въпроса за обслужване на коя машина е по лесно, като например ремонт и смяна на масла, ремаци и ролки ако не е с верига !

Коментар

Масла, ремъци, ролки, са почти еднакви. Зависи какво масло и какъв ремък искаш да сложиш. Там вече има доста разлика, но това си е за почти всяко МПС. Имай предвид, че при колите с предно предаване имаш един възел за трансмисионно масло-обединени скоростна кутия и диференциал. При джиповете има скоростна, раздатъчна кутия, и два моста за наливане на масло. Да не се изненадаш де

По-горе пишеш, че "може" да вземеш едни гуми за офроуд. Не може, а е задължително. Ако имаш джип, но няма добри гуми все едно нямаш нищо. Някои регенерати ще ти вършат добра работа. Но все пак си приготви поне 600-700 лева за гуми. Това е най-важното което трябва да направиш за да бъде джипа проходим.
                Освен това трябва да си го прежалил. Знай,ч е най-проходимата машина е прежалената

Успех.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Съгласен съм напълно с Николай ! За гумите най вероятно ще са кайманки или кобра ! А за обслужването , нямам намрения да ходя по сервизи а ще го извършваме с баща ми . Имаме си някаква грамотност в това отношение ,пък си има и достатъчно писано по форуми и книга!
                  Еи тука намерих един рънър ,(изтрито) ако е възможно да ми кажете нещо за него!
                  Последно редактирано от CarTest™; 20-12-11, 17:41.

Коментар

Колеги , закупих си Jeep чероки , доста е старичак 88 година. Мотора му е 2,1 дт. до колкото разбрах това е двигател на рено ! Също така джипа е в много окаено състояние като цяло . За смяна са му почти всички тампоно по окачването също така и почти всички маркучета по двигателя , казано с две думи трябва да се барни почти на всякаде ! Ако има някой който е от Стара Загора и се е занимавал с такава машина . Има някой свободен ден и му се занимава, да се разберем нещо и да деда някой савет от каде да го започнем ! Мерси предварително!

Коментар

Честито колега,ама към какво се беше насочил,пък какво взима накрая?И то баш пустиняка френски 2.1!Пали ли поне ?
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря , да пали и то в тия студове. То това и беше главната причина да закупя . Но има и доста неща за правене по него .

Коментар

2.1 си е добра нафтова печка, макар и малко слабичка, но пък на бавни в гората си пърпори доволно. Честито колега, има доста инфо в раздела на Jeep а каквото не намериш- питай, с каквото можем ще помогнем.
                          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Колеги, имали някой от Стара Загора с Jeep cherokee 2.1 дизел! Да обменим малко информация за някои нещица.

Коментар

Започнах да чета темата и мислих ,че Дискавъри ще вземеш.
                              Много съм се зарибил по Диско-то, модел 300тди.
                              AUDI A4 с три дифа
                              TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

И аз исках Диско-то , но Jeep ми излезна доста изгодно . Поради финансовата причина го взех ! Нямам търпения да го пробвам кво може , ама има работа по него . Затова първо мисля да го стегна и тогава да го карам ! И си тарся някой да дойде на място да ме посаветва за някои неща по него ! Тука има доста неща написани за него ,ама друго си да се види на място от човек занимавал си е с тагъв "трактор " !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X