Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara,X-trail,CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara,X-trail,CR-V

Здравейте !
    Имам нужда малко от помощ. спрял съм се на Suzuki Grand Vitara,Nissan X-trail i Honda CR-V. искам джип със сравнително нисък разход на гориво и да е дизел. трябва ми стабилна кола по асфалта през зимата,която да не среща трудности при ловни излети. Да е и сравнително нова след 2005.
    Коя бихте препоръчали и защо?
    Благодаря Ви !

От: Grand Vitara,X-trail,CR-V

Толкова много има писано по точно този въпрос за точно тези модели в точно този раздел, че чак може да се объркаш. Само не знам какво разбираш под трудности по ловните излети. Ако е само разходка по черно няма проблем.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Към твоите изисквания отговаря и санта фе, поне на мен най ми допада.
      А от всички изброени само витарата има бавни.

Коментар

Ако ловното поле е равнинно все тая,може и с жигула.Обаче ако ловуваш в планински терен-няма да го бъде с нито една от изброените.Хем са много лъскави-хем са слабички за каране по коловози от дърварски камиони.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от tihomirmm Преглед на мнение
          Здравейте !
          Имам нужда малко от помощ. спрял съм се на Suzuki Grand Vitara,Nissan X-trail i Honda CR-V. искам джип със сравнително нисък разход на гориво и да е дизел. трябва ми стабилна кола по асфалта през зимата,която да не среща трудности при ловни излети. Да е и сравнително нова след 2005.
          Коя бихте препоръчали и защо?
          Благодаря Ви !
          След 2005 и в гората, нещо не съвместимо ми се струва. Едно че вкараш ли една лъскава кола в гората, тя вече няма да е лъскава. А да не говорим ако я караш всяка седмица.
          Санта Фе в гората това трябва да се види. Но съм сигурен, че де що има храст и клон ще се остърже в нея, като се има в предвид размерите и...

Ако искаш кола за гората Kia Sportage или Vitara(но не след 2005), другите изброени нямат бавни...

Хондата (поне по-старите модели) нямат дизел, така, че и тя отпада.

Бих препоръчал Honda-та ако ще се кара повече на асвалт, или киа, витара, ако ще се кара повече офроуд...

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
            След 2005 и в гората, нещо не съвместимо ми се струва. Едно че вкараш ли една лъскава кола в гората, тя вече няма да е лъскава....
            Не е чак толкова несъвместимо. Важното е да я прежалиш преди да я купиш. А за второто си прав.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wk13.jpg
Прегледи:3
Размер:172.8 КБ
ID:5295589
            Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Ако ще да е Suzuki Grand Vitara след 2005 и дизел, готви се проблем с DPF-филтъра. Рано или късно... И с поддръжката ще имаш проблеми

Коментар

Витарата.
                Само информативно да попитам защо си се спрял на дизела за Витара и CR-V? За "икомомия" или поради други причини?
                Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                  След 2005 и в гората, нещо не съвместимо ми се струва...
                  Опаааа!Мойта Койота 2008 се чуства чудесно в гората!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                    Опаааа!Мойта Койота 2008 се чуства чудесно в гората!
                    Дай да видим снимки, и дали ще я познаят, че е 2008

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                      Витарата.
                      Само информативно да попитам защо си се спрял на дизела за Витара и CR-V? За "икомомия" или поради други причини?
                      ами по изгодно ми е с дизелово гориво. защо,имаш ли нещо в предвид за дизела на витара?

Моля, използвайте буквите от българската азбука!!
                      Последно редактирано от CarTest™; 08-09-11, 09:56.

Коментар

няма много предлагане на Гранд Витари от по-новите... Вчера си набелязах 3бр за гледане, но обявата за най-новата (само на 25000км продавана от Миркат) изчезна днес...
                        Какъв е разхода ориентировъчно за Гранд Витара 2.0и 140кс автомат? За дизеловата 1.9 ДДИС дочух, че разхода е между 7 и 9 л/100км
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

вчера тествах една ГВ 2.0и автомат 2008г... Хареса ми как вози, интериорът не е лош, но двигателят е доста зле... Къде са скрили тия 140кс... Тръгва добре, към 30кмч автомата превключва на 2-ра степен и... все едно някой дръпва ръчната.... Мотора буквално реве, а ускорението е повече от скромно... Другото, което ми направи впечатление е, че бордкомпютъра отчиташе в "км/л", а не в "л/км"... А уж колата е закупена от Миркат... Колата поработи около 10 минути на място, че акумулатора беше изтощен, след това направих около 1.5км пробно шофиране и БК отчете среден разход 2.7км/л... Това е грубо 40л/100км ... При поддържане на 50кмч при много леко изкачване, моментният разход беше 6км/л (16.6л/100км)...
                          Пробвах кик-даун при около 40кмч... Ефектът беше 5000-5500об "форсаж" с оглушителен рев и доста умерено ускорение...
                          Заключението ми е, че освен че е тромава при ускорение, бензиновата ГВ едва ли пада под 12-13л/100км в градски условия...

Сега остава да тествам и някоя с 1.9ДДИС мотор...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първо да кажем че тези трите не са в една категория,за гората става само витарата
                            С поддръжката в БГ незнам какви проблеми има но в Гръцко е наи караното4х4 а доколкото знам за България части се пазаръват от Гръцко
                            Проблеми с филтъра имат всички коли ,филтъра се маха и колата е отново в екологичните рамки за изгорели газове, от форума на Сузуки в Гръцко вече няколко човека са го махнали в БЪЛГАРИЯ!!!!който иска му давам адреса на .dpffapremove@gmail.com.Двигателя става нещо друго -пада разхода с литър почти ,дига се мощноста и т.н.!!!
                            Дизела на Витарата е на Рено и този двигател го използват още няколко големи фирми!!!!!И е НАЙ –използвания дизелов двигател в света и е в производство от 1992г!!!!и продължава да е на ниво по високо от доста нови .И на Еверест да се качиш пак ще намериш чсти за него
                            За проблемите 80% е задкормилното устройство виновно ,повечето хора незнаят как се кара дизел!Ако знаеш може да го тръгваш и караш без съединител и километража е излишен!!!!Аз затова бензин не искам вече да карам от много години
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

офф...
                              @tanosliven

Едно е да говориш от 1 л. ед. ч. (т.е. "АЗ"), друго е за 3 л. мн. ч. (т.е. "ТЕ"). Това, което съм написал по-горе е от 1 л. ед. ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X