Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Toyota 4Runner 2.5 TD 1992 или Daihatsu Rocky 2.8 tdi 1995

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор между Toyota 4Runner 2.5 TD 1992 или Daihatsu Rocky 2.8 tdi 1995

Е все пак раздела е
    <LI class=navbit>Какъв джип да си купя?

Коментар

Първоначално публикуван от mariopol Преглед на мнение
      Е все пак раздела е
      <LI class=navbit>Какъв джип да си купя?
      Така е раздела е тоя и отговора на въпроса е еднозначен и категоричен.За лов, от тези двете–Дайхатсу Роки. Рънера е за повече народ, нещо като семейна кола.Рокито е опростен и здрав модел.По-малък е и по-проходим за в гората. Двигателя и всичко си му е ОК. И да, Дайхатсу имат роднински връзки с Тойота.
      Ако те интересуват подробности, има писано и за двата модела(и за много други), това имаха в предвид, а не да те обидят нещо.
      Ако има вече някакви конкретни въпроси за конкретните джипове, които си гледал, пиши и питай, все някой ще отговори.

P.S.Мой познат си взе Рънер(ама всъщност Хайлукс–демек с десен волан), за да го ползва за лов. Но понеже е малко чалнат човека, и гледа повече физиономията, неговия е с нек'ви джанти 19-ки(май) и с нископрофилни гуми, та се наложи да си купува други джанти, а гуми още не е взел...Абе пишман ловджия.И е лачен джипа, и е с трилитровия турбодизел, и клима и пр. ама не го виждам да го вкара в гората.Т.е. по-труден е и за прежалване, освен че е малък автобус.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не съм ловджия, но да се изкажа авторитетно . Говорих си преди няколко седмици с един българин(не се срещат всеки ден по тия крайща), ловджия с 4рънер. Според него 4рънера е неудобен за лов защото е тесен. Като се качат с пушките няма накъде да ги завъртят.
        Нямам идея колко е голямо Рокито. Въпросният ловджия направи паралел между неговия 4рънар и моята ТЛК 70 къса база. Според него тя е по-удачният вариянт като габарити(говоря конкретно и само за габарити)
        Та съвета ми е, ако имаш възможност, пробвай да видиш как се чувстваш в двете коли.
        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
        Lexus LS430

Коментар

To много зависи къде ходиш на лов , с кого , има ли кучета с вас , района ви какъв е и т.н.
          Ако кажеш на някой от Добруджата ,че ще ходиш на лов с Роки вместо с 4Рънър ще ти се смее дълго , ако питаш някои от Троян- обратното ...
          Ако го търсиш САМО за лов и си знаеш района бързо ще решиш . Аз си ходя с 4РЪНЪР и не смятам да го сменям . Събира доста багаж , хора , ако се наложи и кучета .., пък и не е толкова страшно с него в гората ..
          ‎По 2 литра са само млякото и сока !
          WJ 4.7

Коментар

Здрасти колега,аз имах hilux,две кучета трима човека с раници пушки и се качваш без проблеми с хубави гуми навсякъде. То вярно че беше и с лифт 2" ,ама не мисля че този багаж може да се събере в рокито.Зависи сам ли ще ходиш на лов или не!И по Троян сме ходили на лов с нея!И на билото на Стара Планина се е качвала с 5 човека 2 кучета раници и пушки.Ти си прецени какво ще возиш с джипа който искаш да караш.
            0899278323-0877500798

Коментар

Благодаря на всички, които се включиха в дискусията. От всичко казано до тук и както препоръчаха някои колеги, изпробвах 4Рънър - дълаг ми е нещо, малко нетипично за джип /седалката и пода са почти равни/ не ми допадна честно.
              Така, че към момента остава Рокито.
              До 4Рънъра имаше Мitsubishi Pajero 3000 v6, автоматик къса база 1995 г. - не изглеждаше лошо, е тук там ръждичка и поодрасквания .... Нямаше го собственика, така че тези дни ще го пробвам ......

Коментар

Последно се спрях на Мitsubishi Pajero 2.5 дизел, ръчна скоростна кутя, къса база 1998 г.! Но ме притеснява, блокажите /малкият/ лост е 2H, 4H, N и 4L, както и бутон R/D Lock. Означава ли, че раздатките са само part-time и няма централен деферинциал т.е. не е Super Select!?!?

