Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ

Здравейте колеги. Аз от крадко съм абонат на този саит, а и искам да се присаединя към хората който карат 4*4, А ето и моят проблем живея в чужбина по точно в Англия решил сам да си купя пикап или по голям по размери джип защтото както се и досещате пътувам на дълги разтояния. Моля ви за мнения, много ми харесва nissan navara или pathfinder а може някоя друга марка, но мисля че е по важно вашето мнение. Би ми помогнало много за да взема решение , какви са недостатъците и предимствата. А и не по-мако важно е ако реша да се прибера в БГ колко щеми коства смяна на волан, или е не е нужно .
    Много сам ви благодарен.

От: молба за помощ

Първоначално публикуван от niko_s_s Преглед на мнение
    Здравейте колеги. Аз от крадко съм абонат на този саит, а и искам да се присаединя към хората който карат 4*4, А ето и моят проблем живея в чужбина по точно в Англия решил сам да си купя пикап или по голям по размери джип защтото както се и досещате пътувам на дълги разтояния. Моля ви за мнения, много ми харесва nissan navara или pathfinder а може някоя друга марка, но мисля че е по важно вашето мнение. Би ми помогнало много за да взема решение , какви са недостатъците и предимствата. А и не по-мако важно е ако реша да се прибера в БГ колко щеми коства смяна на волан, или е не е нужно .
    Много сам ви благодарен.
    От мен Добре дошъл. Прочети тук там из форома и ще получиш инфо което ще задоволи твойте потребности и изискваня . И мой савет небИва първия ти пос да бъде с това заглавие на тема . Можеби да звучи така МОЛБА ЗА САВЕТ.
    Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 14-06-11, 20:46.
    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Адаша е прав, точно в този раздел има теми за избор на 4х4.
      Иначе Наварата ми харесва.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Kакво е общото между Наварата и Патфайндера? Освен, че и двете са Нисан.

Хора, първо решете за какво ви е кошника който ще купувате.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Ако това са ти двата приоритета,вземай Наварата,от Патфиндера не бях особенно очарован,а Наварата за работа и транспорт си е екстра.
          Десния волан също си е екстра за БГ,едно френдче има междинната Навара с десен волан,занимава се с земеделие и прави големи преходи,впечатленията му са отлични за 3 години джанлатене по нивите...
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Здравей Белата. много се радвам че все пак си даваш мнението за навара, да тя е много красива а мисля че и здрава но все пак си мисля, че ти не си сагласен с изборът ми за марка /нисан/ ако наитина е така много те моля даи твоето мнение но не забравяй, че ще патувам много и почти никога офроуд но по много дупки и неравни пътища.
            И все пак ти благодаря много за коментара.

Коментар

Първоначално публикуван от niko_s_s Преглед на мнение
              ..... ще патувам много и почти никога офроуд но по много дупки и неравни пътища..........
              Бях ти написал по-горе, но ще ти напиша пак. Първо реши за какво точно ще ползваш джипа.
              Наварата е само, подчертавам САМО, за превоз на мръсни, миризливи не големи товари. Ако имаш личен багаж (дрехи, обувки, нотбук и пр.) си го возиш на задната седалка (ако има задна седалка).
              Иначе клата е здрава и не е капризна. Имах една с която катастрофирах когато беше на 240 000км. Като ремонти бяха сменени само накладки и амортисьори. На шосето се държи почти кат лека кола. Много държелива на дупки и лош път но друса. Това за модела 2.5td 133коня, до 2004 год. Следвщия модел не съм имал и няма да си купя.
              Патфайнера е СУВ. Има някои неща от джиповете но не може да се сравнява с Наварата като здравина на окачването. За сметка на това е доста по-конфортен, има си багажник за чисти чанти и куфари и пр.
              Имам Патрол GR 3.0 модел след 2000год. На усещане прилича повече на камион. Много здрава и надеждна машина. Истински джип. Много тежък, тромав на старта, въпреки големия въртящ момент на мотора. С него се пътува равномерно. Не е бегачка, но поддържа с лекота 120-140 км/ч дори на баир. Много просторен с голям багажник. 9-10/100 разход извън града при нормално спокойно каране. Може да се докара и до 15-16/100 с повечко газ. Над 120 км/ч минава над 3000об/м, което мен не ме кефи и не го карам по-бързо от 120.

Нито един джип не е добър за много пътуване. Нито пикапа. СУВ по-става.

Можеш да разгледаш и други марки но първо прецени дали искаш джип или пикап.....или СУВ. Това са три различни неща. Всяко си има добрите и лошите страни. Може дори да се окаже, че за теб една Трибека е по-добро решение.

ПП Приказките, че по Наварата момите се лепят като на мед, не е вярна. Вярвай ми.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Здравей брато /друкман/ благодаря ти за отговора, но на мен все още не ми е ясно каква е разликата м/у СУВ и Джип. а и какво имаше предвит че няма да си купиш от новият модел на навара много ми е интересно каква е тезата ти за избора на навара.
                Защото аз точно на това се спирам и то си мисля за кола м/у 2007-2009 много здрава както ти каза доближава се до лека кола а и може да носи много багаш. пропуснах да ти кажа че патуването на мен и жена ми ни е като хоби, обожавам.
                А по вЪпрпоса за мац вече сам много далече от мисълта.
                Моля те информираи ме пожецхе за наварата.
                Предврително ти благодаря

Коментар

Наварите до 2005 год са обикновен турбо дизел, произведени в Япония. След 2005 са команрил, произведени в Испания. Макар, че някои части са японски, салона е като ефтина италианска пластмасова детска играчка.
                  Това е причината да не искам нова Навара. L200, поне според мен е по-добро решение. Не казвам, че новите Навари са кофти. Просто не ме кефи да си купя японска кола от Испания.
                  Разликата между СУВ и джип е следната: Днес си пусках лодката в язовира с една Х5-ца. С голям зор успях да извадя само колесара след пускането на кораба на вода. Мощност има да те убие, но на пясъка затъна. Като тръгнах да я вадя, закачих колесара с късо въже за Патрола, че на него нямам теглич. Извади 2тона лодка с колесар без никакво колебание. Без да забуксува, без да се замисли. Ако излеземе на магистралата, тоя с Х-5цата ,ще мине покрай мен с 200, без да се замисля.
                  Джипа е здрава и непретенциозна машина за пресечен терен.
                  СУВа е луксозна по-висока лека кола със задвижва на 4 те колела.

Пак повтарям за пикапите: Не стават за личен багаж. Ако ще слагаш хардТоп, то по-добре си купи Патрол, или нещо друго,затворено фабрично. Никой твърд таван не е истински затворен. Все от някъде идва прахоляк.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Прави вЧепетление че "Наварата" е много по-евтина от "Патфайндъра" (навремето мислех да си купувам и сравнявах "прайс-листи"). `Що така ? На външен вид - почти еднакви. Само заради салона, не ми се вярва. Да не е нещо в 4х4 системата
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Наварата не е много по-ефтина от Патфайдера. Ако избереш еднакви класове на окомплектовка, еднакви мотори, добавиш един хард топ и ще получиш 5000. лв разлика.
                      Нека не забравяме, че едното е СУВ-лукс, а другото е текезесарка.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Не ти трябва пикапа за тая работа която търсиш, в кабината е по тясно а и най-добрия хард топ няма да ти уплътни толова добре колкото фабрично затвореното купе при всички случаи ще влиза прах ( особенно за преходи от 3000-4000 км) , освен това и видимоста става кофти. Относно това че да си купиш по стар автомобил е по добре, според мен важи само ако автомобила не излиза от гората ;-) . Друго си е новичката кола. Хайде успех с избора и защо гледаш само нисаните има и други марки които никак не са за подценяване!

Коментар

Първоначално публикуван от bombata Преглед на мнение
                          Относно това че да си купиш по стар автомобил е по добре, според мен важи само ако автомобила не излиза от гората ;-) . Друго си е новичката кола. Хайде успех с избора и защо гледаш само нисаните има и други марки които никак не са за подценяване!
                          Широко разпространена заблуда, невярна аксиома... Без да даваме гротескно очевадни примери като "стар "Мерцедес" - нова "Лада"", "full-body-weight коли отпреди 1993-4 г. - нови пластмасови саморазрушаващи се еднодневки от същия производител", за това е форумът - насочвам към мнението над моето:
                          Наварите до 2005 год са обикновен турбо дизел, произведени в Япония. След 2005 са команрил, произведени в Испания. Макар, че някои части са японски, салона е като ефтина италианска пластмасова детска играчка.
                          Това е причината да не искам нова Навара. L200, поне според мен е по-добро решение. Не казвам, че новите Навари са кофти. Просто не ме кефи да си купя японска кола от Испания.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря на всички който споделиха мнение за изборът ми на кола. Е аз вече сам собственик на Grand Cheroke 3.0 Dissel и това много ме радва сега мога да се присаедия кам собственниците на jeep. Благодаря колеги / Приятели /

Коментар

От: Молба за помощ

Честито.

Това е Джип с който наистина се пътува. При това далееееееч по-комфортно отколкото с Навара.
                              Мисля, че трябва да е 3.1 двигателя. Ако е така, прочети внимателно за проблемите му и говори със запознати. Ако не намериш, звънни един телефон. Ще те свържа с наш човек, който вече знае всички магарии на тоя мотор и как да ги заобиколиш. Ще имаш едно инфо подарък от форума.

ПП Напиши си в профила от къде си. Не боли. Помага.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X