Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за лов и риболов ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип за лов и риболов ?

Здравей те колеги. Прочетох доста от форума ама неможах да се ориентирам кам определен автомобил 4x4 . Джипа щесе ползва главно извън асвалтовия път! Терена не е пресечен , повечето препядстие които ще се приминват щеса локви и кал! Сегам кам основнота парите за джипа който сам отделил са около 4000 лева! Не държа на добра возия или някакъв лукс!
    Дае дълга база ,да има място за багаш .
    Да е доста проходим! Бях се ориентиралкам Паджеро амаме оплашиха с доста голяма разход на гориво !
    Също така да еи дизел , не искам да се занимавам с газ или метан!
    Знам че разхода на гориво няма да е малак някаде около 10 - 12 на къквто и да е автомобила!
    Също така джипа ще е с десен волан аматва не мисля че има някакво значение! Какво бихте ми проложили, Благодаря предварително!

За прав път пускам тема във форума , ако сам обаркал нещо извинявайте !

От: Избор на джип за лов и риболов ?

Първоначално публикуван от todor2104 Преглед на мнение
    На прима виста - правописа.
    Разхода при 4х4 за лов, трябва да е последното, дето ще се гледа.

Коментар

Съгласен съм с разхода , ама все пак да му прилича !

Коментар

На какво да прилича?!?
        Като си до шия в калта ... все ти е тая, колко ще гори.

Те ти и примерче:
        Под 50 км. сняг, кал, постоянно буксвуване, подлагане, дърпане и пак, и пак .... разход над 20 литра!
        Това харесва ли ти ? ...

Карахме с 120 градуса в час, ако се сещаш какво значи .....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Хвърли едно око на тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=125434 за да разбереш как се случват нещата! Изводите са, че винаги надвишаваш бюджета и в крайна сметка взимаш това за което в началото изобщо не си и мислил!

Коментар

Според мен с този бюджет може да се взема нещо Руско . Нива , Уаз , Газ ...
            Е да няма да е дизел но пък какво от това .

а иначе колегите преди мен са написали , че икономично 4по4 няма , така че това икономичноста не може да е критерии .

поздрави
            [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Колега, при тези ограничителни условия и бюджет, каквото и да вземеш ще трябва да имаш сериозни монтьорски умения.
              Пак при тези ограничителни условия и бюджет, най-запазени ще са руските коли (като казва колегата по-горе).
              Лошото е, че обкиновено са бензинови, но доброто е че се ремонтират лесно (не говоря за ламарините, ако не си тенекеджия).

Имаше едно време Дайхатцу Фероза, бензин.
              Гледам, че доста хора ги карат, но са малки.
              Но и Нивата не е много голяма.

Коментар

Ако "около" 4000 лв. е бюджета за купуване на автомобил в движение, но без да влиза обслужване и доработки, при сегашния пазар може да се намерят предложения. Особено, ако не се задълбаваш в изисквания като климатик и подобни... За тези пари се взимат дори рейнджове, дискавърита , 70-тки, и патрули в движение. Ако се гледат и десните волани се изсипват и едни паджерота на пазара... Естествено говорим за истински машини на по 20 години или не толкова истински на по 15... За по-нови минаваш в друг ценови клас...

Ако искаш да видиш един Патрул 2.8 ТД се обади на телефоните в подписа.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

....
                  Също така джипа ще е с десен волан аматва не мисля че има някакво значение! ....
                  Може и от правописа да е, но някой/и не са дочели целият първи пост
                  За десен волан все ще се намери нещо .

От мен успех
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Здравей те колеги. Прочетох доста от форума ама неможах да се ориентирам кам определен автомобил 4x4 . Джипа щесе ползва главно извън асвалтовия път! Терена не е пресечен , повечето препядстие които ще се приминват щеса локви и кал! Сегам кам основнота парите за джипа който сам отделил са около 4000 лева! Не държа на добра возия или някакъв лукс!
                    Дае дълга база ,да има място за багаш .
                    Да е доста проходим! Бях се ориентиралкам Паджеро амаме оплашиха с доста голяма разход на гориво !
                    Също така да еи дизел , не искам да се занимавам с газ или метан!
                    Знам че разхода на гориво няма да е малак някаде около 10 - 12 на къквто и да е автомобила!
                    Също така джипа ще е с десен волан аматва не мисля че има някакво значение! Какво бихте ми проложили, Благодаря предварително!

Има една тема -"Колко ви харчи ...." - там ще видиш, че дизеловите са колкото очакваш - около 10-13 л/100 км.
                    За парите които си приготвил има Ленд ровър Дискавъри, Нисан Патрол и Митсубишита. По-големичките става въпрос.
                    По-малки - Дайхатсу , Форд Маверик и Нисана Терано.
                    След още няколко часа четене в този форум ще си по-наясно какво търсиш.
                    Отдели няколко часа.....

Коментар

...Ако напишеш от къде си и оставиш телефон за връзка ,ще улесниш ,както мене,така и колегите....
                      На бой отиват само старците!

Коментар

От Стара Загора съм , Тодор се казвам телфона за връзка 0883330736!
                        Най вероятно джипката ще бъде закупена от Англия ! Спорет това което прочетох във форума се ориентирах към Ленд ровър Дискавъри .
                        А нещо да ми сподилите за Тойота Хайлукс някаде около 94 година , ако не се бъркам мисля че двигателя беше 2,4 дизел!
                        Благодаря предварително!

Коментар

А нещо да ми сподилите за Тойота Хайлукс някаде около 94 година , ако не се бъркам мисля че двигателя беше 2,4 дизел!
                          Благодаря предварително!
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=132500
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Приятелката ми си купи Джип Чероки и сме много доволни, с АГУ е и разхода като пари е по-нисък от на Паджеро. Паджерото не е хич лош вариант, с десен волан в Англия има за 500+ лири. Има 2 недостатъка 1вия е не особено здравия двигател и 2рия който е огромен- ръждата, която е напаст и за всеки болт. Черок с ляв волан и късмет може да се намери за 3000лв.

Коментар

Колеги вече доста се ориентирах от към марка и модел на джип. Имам едно последно запитване , според вас кое е по добрия вариянт спрямо : здравина и проходимост ,без да правя някакви допълнотелни подобрения като например блокажи и т.н. Единственото което мисля да направя е да го вдигна малко ако е възможно и да си взема хубави гуми за оффроуд!
                              Та ето и двата модела ;Ленд ровър Дискавъри и Тойота 4-рънър! И двата автомобила ще са дизелови и около 94 - 95 година на производство!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X