От: Блокажи на джипове??
Нямаш грижи, но при еднакъв размер и еднакво изтъркани летни гуми .
Нямаш грижи, но при еднакъв размер и еднакво изтъркани летни гуми .
При равни други условя - ще ме вадиш ти, но тук стана въпрос за блокажи и "гуми за мъгла", а в тази вариация аз не бих заложил на машината с блокажите и калпавите гуми, а на по-доброто си сцепление! Ако имаш ходове и добри гуми, тогава бих заложил на по-малкото си тегло (1600 кг.) и бих ти търсил цаката в определен вид кал - с идеята да си полегнеш на мостовете и да си връткаш с блокажите на място докато ти писне...!! 
Всеки джип си има чалъма за всичко! При мен примерно ходовете могат да се регулират и то доста чувствително (в рамките на 30-40 %) посредством дисконектори на биалетите. Като ми трябва скорост и стабилност "включвам" стабилизиращата щанга, като искам ходове я "изключвам" и имам ходове около 60-те сантиметра - много удобно и практично, и най-важното безотказно! Не искам да ме разбирате погрешно! Блокажите са прекрасно нещо, ако ги имаш на разположение! Но ако ги няма фабрично, поне според мен те са максимум на 4-то място в една евентуална тунинг програма, като инвестицията в лебедка и джек (наясно съм, че са помощни средства), чисто финансово и целесъобразно - според това къде и как ще се кара джипа, е много по-правилна и оправдана!

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар