Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara,X-trail,CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Vitara,X-trail,CR-V

Говоря от личен опит Имах предишната Гранд витара2005г Купена нова и я дадох на 55000км и взех Новата Гранд Витара/нова/ дизела сега имам 45000 км и досега беше в гаранция и никога не съм имал проблем с поддръжката Сузуки Гърция са на НИВО с клиентите си!!!А за филтъра досега които го е махнал имат само положителни мнения , все пак този двигател е създаден без филтър!!!И доколкото мога да преценя от http://vitaraclub.gr/viewforum.php?f=47 проблеми големи няма!!!
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

А и съм завършил ДВГ ако има значение изобщо!
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

@tanosliven

Авторът на темата, макар че не е писал от къде е, се предполага, че ще я обслужва в България. А и не търси чисто нов СУВ, а втора ръка. Така че важното е обслужването в България. Аз пък имам лични впечатления от 3 фирмени сервиза на Сузуки в България (2 от които в провинцията), включително за поддръжката на гаранционни коли. Мнението ми не се различава от общото по въпроса. Не бих стъпил повече там дори за смяна на масло. За цените им няма да говоря - по-добре е да се инвестира в златни кюлчета. А теб дано продължават да те обслужват така добре и след като излезеш от гаранционния период.
        Двигателят е "добрият" стар F9Q, всеизвестен с конструктивните си недостатъци http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=76586.0 и упорития отказ на Renault да направят по-добър животът на потребителите. А надлъжното монтиране на този напречен двигател пък е друга конструктивна недомислица на Сузуки. Друга неприятна изненада за потребителя е, че аксесоарите по двигателя (напр. картер, турбина) са на Сузуки и не са взаимозаменяеми от други марки и модели. И с ДПФ-филтъра нещата не са така розови, както ги представяш. Ясно е, че тук информацията ти не е от първа ръка, за разлика от мен. Нищо че не съм завършил ДВГ

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vtg_diagram_closed.jpg
Прегледи:1
Размер:51.3 КБ
ID:5311041обслужването в Бг от това което чета и чъвам е ужасно.За 80% и+ от проблемите с дизелите е виновен начина на каране -карат като бензинова още повече и турбодизелите с турбина с променлива геометрия!!За ДПФ филтъра аз чаках да ми свърши гаранцията за да го махна
          http://www.fapremove.com/досега тези който са го махнали имат само положителни мнения.Двигателя е проектиран БЕЗ филтър -значи???
          http://www.vitaraclub.gr/download/file.php?id=22302
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven;.За 80% и+ от проблемите с дизелите е виновен начина на каране -[COLOR="#FF0000"
            карат като бензинова[/COLOR] още повече и турбодизелите с турбина с променлива геометрия!!
            какво имаш в предвид

Коментар

Първоначално публикуван от plalp Преглед на мнение
              какво имаш в предвид
              имам предвид че дори и колата да има турботаимер като спираме ,трябва да се съобразяваме и как тръгваме -да загрее първо и тогава!А за турбината с променливата геометрия играта с газта не е много полезно .Изобщо ако знаем принципа на работа на дизела и се съобразяваме с това спокойно си навърта 1 000 000 + километра
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                имам предвид че дори и колата да има турботаимер като спираме ,трябва да се съобразяваме и как тръгваме -да загрее първо и тогава!А за турбината с променливата геометрия играта с газта не е много полезно .Изобщо ако знаем принципа на работа на дизела и се съобразяваме с това спокойно си навърта 1 000 000 + километра
                Колега нищо лично, но би ли обяснил щом знаеш как се кара един дизел до 1 000 000 че и + км, защо махна първата ГВ на 55 000 , а сегашната ти е пак на тези километри?
                Благодаря ти предварително за отговора!

Коментар

Защото беше бензинова и къса база и за дълъг път от Крит до България нестава и разрешиха дизела за лично ползване в Гърция и решението за новата NGV-ddis го взех много бързо .А и тогава нямаше криза
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

а за километрите ...много отдавна съм ги минал 1 000 000 само с лични дизелови коли/професионални / в Гръцко само
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Аз карам новата витара 2,4 бензин 2009г. Бензиновите витари си харчат.извънградско е добре 9-10л на 100.градско сигурно 14-15л.
                      Возията е прекрасна,мойта е с всички екстри кожа автоматична скоростна кутия.
                      Ускорява много добре,явно в предишния модел е имало някакъв проблем щото съм чел че се оплакват.Изпреварвам много бързо без проблеми.
                      Използвам я често извън пътя и съм я тествал по много тежки терени стръмно с много кал,сняг.Не ми се е налагало да включвам бавните.Включих ги само веднъж набих се на една преспа и се окопах.
                      Най-големия недостатък на този модел е разхода на гориво,но винаги мога да сложа газов инжекцион и ще избия стократно разходите за бензина.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasshko Преглед на мнение
                        Аз карам новата витара 2,4 бензин 2009г. Бензиновите витари си харчат.извънградско е добре 9-10л на 100.градско сигурно 14-15л.
                        Возията е прекрасна,мойта е с всички екстри кожа автоматична скоростна кутия.
                        Ускорява много добре,явно в предишния модел е имало някакъв проблем щото съм чел че се оплакват.Изпреварвам много бързо без проблеми.
                        Използвам я често извън пътя и съм я тествал по много тежки терени стръмно с много кал,сняг.Не ми се е налагало да включвам бавните.Включих ги само веднъж набих се на една преспа и се окопах.
                        Най-големия недостатък на този модел е разхода на гориво,но винаги мога да сложа газов инжекцион и ще избия стократно разходите за бензина.
                        Червеното и синьото са 2 противоречиви твърдения.
                        Също така не е нужно да ти се налага да включиш бавните, за да го направиш. Комфортът при преодоляването на трудни терени на бавни е несравнимо по-голям от колкото на бързи.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ако има тракшън контрол рядко се налага да се включват бавните.На мойта ги включвам като изкарвам лодката и то не винаги
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Здравейте,колега всечки вариати са добри,витарата има предимство с бавните обаче пък и хондата не е за изхвърляне те пък са страшно здрави и дават добри показатели като разход на гориво и другите си имат предимства в крайна сметка ти си знаеш възможностите и ти ще прецениш.Успех!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?feature...v=62n_AI5MBco#!
                              едно добро клипче

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=T9HXc...eature=related
                                едно мое клипче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X