Коментар

Да, точно така, няма централен диференциал и не е Super Select. Ама пък има блокаж на задния диференциал, което можеше да липсва. А и нали джипа ще е само за лов, та едва ли ще ти липсва чак толкова Super Select–а.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Е все пак като ще е гарга да е рошава
                    На всякъде къде се рових, ако е Мitsubishi Pajero да е Super Select та Super Select ....

Коментар

То е хубаво, ама ако ти трябва. Само за лов, селекта, ще си го държиш все с блокиран диференциал. То там на бавните като минеш, задължително се блокира централния диференциал. И блокажа на задния можеш да го включваш само когато си на бавни в раздатката(ако системата си е оригинална, а не е пипано нещо). По снежни пътища, ще си караш и с парттайма с включен мост, а селекта е предимство за по асвалта и като има сняг и лед на места. Малко е прехвалена работа. За сведение, не са го измислили Японците има го и в Чероки(е, не едно към едно, ама със същите възможности). Функциите му са същите, ама името друго. И се предлага предимно за бензиновите модели Чероки в миналото, както и за по-новите дизели.

Коментар

До толкова сте изместили акцента в темата , че единствените две смислени мнения , които виждам до тук са на колегите Станк и Мето .

Значи става въпрос за машина , предназначена за лов . Имам усещането , че колегата пуснал темата , е пресен ловец , който търси пресен джип - иначе щеше да е наясно с нещата .

1.Много е важно какво иска колегата : да стига до пусията , или да гони с джипката прасетата по шубраците и през оврази и пресечен терен . Ако е второто - джип не му трябва . Да си купи кон , да гледа старите гедерейски филми с бате Гойко и да действа !

2. До пусията се стига спокойно и с Лада Нива . Не че не се е случвало да теглим и ТЛК де , но какъвто и 4х4 да е , никой не е спал в гората по причина на буксуване. Дружинката затова се казва така , защото е задружна и във ваденето на джипките от калта

Следователно , по-важно е следното :

- Ако с теб ще се возят още трима души с раниците , пушките , не рядко допълнителния материал ( пържоли , туби с вино и т.н.) , плюс две кучета , то представяш ли си как ще се чувстваш в къса база ? Не че е невъзможно , ама ше псуваш много .

Така че в случая Рънъра си е супер . Още повече , че не говорим за хард разходки от типа "аз ше се окалям като прасе , па докъде стигна , има трактори" , а за придвижване от т.А до т. Б . Все пак първото е характерно за младите фенове на 4х4 и не подхожда на улегнали хора като ловците , които са тръгнали да вършат работа

Ако обаче с колегата ще се вози един човек ( или пък е сам ) , то късата база ще си му пасва отвсякъде - независимо дали става въпрос за Роки , Паджеро , или Фронтера .

.... На слука !
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тук в форума се продава едно роки за по малко от споменатия бюджет,с гуми лебедка турбинен мотор и още много доработки!Лично аз не бих се двоумил ..........паджерото винаги ми в дъното на класацията/мое мнение/
                          Вземи си Патрол но да е хард-топ,като го махнеш получаваш ...евтин високо проходим пикап,на който можеш да натовариш каквото си искаш!
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Владо поста ти СУПЕР..., и че си търся "пресен джип" 100 % /първи/, ама не до там "пресен ловец", но определено ме насочи ....

Коментар

Първоначално публикуван от mariopol Преглед на мнение
                              Владо поста ти СУПЕР..., и че си търся "пресен джип" 100 % /първи/, ама не до там "пресен ловец", но определено ме насочи ....
                              Аааа , извинявай ако съм те засегнал на "точен мерник"

Имах предвид "питай патило , а не старило"
                              На времето след третия излет с Москвич и първия с УАЗ , вече бях наясно какво точно искам И по-точно : за какво да си мечтая , щото тогава бяха времена , когато се чакаше 15 години ред за съветски автомобил и нямаше теми "Какъв джип ще ми е подходящ" . Не че имаше компютри де ... та до пусията ходехме по-често пеша . Сега е лесно !

Сори за офтопика . Дано това което намериш да те кефи ! Успех
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X