Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За колегите фенове на 'Мириканските 4х4 - дайте акъл за возило 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За колегите фенове на 'Мириканските 4х4 - дайте акъл за возило 4х4

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
    Американските са читави до навършване на 5 години.След това се почва едно ходене по мъките/ремонти/ Читави са Форд Ф-150 до 98 г.Но не става за гората.Отчитайки цената за подръжка бих ти препоръчал или US made или Японец.За Гео Тракър да е произведен в Онтарио,не в Детройт.За по-евтин японец може да се огледаш в Мейн,Вермонт...Не са далече и имаш право да си го караш с US plates и канадска застраховка.
    Поздрав!
    Колега, ако карам с щатски номера застраховката ми в канадско се удвоява. Освен това мога да го карам със щатски номера единствено, ако не е на мое име...или поне така си мисля. Ти къде си се позиционирал?
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
      Айде и аз да си дам мнението, макар че няма да е много обективно, защото съм тежко пристрастен към Jeep. За условията където си и за твоите изисквания тази марка според мен е най-доброто, което ще ти върши работа. С уточнението че американската кола трябва да е бензинова, особено за тези ширини. Не познавам в детайли поддръжката на Гранда, но поддържам Чероки на преклонна възраст (86 г.), сменяло няколко собственици и доколкото си направих труда да издиря някои от тях, успях да разбера, че е експлоатирано зверски, без много да е обгрижвано.
      В резултат на което, по отношение на гниенето, имам само две кръпки (˜~15х15 см), по една в краката на шофьора и на пасажера до него. Всеки може да си направи изводите.
      Комфортът също е от голямо значение и при Jeep го има.
      Но главното преимущество, освен ниската първоначална инвестиция (особено на моделите от средата на 90 - те), е цената на частите. Понеже ми предстои леко „наджипване” гледам цените и тихичко скимтя. Завиждам на човек, който поддържа Jeep в Щатите или Канада. Отвори Рокауто например и ще видиш за какво говоря, при това гледам само части произведени на същия континент.
      По отношение на Ремонтните услуги – нямам представа от цени, но има страшно много клубове на марката, където се работи на взаимопомощ.
      Минуси. При Черока – Според мен само един (като не смятаме по-сериозните офф-роуд изпълнения) – Заради леката задница при мокри, кални и снежни настилки обича да върти дупето, нещо, с което се свиква и овладява с малко каране.
      И макар да предпочитам Чероки, май твоят джип ще да е Гранда.
      Каквото и да избереш, ти пожелавам да не те оставя на пътя, че там където си се установил идва хладничко.
      Май и аз натам съм се насочил. Другото, което сериозно гледам е Тойота 4рънър... Но май ги няма много, а и държат много високи цени за стари машини - сигурно има защо, но...

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
        Не съм сигурен как точно може да стане това с щатски номер и канадска застраховка за кола на канадски резидент в Квебек.

Приятелско семейство спечели зелена карта за САЩ в същата година когато минаха процедурата за Канада. Установиха се в САЩ, но за всеки случай решиха да прескочат и до Канада за да си вземат перманент резидент картите. Пътуваха със собствената си кола, и при влизане на канадска територия на границата представиха доцументите за перманент резидент. Всичко е ОК до момента когато митническия служител им съощава, че ако влязат с колата ще трябва да платят каквото се дължи за внос. Изглежда за митничарите не съществува опцията канадски резидент с американска кола(регистрация) на канадска територия. Може би има начин с плащане на депозит гарантиращ, че ще я изкараш от Канада(временен внос).
        Втория момент е със застраховката. Доколкото съм запознат за Квебек, "гражданската отговорност"(това дето е задължително за всички) е от две компоненти. Едната е имуществената застраховка и тя се прави при частен застраховател. Втората е "Accident Victim" и покрива нараняванията, смърт и т.н. Тя е част от таксата за регистрация която се плаща всяка година в Квебек. Плаща се на държавната агенция която се занимава с регистрациите.
        Ако успееш да си усигуриш задължителната имуществена застраховка през частен застраховател, то как ще стане номера с втората част-тая за нараняванията? Не ми се чете да разгледам как това е уредено от американска страна. Едва ли регистрационния режим на щатовете Мейн и Вермонт ще допуснат да не се плаща задължителна застраховка(след като си с тяхна табела)

Сайта на кебекарския КАТ
        http://www.saaq.gouv.qc.ca/en/index.php

Това май стана много дълго и не е много по темата. Колите в САЩ са по-евтини и в някой случаи си заслужава да се вкара от там. Подозирам, че Map4 още няма канадски паспорт и ще трябва да си вади виза ако иска да отскочи на юг.

