Моля за помощ, колебая се между двете джипки, като единствено ще се ползва за лов и без дълги преходи по асфалтиран път.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор между Toyota 4Runner 2.5 TD 1992 или Daihatsu Rocky 2.8 tdi 1995
Свий
X
-
От: Избор между Toyota 4Runner 2.5 TD 1992 или Daihatsu Rocky 2.8 tdi 1995
Тия двете нямат много общо.
За лов– Дайхатсу Роки.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
-
Ами то и повечето трактори в Италия са Ламборджини....
Колегата по горе правилно е писал че, двете неща нямат нищо общо. Тоя двигател никога не е слаган на 4рънър.
За гората е значително по подходящо Рокито, за до гората 4рънъра. Аз като фен на Тойота в случая бих взел Рокито."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
За лов нямам на идея, имах рънър и го ползвах за риболов. Но да обмислим нещата от друга гледна точка - купе. Тойотата дълга база - падаща задна врата просторна. Рокито - късо, но но пък това го прави по проходимо и маневрено в гората... Мотора в случая не ти е най-важния проблем.Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
здравей колега!
...защо не кажеш какви са финансовите Ти ограничения?...Сравнение на двата джипа е нелепо!...Може да сравним Тойота Ленд Круйзер и Рокито....така класа автомобили е еднакъв,а аз определено съм за Тойота-та,а именно със двигателя 2L-T 2.4 turbo дизел(Японски),а не 2.5тди VM-двигател (Италиански)!
....Успех колега,кажи какви точно са нуждите ти и какви класове и до какви пари си приготвил.....На драго сърце ще помогнем с мнения и предложения!
Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
Коментар
-
VM-motori... забрави, не препоръчвам за гората... Камо ли ако го спреш набързо и тръгнеш нанякъде. Прав е колегата по-горе, само японски дизел.Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Дори и Роки с ТЛК не може да се сравнява. Няма ресорна ТЛК с 2ЛТ двигател, Както няма и пружинна с ВМ двигател. Можем да сравняваме горе долу Роки със Ресорна къса ТЛК с 3В двигател, тогава сме за ТЛК, но цената е по две, че и по три от на Рокито."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Колебанията са наистина от страна на големината, проходимостта в гората и пресечени терени, и не на последно място надежността на двигателя, като бюджета е до 6000 лв.
Коментар
-
Мой съвет е!-разгледай няколко Тойоти (ТЛК 70) 2L-T двигателя,в момента има доста,които са под тези цени,а като големина за лов според мен е пре-достатъчна!Ние ходим точно с такава на лов и забележки няма(имаме я от 97г) ....Двигателят е повече от здрав,а проходимоста е предостатъчна в стандартния си вид,с едни по-хубави гуми!
.....с Рънер също сме ходили на лов,но е много дълъг за местата,на които ние се навираме и не ни върши работа!....Към Рокито,нямам лични наблюдения,такаче се надявам някой колега да изтъкне и неговите плюсове!
Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
Коментар
-
Аз мога да ти дам съвет твърдо за Рокито. Изключително здрава и солидно направена машина и като окачване и като двигател. За две години прилична експлоатация сме сменили само няколко дребни неща по окачването а на мотора ( плюс скорости и раздатки ) се сменят само масла и се кара
.
Коментар
-
Не съм чувал някой да се оплаква нещо от 2,8 двигателя на Дайхатсу. И е по-як от 2L-T и е по-надежден, че даже е и...японски също.
Пропускате да споменете, че Рокито след някоя си година, е с независимо окачване отпред и по-лачен интериор. Серийно е с ръчни хъбове–един кахър по-малко спрямо рънера. Абе изобщо Рънера, е за по-други цели–голям е за в гората–и дори и тогава двигателя трябва да си е трилитровия дизел(лично мнение).
Иначе има известни прилики между Роки и ТЛК, нищо че няма директно съпоставими модели, заради вида окачване и пр.А цените са фрапиращо различни. Рокито е доста изгодна оферта за корава и непретенциозна джипка.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Добре де, защо "ловците" се стараят толкова в оборудването и стрелбите, а не хванат да четат форума относно джипките? И искат всичко на готово! Като му "тупне тупана" и айде нова тема, "каква джипка".
В една от залепените теми пише, даже и какъв цвят.
Коментар
-
Ами защото повечето не си носят лаптопа, докато чакат на гюмеПървоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеДобре де, защо "ловците" се стараят толкова в оборудването и стрелбите, а не хванат да четат форума относно джипките? И искат всичко на готово! Като му "тупне тупана" и айде нова тема, "каква джипка".
В една от залепените теми пише, даже и какъв цвят.
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар