Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки или Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чероки или Фронтера

Както споменах вече голфа ми беше изкривен целия отдолу,и съм сменял 2 картера шатъла едва ли е по висок затова искам нещо по високо.
    За Киа нека не говорим имам приятели не могат да се отърват от тях пък и не ми харесват.

Коментар

Първоначално публикуван от doc holiday Преглед на мнение
      Частите на фронтерата се славят като доста скъпи.Гледам из форума бая хора търсят взаимозаменяеми такива, поне според моето скромно мнение по добре е Черокито щом не търсиш мощност.Не бързай с избора и успех.
      Аз пък се спрях на Фронтерата именно заради евтината поддръжка.
      Е, отделно съм фен на Опел (макар Фронтерата да не е съвсем Опел).
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Нищо няма да препоръчвам, защото винаги ще се появи някой разбирател, който не е имал никакъв джип, ама пък за сметка на това "има едни приятели, дето ...." и цялата дискусия отива на м@йн@та си. Поразгледай двата модела и си направи сам заключението кой повече ти допада. И двете имат плюсове и минуси. Чети в подфорумите и си направи изводите.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Нищо няма да препоръчвам, защото винаги ще се появи някой разбирател, който не е имал никакъв джип, ама пък за сметка на това "има едни приятели, дето ...." и цялата дискусия отива на м@йн@та си. Поразгледай двата модела и си направи сам заключението кой повече ти допада. И двете имат плюсове и минуси. Чети в подфорумите и си направи изводите.
          Куздов, отпусни лявото коляно, човек с "голф", да сравнява два джипа със съвсем различна концепция, без преки наблюдения върху различни настилки и сезони/онова с перманентното щракане в раздатката не го прочетох, за неработещи както трябва хъбове по става, друго изказване, но пак доста маторно/.

Да обобщим, Фронтерата е Опелски боклук, който се прави на джипка, а е семейно комби/за разведени/.
          Вземи си Чероки.

п.п.има една статистика за брой продадени "джипове" в Европа, преди не много години, но да не изпадаме в подробности, западняците явно са лейки, а понеже знаем, че са технически иди-ела, купували си дръвче, и то по много.Втора серия на нещо непродаваемо не се произвежда, балъците там са кът.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
            след като колегата пита конкретно за двата модела и аз да си кажа мнението като човек който няма пристрастия към нито един от двата но пък имам странични наблюдения и към двата.
            имам трима приятели които имат такива черокита 2.1тд,и щом при най-големия хайванин от тримата вече живее около 10-тина години и работи в гората,с него дърпа и камиони и трупи и го тормози като чужд,верно за тези годинки има 2 основни ремонта и разни дреболи допринесли от всичкото това лашкане и теглене но експлоатацията е без коментар.а другите двама само профилактика и нищо съществено,а и черокито си е с цели мостове,което за мен си е голям +.

а за фронтерите да ме прощават феновете на модела ама немога да кажа една хубава приказка.въпросните трима юнаци имаха фронтерки преди това и ги махнаха,има още две на други двама и пречината да не са ги манали е че нямат финансовата възможнст да си вземат това което им харесва
            а това което най много на мен ме дразни във фронтерата без значение дали е с механични или ръчни хъбове е като включиш двойното без значение дали е на сняг или кал като заключат хъбовете така гадно щрака раздатката,че имаш чувството че всеки момент ще се строши вътре.а до колкото слушам и други май си го има при всичките,а и окачването ми изглежда като на кола и доста по кекаво от на черокито

така че за мен черокито по си заслужава,но всеки сам си преценява и това са си мои наблюдения
            пак поредното мнение от човек който имал познат който бил имал такава кола. Колега стига глупости. Няма фронтера на която да и щрака раздатката когати си на 4х4 освен ако раздатката не е счупена което до сега не се е случвало на никой от пишещите тук.
            П.С. окачването не се различава от на Маверика от аватара или от на Паджеро например. Но карай, мнението ти е доста повърхностно.

П.П.С. И аз препоръчвам Чероки. Ако си нямаш хоби е подходящо ( трябва да имаш и отделен бюджет )
            no signature no problems

Коментар

Имах Чероки с 2.1 и го подарих. Ако беше бензиново, със сигурност щях още да си го карам и вероятно щях да съм все още (3 години по-късно) на по-малък минус, въпреки сериозната разлика в разхода на гориво.
              За Фронтерите нищо не мога да кажа.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

