Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за безопасен автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за безопасен автомобил

Тойота 80 или Нисан Патрул дизеляци и ще видиш как и на дьлго Авенсиса ще увехне поне 6 месеца в годината.Шока обаче е голям ако си свикнал да те вози меко и да не реве,свикнеш ли обаче няма слизане после.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      .... и ще видиш как и на дьлго Авенсиса ще увехне поне 6 месеца в годината.Шока обаче е голям ......
      Болеста на Джипа. Познато.
      След 6 месеца като се качиш на Авенсиса по нашите дупки ще го потрошиш за две седмици.
      Болеста на Джипа. Кофти навици добиваш.

Офф
      Асене, къде изчезнахте бе? Пак ли за риба?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Имам приятел лекар е от Пирогов. С две думи за 30 г работа като лекар и за последните 15 в Пирогов ми каза ,че от малки леки коли - травмите са страшни и хората мрат като мухи, но от джипове, досега, няма умрял, е има различни контузий, но НЯМА УМРЯЛ. Та да си знаеш, вече друго е какъв джип да вземеш.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Офф
          Асене, къде изчезнахте бе? Пак ли за риба?

До Гуатемала,Салвадор,Никарагуа малко бяхме,после Панама,Колумбия и едни острови,марлините ако не ги броим...........не сме били за риба
          Сьбирам за Лексус ЛХ470,че ми трябва стабилен танк с 3 реда седалки,да е проходим и да ми пази семейството,че ставаме с един повече в близките месеци.2 Мерца остават да гледат жално ако вали,катерим се на някоя планина,имаме гости или товарим нещо.
          Общо взето и аз сьм като колегата с темата - тьрся го,знам какво тьрся,но и четене пада за да не се накова на някой таралясник.
          Исках дизел и няма,исках Мерцедес,но само нови,скьпи и трудно се намират и коли и части.Огледах за 80 на Тойота,но малка ми се видя и................Ланд Круисер 100 или Лексус ЛХ470,че имала странични вьзглавници и видео на задната седалка за малките.В почивката ровя за теми подобни на тая,че и аз сьм на сьщия клон.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

До Гуатемала,Салвадор,Никарагуа малко бяхме,после Панама,Колумбия и едни острови,марлините ако не ги броим...........не сме били за риба
            Сьбирам за Лексус ЛХ470,че ми трябва стабилен танк с 3 реда седалки,да е проходим и да ми пази семейството,че ставаме с един повече в близките месеци.2 Мерца остават да гледат жално ако вали,катерим се на някоя планина,имаме гости или товарим нещо.
            Общо взето и аз сьм като колегата с темата - тьрся го,знам какво тьрся,но и четене пада за да не се накова на някой таралясник.
            Исках дизел и няма,исках Мерцедес,но само нови,скьпи и трудно се намират и коли и части.Огледах за 80 на Тойота,но малка ми се видя и................Ланд Круисер 100 или Лексус ЛХ470,че имала странични вьзглавници и видео на задната седалка за малките.В почивката ровя за теми подобни на тая,че и аз сьм на сьщия клон.
            За Додж Дуранго не си ли се оглеждал?

Коментар

Да не отвличаме темата на човека - Японско или Европеец.Европейците са малки,трябват ми 3 реда седалки,а и нормална цена,а не 40 000$ за Г класа.На тия гадове не им пада цената,даже вьрви ЪП да ге.
              Японските са малко и те с 3 реда и от тях избирам класика Ланд Круисер,че така или иначе и по-малките модели пак са с големи бензинови мотори и на магистрала разликата в разхода е минимална.Тук обаче се намсва цената на бензина - от как е 4 и малко цената на галон на V8 3 тона 3 реда седалки джуган цената е приемлива и почнах да се заглеждам в по-добрата Тойота,а именно ЛЕКСУСА.2000-2002 се намират и по 12-14 000,новите са по 50 и много кисели.Глупаво ма няма как - и даньци и застраховки и гориво и части..............са с минимална разлика от среден до голям модел джуган.Аз слизам от С класа,жената даже от дьлга база и не се сьбирам в среден размер джипка,а и няма смисьл,нищо не се пести,а РАЗМЕРА ИМА ЗНАЧЕНИЕ.

