От: Бензинов джип дълга база с мотор носещ на метан ... около 5-6к
Ти ли имаш такъв ... каран на метан? Ако може да ми дадеш отговори на същите въпроси, които пуснах към колегата с Фронтерата.Колко км си му навъртял на това гориво ... колко харчи ... къде са бутилките ... гледах една снимка на ед Рънър с бутилка вкарана под пода ... доста голяма ... явно има някакво място там подходящо за целта.
Първоначално публикуван от mishev3006
Преглед на мнение

За мен е важно някъв сравинително голям мотор, който е изпитан с голям пробег на това гориво без да е имал проблем с клапаните или буталата... все пак метана гори при по-висока температура от газта ... и значително по-висока от бензина.Отделно предпочитам голяма кубатура ... гори бавно и метанчето обича нискооборотни машини. Под ставане на газ ... всяка една кола става ... въпроса е да е изпитана в дълги преходи ... не някой да си е сложил преди 5000км и да ми каже ... супер е ... върви добре и харчи малко ... и на следващата смяна на маслото да си свали и главата ... и да се окаче, че и буталата му са се събрали от високата температура на горене ... и са почнали да правят елипса в цилиндрите.
. Според терна разхода варира от 85-105 мили с една бутилка. Газеното е обикновено /не е инжектор/. Определено събаря мощността и си ползвам копчето за бензин, като по-често ми се налага за асфалт от колкото за черния път или през нивата. Дори в тези случаи предпочитам основно метана, защото не се юрка толкова като настъпиш педала. По жипката нямам лифтове и доработки. Опитвам се да я поддържам в добро /не отлично/ състояние. Чаркове има и ако ги поръчваш от щатите излизат евтино, освен когато Жоро ЦСКА не успее да ги шипне с нещо друго
. Моторът е голям и поема доста чорби - масла, антифризи. Автоматичната СК и диференциалите също събират доста. Една пълна смяна с филтри и т.н. излиза 600-700 лв. без цигании. Въпросния ГЧ го взех в началото на годината, но го карам от 3 г. /беше на приятел/. "Глупава" кола е не се чупи лесно. Ползвам я основно за риба и не я жаля. На последък и жена ми я кара през седмицата до работа и обратно - удобна и е, лено се кара и в града но си заема място при паркиране... Зимата я карам с кални гуми - доста са шумни по асфалт, но пък съм малко по-уверен из калта /което не винаги е плюс
/. На газ свети "check engine", ама не съм тръгнал да правя опити да го "лъжа". Ако се сещаш нещо - питай.
))
Коментар