колеги не съм казал и не се опитвам да се права на голям разбирач,а това което написах в предния си пост по темата изобщо не е от сорта един приятел ми каза или тем подобни глупости както се изразявате.с въпросните три лица сме израснали заедно и те карат много по рано от мен джипки и точно заради тях и аз се запалих по джиповете но както и да е.
                дадох го като пример защото единия както казах работи към горското и по цял ден влачат трупи,а другия има дърводелски цех и той често е в гората,а останалите просто обичат разходките в гората.а навремето явно фронтерите са били нещо като бум на пазара като много други коли и затова се бяха обурудвали с тях ама уви не за дълго,а едната още седи като паметник на тротоара пред нас и за моргата нестава
                а това със щракането на фронтерата като се возиш се слуша от там и то само когато се включи двойното,и при 5-те то си го имаше от както се сдобиха с тях
                а въпросния паметник веднъж сменя скоростна кутия и затова предполагам че е раздатката,но така и нея отвориха да се види какво се беше случило а направо отпатува към белканто,но и с новата скоростна кутия пак си го имаше щракането
                все пак мисля че форума е за това,когато някой има въпрос към нещо,който има някакъв поглед или опит по случая да го сподели,а човека сам да си направи извод

Коментар

колеги не съм казал и не се опитвам да се права на голям разбирач,а това което написах в предния си пост по темата изобщо не е от сорта един приятел ми каза или тем подобни глупости както се изразявате.с въпросните три лица сме израснали заедно и те карат много по рано от мен джипки и точно заради тях и аз се запалих по джиповете но както и да е.
                  дадох го като пример защото единия както казах работи към горското и по цял ден влачат трупи,а другия има дърводелски цех и той често е в гората,а останалите просто обичат разходките в гората.а навремето явно фронтерите са били нещо като бум на пазара като много други коли и затова се бяха обурудвали с тях ама уви не за дълго,а едната още седи като паметник на тротоара пред нас и за моргата нестава
                  а това със щракането на фронтерата като се возиш се слуша от там и то само когато се включи двойното,и при 5-те то си го имаше от както се сдобиха с тях
                  а въпросния паметник веднъж сменя скоростна кутия и затова предполагам че е раздатката,но така и нея отвориха да се види какво се беше случило а направо отпатува към белканто,но и с новата скоростна кутия пак си го имаше щракането
                  все пак мисля че форума е за това,когато някой има въпрос към нещо,който има някакъв поглед или опит по случая да го сподели,а човека сам да си направи извод
                  Не споделяй повече нищо за Фронтера, ако обичаш, от твоите писанки никой никакъв извод не може да си направи за въпросния автомобил, не и някакъв технически такъв.
                  Скоростна кутия за около четири хил. на старо да се хвърли без да се погледне, винаги щракало/нещо си/ и т.н. и т.н. Тая пред вас що не я пуснете на части, скъпи са, постни една снимка, може някой колега да я вземе цялата дори.
                  Апропо, ти с каква машина си, твоя?

Коментар

Е това вече трябва да отиде в БИСЕРИТЕ

Коментар

...а това със щракането на фронтерата като се возиш се слуша от там и то само когато се включи двойното,и при 5-те то си го имаше от както се сдобиха с тях
                      хаха сам си вкара автогол, в предния пост написа за 3 фронтери сега станаха 5. Мненията ти са изключително "технически" и "полезни". Нищо не каза за маверика или за черокито, нямаш ли някой приятел и с тях та да дадеш мнение?
                      no signature no problems

Коментар

Да,5 са фронтерите,трима вече са ги продали а останалите двама не са

Коментар

Първоначално публикуван от bai_vanyo Преглед на мнение
                          ...
                          За Киа нека не говорим...
                          Като гледам пък ти към какви каляски си се насочил - по добре пеша да ходиш или с някой от колегите!!!

Коментар

Така.
                            Нека да се върнем отново към същността на темата. Става въпрос за избор на колегата
                            Чероки 2.1тд.или Фронтера отново дизел
                            Коментари, които не са по същество, безцелното заяждане или неаргументираното оплюване, ще бъдат безусловно изтривани.
                            Нека да пишат участници, които имат преки впечатления с някой от двата вида всъдеходи и могат да дадат практически съвети при избора на bai_vanyo.
                            Последно редактирано от nickbochev; 03-07-11, 13:48.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Като човек който кара Чероки и то 2,5 TD, който се е качвал и на Фронтера, мога да споделя следното: Черока е определено по-проходим и по-здрав като ходова част, и се прави по лесно когато говорим за лифт. Двигателя на Рено е много здрав (2,1 TD), лесен и евтин за поддръжка. Този на VM не е лош, но трябва редовна и качествена поддръжка. Мен досега никъде не ме е оставял, нито ми е правил проблеми (хем съм го и понадул малко)...

Коментар

Карам Чероки 2.1TD от 3 години, всекидневно с тежки натоварвания(5 човека и много багаж) по горски пътища.За тоя период от време и изминати около 60 000 км. съм сменял освен накладки, филтри, ремъци което си е консуматив, още водна помпа-52лв.-нова, хидравлична помпа-50лв.-втора употреба, карета предни-по 20лв. бройката, шарнири-4бр.- 152лв., ремонт на ресори-заменени с волгови-130лв., подгревни свещи-80лв. с монтажа.
                                С двигателя никакви проблеми не съм имал.
                                Това е мойта статистика. За Фронтера нищо не мога да кажа, защото не съм имал. Нека колегите каращи Фронтера да дадат инфо за километри, ремонти и цени, и ти сам си направи съответните изводи. Успех !!!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X