Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокажи на джипове??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокажи на джипове??

Точно както предполагах . Много провисват, малко се прибират. Точно ама ограничава ходовете. Няма полза да го удължаваш, при положение , че хода му си остава същия.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Той и Зил няма големи ходове ама си минава почти навсякъде.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        Той и Зил няма големи ходове ама си минава почти навсякъде.
        Знам. Знаеш ли от кога се каня да трампя дългия Дифендър за Зил, ама нямам С категория. Май е крайно време да си изкарам.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Точно както предполагах . Много провисват, малко се прибират. Точно ама ограничава ходовете. Няма полза да го удължаваш, при положение , че хода му си остава същия.
          Не. Гумите не могат да се "приберат", щото пружините не могат да се смачкат повече. Амовете имат още ход на сгъване.
          Разбира се, че с амортисьори с по голям ход резултата ще е по добър. Както казах лифта в голяма степен е "сиромашки", но оптимизиран за това което имам. Щото мога да ти покажа и тунингово окачване за 5 бона с по лоши ходове от ориналното.
          Но тук въпроса е не "какво е това окачване", "правилно ли е" и т.н., въз основа на подробности и дадености които знаеш и затова можеш да коментираш, а "има ли ходове ГЕ-то".

Коментар

А няма ли опция за по-меки пружини..?!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              А няма ли опция за по-меки пружини..?!!!
              Винаги има такава опция. Както казах, амортисьорите и пружините могат да се оптимизират докато позволяват носачите, панхарда и карданите. След това вече трябва да "оптимизираме" всичко.
              Но с пружините нещата не стоят толкова лесно, дори и за екипи които това им е работата.
              Ама ти трябва да знаеш.

Коментар

Отказвам се.

Коментар

Ами ако трябва да бъда честен, понаучих си домашното....!

Коментар

Едно време имах един Шеф. Та случвало се е да го закъсаме и тогава той викаше: "Умиране има, отърване няма".
                    Знам те стари боецо. Не ми се прави, че "се отказваш".

Коментар

Не бре. Не ми се спори просто. Явно няма да се разберем. Без лоши чувства.

Коментар

Първоначално публикуван от tachos Преглед на мнение
                        Добре малко да ви улесня.Повече ме интересуват atrol GR II (Y61) моделите -4.2 TD(160 Hp),4.2 TD(145 Hp),2.8 GR(129 Hp),3.0 Di 16V(158 Hp) AT,3.0 Di 16V(158 Hp),3.0 Di(170 Hp) AT,3.0 Di(170 Hp);както и дизеловите версий на -Land Cruiser 100 J10,Land Cruiser 90 Prado,Land Cruiser 100 J9,Land Cruiser 105,Land Cruiser 70 (HZJ70).Искам да ми кажете съответните модели с колко и какви на вид блокажи са..
                        При Нисаните (без пряка връзка от купето - 60 или 61, както и от двигателя двигателя RD28T, TD 42(T), 3.0Di) раздатката е парт тайм, т.е. междинен диф няма, щом си на двойно то е 50% на преден и 50% на заден мост, много от тях са с фабричен блокаж на задния мост, понякога с LSD в задния мост, понякога отворени. Стандартно заводски блокаж в предния мост няма.
                        При тойотите - 80 серия (но не всички) са фул тайм и винаги имат блокаж на междуосовия, в някои модели се избира от водача, в други се включва заедно с бавните. Има заводски и заден и преден блокаж според комплектацията. При 105 - същото. При 70-серии - парт тайм, заводски заден блокаж в някои модели, заводски преден блокаж има, но не често, обикновено, ако е била специална поръчка.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Благодаря за отговора Icerunner,а дали имаш и инфо за тези модели -Land Cruiser 100 J10,Land Cruiser 90 Prado,Land Cruiser 100 J9

Коментар

Първоначално публикуван от tachos Преглед на мнение
                            Благодаря за отговора Icerunner,а дали имаш и инфо за тези модели -Land Cruiser 100 J10,Land Cruiser 90 Prado,Land Cruiser 100 J9
                            На 100 тицата има модели с блокажи на средния диф, задния и по-рядко и на предния. На 90 няма преден. Защо не си харесаш модел и сам да си го ъпгрейднеш с блокажи в мостовете, за предпочитане е модификация с диференциал в раздатката който да можеш да заключваш а мостовете сам ги правиш.
                            Иначе гледам правилно си се насочил към ТЛК 100

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              Обаче винаги можем да покараме заедно (аз съм варналия между другото, но се прибирам само лятото и то с джипа), да счупим едно-друго и да се чешем по главите, аджеба защо стана така (Разбирай, че моя съм го прежалил. В крайна сметка можем и с влака да се приберем)..?!! От край време ме влече около коритото на Камчия! Надявам се да съм си взел кални гуми до тогава и да ме поразведете из този район, а и да не съм взел - пак скачам в джаза! Е*ал съм ти и кризата! Един път се живее...

Поздрави
                              Зарязвай Софето...поречието на Камчия е ..../не намирам най-добрата дума/ страхотно, пролетта го организирахме с Геро и ....общо 4 джипки с преспиване на яз. Цонево....Сега по темата за блокажи, ходове ....гуми..не забравяме ли мощноста на мотора - за мен лично немаловажен показател свързан с проходимоста на машината.
                              0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Първоначално публикуван от nikiib Преглед на мнение
                                ........Сега по темата за блокажи, ходове ....гуми..не забравяме ли мощноста на мотора ........
                                Какво общо има мотора с блокажите?
                                Ако се придържаме към темата "Блокажи на джипове", то ходове, мостове, клетки, гуми, мотори, прозорци, брони и каски не намират място в нея.

Та в кратце: блокажите са 3.....4........5 но най много 5. Не повече.
                                1. Преден
                                2. Среден.
                                3. Заден.
                                4. Заден (Лапландер с 2 моста отзад)
                                5. Горен
                                Последно редактирано от drukman; 16-06-11, 08:09.
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X