Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бюджетен спортен автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бюджетен спортен автомобил

Мисля, че доста хора тук имат опит с леките коли, та затова реших да попитам.

Искам да си взема някаква спортна лека кола за уикенда. Изискванията са да е бензин, задно предаване, ръчни скорости и климатик. И естествено, да доставя удоволствие при 'спортно' шофиране. Би било хубаво да има и части за нея, ако не по магазините, то поне в ибей. И майстори, които са виждали модела на живо. Бюджет до 10-15х. лева. Разходът на бензин не ме интересува, понеже ще се кара максимум 5-6 хиляди км на година. Кабриолет - само в краен случай.

Първото и най-логично, което ми идва на ум, са разните БМВ-та е30 и е36 и то най-вече заради масовостта им. Е36 обаче ми е доста неудобна, а сток е30 изисква редица подобрения, за да се вкара в час.

Давайте идеи, нищо, че не е джип.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

От: Бюджетен спортен автомобил

Мазда МХ5 първата или втора генерация двигатели от 1,6 до 2,0сс огромни възможности за афтърмаркет доработки, дори малкият мотор турбиниран достига 250коня. Продават се и ролбари и твърд покрив щом не искаш кабрио, в Австрия и Германия първата генерация може да се вземе за 1000-1500евро, а в Английския е-бей е пълно с "наточени" бегачки за до 3-4000 паунда. Аз поне много съм навит на нещо такова и си преглеждам обявите от време на време.

Коментар

От БМВ-тата гледай да е М3 (Е36 е горе долу в бюджета, свястна Е30 е сигурно ще е по-скъпа). Може и Z4 ако има на такива пари. Иначе - Mazda MX-5 отговаря на критериите и е в бюджета.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Mazda MX-5 и BMW Z4 са кабриолети. Човека казва "Кабриолет - само в краен случай", предполагам защото купето е по-тежко.

Аз препоръчвам BMW 3 М-power или OPEL GT.

Успех!

Коментар

До преди 2 месеца, братовчед ми правише подобрение на една Лада и тя се осъвършенства доста добре.
          Сега е преминал към BMW 320 Coupe - 150 коня, главно го използва за дрифт на картинг писти и т.н.
          Но за твоя бюджет, bmw-то според мен отговаря на изисквания!
          Скоро и аз ще съм по този път, тъйче ще следа темата с интеренет, желаяти успех!
          Поздрави.

Коментар

Re: Бюджетен спортен автомобил

МХ5 е много добра кола, но силата и е повече на технична писта, а аз на писта почти няма да карам. На мен ми идва и маломощна, тъй че веднага ще трябва да се почне със сериозен тунинг. А и не ща кабрио.
            По-подходящ ми изглежда Нисан 200SX от последните, той влиза идеално в бюджета и има части, колкото за Миатата.
            Освен Нисана, колкото и да го мисля, все някакво БМВ излиза - те имат поне 4-5 модела, които стават, а и части има бол.
            Има и някакви дърти и евтини Поршета с мотор отпред, но там поддръжката предполагам ще е ужасТ.

Коментар

CLK?
              Един приятел наскоро си взе 430. Страхотен автомобил.

Коментар

Honda CRX . "Джобната ракета". Изтребител е . Ще се накефиш.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Малко над бюджета(започват от 20)но над всичко изброено досега.870 кг 5,5ускорение,централно разположен мотор,алуминиево шаси от лотус,непретенциозен мотор от астра.опел спидстер-идеален за удоволствие от шофирането.А и няма нищо освен мотор и шаси,а купето е пластмасово.кеффф
                  В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Toyota Supra,в Швейцария видях една за1500 ФРАНКА

Коментар

Крайслер неон...във варианта srt4 примерно
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        По-добре му предложи онова бялото с турбото дето седи пред вас

Коментар

Re: От: Бюджетен спортен автомобил

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          CLK?
                          Един приятел наскоро си взе 430. Страхотен автомобил.
                          Много хубава кола, но е ориентирана към комфорта + повечето са автоматици.

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Honda CRX . "Джобната ракета". Изтребител е . Ще се накефиш.
                          Това също е яко, но е с предно.

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                          Малко над бюджета(започват от 20)но над всичко изброено досега.870 кг 5,5ускорение,централно разположен мотор,алуминиево шаси от лотус,непретенциозен мотор от астра.опел спидстер-идеален за удоволствие от шофирането.А и няма нищо освен мотор и шаси,а купето е пластмасово.кеффф
                          Ами Опел Спийдстър си е чисто Лотус, само емблемката и пластмасите са му на Опел. Е и двигателя, и други неща, де... мисълта ми е, че се прави в заводите на Лотус заедно с Елиз и ползват обща платформа. Обаче вариантите Турбо почват от 20 и нещо Евро, като нормално са около 25-30. Това ми е много скъпо, за да стои в гаража повечето време.

Първоначално публикуван от Антон Пенчев Преглед на мнение
                          Toyota Supra,в Швейцария видях една за1500 ФРАНКА
                          Супрата също ми харесва, особено както съм и фен на истинските Тойоти... Обаче жива супра с ляв волан трудно влиза в този бюджет... тази за 1500 франка ми се струва като подарък.

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Неонът не е ли с предно?
                          Последно редактирано от msi200; 05-05-11, 22:15.

Коментар

Audi Tt 1.8,quattro
                            Mercedes Sl 320
                            Mitsubishi 3000 gt
                            Mitsubishi Eclipse FTO GPX MIVEC
                            Toyota Supra 3000

Има ги в мобиле... ;0

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                              ...Неонът не е ли с предно?
                              Ще го погледна утре
                              Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                              По-добре му предложи онова бялото с турбото дето седи пред вас
                              Рено 21 куадра турбо...ъъъ ама и то дали имаше климатик остава и то за утре, като светне слънцето....
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X