Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете с избора с Вашите съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля помогнете с избора с Вашите съвети

Здравейте!

Аз съм нов в този форум. Регистрирах се тука, защото искам да купя джип. В момента карам мерседес е200 комп 98 година, и го продавам, също разглеждам и бартери. Утре ще ходя да гледам един Рендж Ровер 2.5 ТД 97 година. Съответно, точно с тази кола ми е свързан въпроса. Аз не искам да давам повече пари за подръжка на тази отколкото давам за мерседеса (освен гумите разбира се). По-точно, ме интересува пари за ремонта на окачването на колите 4х4. И затова питам, дали е хубаво да се вземе такъв джип, дали е скъпа поддръката, дали се чупи често? Също така очаквам и други съвети за други коли (до 6 хиляди лева, дизел). Предварително благодаря за Вашите компетентни съвети.

Поздрави, Антон

П С Също много ме кеги Гранд Чероки, обаче чух че подръжката е много скъпа, дали е така наистина?

От: Моля помогнете с избора с Вашите съвети

Не си губи времето да ходиш да гледаш. На този джип не само гумите са му по-скъпи, ами и всично останало. Носи се слух, че не е от най-безпроблемните, а решението на проблемите не е детска игра. Чаркове можеш да поръчваш директно от острова, ама все си чакаш 1-3 седмици доставка. Вози много меко и примамливо, но поддръжката на въздушното регулируемо окачване е доста по-скъпа от на е200 от 1998.
    Ако не си готов да инвестираш във високопрохидм автомобил, просто си карай Мерцедеса, за да не останеш разочарован.

Коментар

Какво да ти кажа, ако ще си вземаш джип, въпроса е за какво ще го ползваш. За градско каране или за гората. В града ще се чупи по малко, да не кажа че и почти няма да се чупи, освен ако не скачаш в дупкита защото си мислиш, че си с джип. За гората е друго. Там се приготви да инвестираш в него постоянно.

Коментар

Искам да е 4 по 4, обаче вероятно съвсем малко ще го използвам за гората, основно градско и извънградско каране. За този Рендж Ровер знам, че частите трябва да се поръчват от Англия, това не е проблем за мен. Аз съм готов да давам пари за високопроходим автомобил, обаче си мечтая да го направя веднъж така, колкото поне 1-2 години да не ми създава сериозни проблеми. И точно Рендж Ровера ми харесва как изглежда външно и вътре. Защото след Мерседеса само интериорите на Ланд Ровер И на Джип ме кефят, другите ми се струват ужасни...

Коментар

Ако Ленд Ровер не става, към каква марка кола 4 по 4 да се обърна?

Коментар

В сравнение с какво? С Рейнджа? Цената на поддръжката му е несъизмерима в полза на Гранда. Като гледам към какво те тегли, джип до сумата, която си написал без сериозни дотации след покупката няма да минеш. Просто за тази цена ще вземеш нещо старо, а старото... Друг е въпросът че единици тук могат да се похвалят с малолетен джип. Но всеки знае цената и компромисите, които прави. И накрая ще използвам популярния първи съвет към новите колеги - "Чети, всичко е написано!" А преди четенето влез в разбирателство със себе си и евентуално близките си, за какво ще ползваш автомобил с висока проходимост и какви очаквания имаш от такава машина.
            Поздрави и успех!
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Значи имаш предвид че подръжката на Гранда е по-малка от този на Рейнджа? Защото Гранд Чероки ме кефи повече, обаче си мислих, че като американска кола, значи и части са по-скъпи?

Коментар

Точно за Гранда, ме интересуват модели 96-98 година с двигател 2.5 ТД дизел. Много неща съм чел в Вашия форум, още като си купувах мерседеса, исках да си взема 4 по 4, обаче вече не си спомням, защо се насочих към лека кола. Обаче сега със сигурност искам 4 по 4. Обаче и не искам да забравям този комфорт от мерседеса, затова ми харесва много Гранд Чероки. Има много екстри и така нататък. Искам двигател да е чист дизел (не помпа дюза или комон рейл), точно този 2.5 ТД ми харесва, като избор. Въпроса е следнат, има ли много детски болести, проблеми, много рядко ще излизам в гората, обаче и пътища в София не стават за един нисък Мерседес, за това искам висока кола. НАй-важното, че много харесвам Гранда външно.

Коментар

Принципът (в повечето случаи) е следният:
                  С първата джипка ходиш по сервизи, даваш грешни пари за нищо и накрая я зарязваш/изхвърляш/подаряваш.
                  С втората задълбаваш малко повече, понаучаваш туй-онуй и... накрая разбираш, че изборът е бил грешен още в самото начало.
                  Накрая си купуваш Нисан, Тойота или Ленд Ровър, но вече имаш целия проект нарисуван предварително в главата.
                  В този ред на мисли - Рейнджът не е добър избор за първа джипка...
                  И още, в същия ред - по-добре докато стигнеш до средата на втората фаза, не разчитай на джипката като единствен автомобил за ежедневно ползване.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Кажете ми Вашето мнение за Фрилендер 99 година 2.0 чист дизел 98 коня. Скъпа ли е поддръжката, дали може да разчиташ на този автомобил?

Коментар

Първоначално публикуван от antonyzp Преглед на мнение
                      Искам да е 4 по 4, обаче вероятно съвсем малко ще го използвам за гората, основно градско и извънградско каране...
                      Оставам с впечатление, че истинския джип не е точно това, което търсиш. За поставените цели някой добър SUV, напр. Subaru Forester или Suzuki Grand Vitara, вероятно ще е по-подходящ.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Какво толкова сте го набедили тоя Рейндж? Освен системата въздушно окачване, какви други проблеми има? За сметка на това е уникална екстра, подновява се и проблема за дълги години е решен. Има го и варианта замяна с пружини.
                        Изискването да е 15 годишен, "луксозен", "безпроблемен" и за "6 хил." е абсурдно.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          ........Изискването да е 15 годишен, "луксозен", "безпроблемен" и за "6 хил." е абсурдно.
                          Андро, нали знаеш приказката:
                          "Ние работим бързо, ефтино и качествено. -Моля изберете 2 от 3 те възможни!

...та ако се изберат 2 от 3те ще се намери нещо.....
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Андро, нали знаеш приказката:
                            "Ние работим бързо, ефтино и качествено. -Моля изберете 2 от 3 те възможни!

...та ако се изберат 2 от 3те ще се намери нещо.....
                            АбсолУтно.

Коментар

добре си се насочил към гранда, но това с дизеловия двигател, не го разбирам.... че и ръчни скорости - така не си купуваш американски джип, ами някакво хм недоносче.

освен да намираш отнякъде безплатна нафта, друга причина не виждам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X