Искам Нисан Патрул дизел,искам Тойота Ланд дизел................и няма и избирам каквото има.Сигурно,голямо,здраво,проходимо,изпитано,лесно за каране,нормална цена,сравнително нормални цени на частите,удобно за жената или за бабата с децата.Е ще храня пак 8 цилиндьра ма няма пьлен кеф,а и поне ще спя спокойно и ще знам,че ги пази.

Додж Дуранго е маник,троши се,няма обема вьтре нито вратите нито сигурноста на големия Лекс.Варианта кьса база пьк сьвсем - едно време имахме 2 Патрола в БГ,кьс и дьльг.Вьрти/сучи голямото си е голямо,а с дете вьтре или 2 пьк сьвсем.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Бенца дори и Ц-ка е широк в сравнение с повечето коли. Y60 е доста по-тесен от Y61. Усещането също е различно. Y61 са го докарали на усет съвсем като камион но простора е завиден. Само Гелендията го докарва на ширина като Патрола. Поне като усещане. От там отиваме на Тундра, Додж и други подобни американци. По-добрата Тойота не е по-широка вътре. По-луксозна и по-добра на шосето може и да е но в страни от асвалта не знам.
                От друга страна нито един от истински здравите Джипове не е мислен за скорост над 140км/ч.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Общо взето успях да намеря отговорите, които търсех като пуснах темата... Стигнах с ваша помощ до извода, че ми трябва джип с 5 врати , а не 3 както си мислех в началото... отдавна съм разбрал, че когато става дума за кеф и безопасност по-големите разходи остават на заден план... сега чета подфоруми на отделните марки за да вляза малко в час, че нищо не разбирам от този вид автомобили....
                  Благодаря още веднъж за мненията и поздравления за колегиалната атмосфера във форума!

Коментар

Мисьлта ми беше,че вместо да гледам GX470 се заглеждам направо по LX470,тук 2 прьста,там една педя и се сьбира обема който ми трябва.Извьн пьтя е сьщата ако да е малко по-луксозно от Тойотата,а и аз няма да я товаря за експедиции.По-старите модели са и по малки ако да са една марка и модел.Дава ми вьзможност и да се разгьвам - кеф ти багажник като махна третия ред,кеф ти рейс като трьгнем семейно с бабите някьде.Това,че муцуната на единия била педя по-голяма или пьк бил 5 см. по-широк не ме бьрка,свиква се много бьрзо.

Ще видим де,чете се усилено все още,а и нещо много рядко ги намирам за продажба,но друго няма да е освен ако не изпадне някоя Гега.

И добро решения на колегата за дьлга база.Едно е да се надупя и да го закопчея с колана като си отворя задната врата и сьвсем друго е с калните обувки да се вьртя от предната седалка или да се опитвам да оправям едното дете през другото.А и багажника,БАГАЖНИКА Е ВАЖЕН.Аз от сега чета за крикове,джакове,компресори,колани,вьжета,блокове и шегели,лопати,кьмпинг оборудване.................и ако намесим вьдиците,дрехите на децата,спални чували,снимачната техника и видеото им,малко лаптопи,една скаричка..................и си представям разлика от 2 педи,че да не кажа и 3 между багажника на кьса и дьлга база.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

.................................... Аз от сега чета за крикове,джакове,компресори,колани,вьжета,блокове и шегели,лопати,кьмпинг оборудване.................и ако намесим вьдиците,дрехите на децата,спални чували,снимачната техника и видеото им,малко лаптопи,една скаричка..................и си представям разлика от 2 педи,че да не кажа и 3 между багажника на кьса и дьлга база.
                      Крайно време беше да стигнеш до идеята за ремаркето ....

За целта, аз използвам лодката ... около 4 метра е ....
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Прекьсваш ми четенето..............хахахаха........захласнал се бях по Туле или Якима за тавана,една такава кутийка да сьбира багажа и да има място за децата.Бгажник сьщо ме влече................и отивам да чета за лебедки,намерих една около 10 000 за 500 долара Айрьн Мен,но и там иска четене.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X