Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Forester

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Subaru Forester

На двигателите 2,0 литра, 125 коня и 2,5 литра, 156 коня - целия ангранжен комплект - 3 ремъка и 4 ролки може да се намери в България, оригинален, за 500-600 лева и се сменя на 100 000 км. Не оригинален може да се намери и на около 60 процента от тази сума.

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov
      Абе, колега, чуда ти се на хъса всеки път като има въпрос за Субару да си произнесеш мнението, което ми се струва се формира от лаф-моабета пред някой сервиз - кой какво бил казал
      Много лично го приемаш ... коментират се ламарини, не теб. Преди 1-2 години май беше четох една тема в Субару форума, където бяха изписани толкова глупости за Форестър, че ми стана смешно. Някакъв се колебаеше какво да си купи и всички участници плюеха алтернативата и възхваляваха тоя Форестър все едно е Вейрон и Уазка в едно. Напуши ме на смях как убеждаваха човечеца, че поддръжката видиш ли е като Голф. Ала тунинг.бг, ама някак по-сектантско беше.

Конкретно по темата. Има една организация Warranty Direct, която вече доста години води статистика в Англия на базата на застраховани от тях автомобили. Системата работи така. Купуваш си кола на старо, те преценяват каква е вероятността да ти се счупи и ти предлагат един вид застраховка "ремонт". Съответно колите се трошат и те измерват колко често става това и колко е скъпа средната предявена към тях претенция. Сайтът им със статистически данни е http://www.reliabilityindex.com Като чукнем на Форестър от тия години и виждаме индекс за надеждност 127 при средно 100. Това означава надеждност под средната с цена на ремонт почти два пъти над средната. Следващата генерация на Форестър вече се представя далеч по-добре или индекс 41 и по-ниска средна цена на повреда (около средната). Разбира се като си вземаш кола на старо има голяма доза шанс, но не е без значение дали един амортисьор ти е 400 лева или 100 лева. Все пак при възраст 13 години и неизвестен пробег на куп части се налага смяна.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Може би също като теб се дразня, когато чета явна дезинформация. Форестър наистина е много универсален и многолик. Почети повече.

Ей ти пък Tuv какво мислят. Това доказва ли нещо?
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:auto b ild 004.jpg
Прегледи:1
Размер:104.0 КБ
ID:5291451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:auto b ild 003.jpg
Прегледи:1
Размер:114.3 КБ
ID:5291452
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Здравейте,
          От около месец съм решил да си взема някакво СУВ-че, но колкото повече ета по форумите, толкова повече се обърквам. Бях се спрял на Suzuki Vitara 2.0 V6 - там били скъпи частите. Имаше и мнения че този двигател е най-смотан (1.6 не ми се струва добър вариант за дълга база). После RAV 4 2.0 - и там били скъпи частите, пък и много се чупела. Накрая Subaru Forester 2.0i (без турбо) - и там били скъпи частите. Та така или иначе частите са скъпи не трябва ли да се търси нещо дето е по-здраво?
          Това са преобладаващите мнения по форумите. Аз досега не съм карал нищо подобно и затова чета и питам.
          Колега ixeos виждам че в подписа ти има Витара 2.0 V6, та имаш ли представа колко струва смяната на веригите и съпътващите ги елементи на този модел?

Коментар

Мисля, че комплект вериги и ролки за тях е ~ 1300 лева от Миркат. Трудът колко е не знам, сигурно 150-300 лева. Тази Витара 2.0 V6 е кофти вариант. Казвам ти го от личен опит. По-добре си вземи Витара 1.6. Най-тънкажно за поддръжка е ЦРВ, но пък няма бавни и рама. Пълно щастие няма колега. Ако ти харесва Форестър, купи си. Не очаквай чудеса обаче. И то си е лека кола с 4х4. Равката не мисля, че се чупи много. Нито пък частите й са кой знае колко скъпи. Въобще каузата яка джипка за 5000 лева, дето години наред не пипаш нищо, е мисията невъзможна.
            Vitara 2.0 V6
            Honda CRV (Gen 1)
            ВАЗ 2131

Коментар

Търся дълга база и ми се струва че 1.6 ще е малко, за това се оглеждам за 2.0.
              А каква е разликата м/у AWD на Субару-то и РАВ-а, съответно кое е по-добро и защо?

Коментар

На Сузуки 2.0 V6 моторът е куц кон - имам наблюдение върху два. Няма кой знае каква разлика като динамика между 1.6 и 2.0. Самата кола става нестабилна над 100 км/ч. Виж има дизелови Витари. Не знам, обаче, нищо за двигателите им. Равката от първа генерация е фул тайм. Следващите генерации май не са.
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                ВАЗ 2131

Коментар

И аз го гледах дизела, ама нещо не ми е присърце.
                  То и Субару е Full Time AWD, въпроса е каква е разликата ?

Коментар

Вероятно сте го взели вече Форестъра ако не....поразровете се по форумите за съответните автомобили за който се колебаете. На мнения започващи с май или мисля много не се доверявайте. Поддръжката с оригинални части си е скъпа, независимо от марката на автомобила. Субару са доста здрави машини. За системата 4х4 е писано много. Тя е фул дори и при автоматите още при потеглянето. А за годината която си посочил, с ръчни скорости и демултипликатор, има и със заден диференциал с ограничено плъзгане, ще бъдеш приятно изненадан за офроуд възможностите.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X