Сайта на организацията в Канада занимаваща се с регистрацията при внос на коли от САЩ
        http://www.riv.ca/ImportingAVehicle.aspx
        Току що гледам изискванията, които трябва да са покрити, ако внасяш коли от Щатите - не си струва, освен ако не ми дадат някой лев да ги отърва и да имам парите да покрия изискванията на Квебек/Канада.
        Паспорта го имам и не ми трябва виза, но нали ти казвам, за да внеса да речем един джип и да ми излезе на сметка трябва да ми дадат някой лев да го взема, освен ако не е нов - 2002 и нагоре и го взема на цената на 96-а година от тук... Поне така си мисля. Намерих си и два евтинджос Вранглера, обаче жена ми се запъна да съм гледал малко "по-реалистично", един ден като заимаме дете...и се дръпнах. Като ударя джакпота знам какво да си взема

Коментар

Здравейте, колега! Бих искал да Ви представя още една марка, която според мен отговаря на Вашите потребности. Става въпрос за "Исузу трупър"3.0 Комон реал. Като лукс и комфорт не отстъпва на Гранда, като проблемни зони мога да посоча рамата и дюзите, но това е в БГ. Предполагам, че в Канада има оторизирани сервизи, които ги подменят. Ако не сте управлявал автомобил с основен движещ мост заден, както е при посочения трупер, би следвало да се информирате във форума за предимствата и недостатъците на различните видове задвижвания 4х4. Ето и един клип на машината - http://vbox7.com/play:8dff5888 Щях да забравя - марката и модела се предлагат в два варианта - къса и дълга база и е по-добре 5 степенната ръчна ск, отколкото 4-степнната, автомат.
          Желая успех!
          Последно редактирано от skandi66; 29-03-11, 21:37. Причина: допълнение

Коментар

Тойота 80 или Лексуса на тия модели е около 5-6 000 $ и ги има сравнително запазени и корави машини.Редовия шестак обаче харчи маааалко повече от осмака на следващия модел / още ги чета,в близко бьдеще и от опит / та ако ще се моташ много из снега тьрси по-малка моторетка.Има запазени и по-стари модели,но там цените вьрвят как си искат - може и 30 000 да ти искат за 30 годишен джуган ако е запазен.

Ако си смел и ти се дават пари...........ЛХ 470.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Тойота 80 или Лексуса на тия модели е около 5-6 000 $ и ги има сравнително запазени и корави машини.Редовия шестак обаче харчи маааалко повече от осмака на следващия модел / още ги чета,в близко бьдеще и от опит / та ако ще се моташ много из снега тьрси по-малка моторетка.Има запазени и по-стари модели,но там цените вьрвят как си искат - може и 30 000 да ти искат за 30 годишен джуган ако е запазен.

Ако си смел и ти се дават пари...........ЛХ 470.
              харесва ми насоката

И аз точа лиги в тая посока. Реално не ми трябва, ама пусти мерак.
              LX 570 също много ми допада
              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
              Lexus LS430

Коментар

Реално и на мен в момента точно не ми трябва,но много ще ми потрябва след 4-5 месеца,а и цената на бензина в момента помага доста.С ровене се намират и на по 10 000,а това си е нормална цена за тоя клас джугани.Е за маншони искали по 600 кинта,спирачната помпа била 1200,АРБ локьр в 800............но та вече зависи колко ровиш по джипката и колко време и пари имаш да си играеш.

Следя и аз темата с интерес.От как се разбра,че дизел тук няма сьм на сьщия и аз.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Съжалявам, че се загубих за толкова дълго време, но имах разни административни дертове, с които трябваше да се справя. Сега пак съм тука. Малко ми е в застой покупката, че Аудито още се продава, а разчитам на тези парички.
                  С това вдигане на бензина почнах и да се замислям, но все още държа на 4х4

Коментар

Приятелю намери си някой от старите Шевролети Блейзърите от 69 ;70 година ;доколкото знам са Велики машини или някой Форд Експлорър? Мисля че там и на пари са приемливи там ли си купувай Американска сила най добри са!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      Приятелю намери си някой от старите Шевролети Блейзърите от 69 ;70 година ;доколкото знам са Велики машини или някой Форд Експлорър? Мисля че там и на пари са приемливи там ли си купувай Американска сила най добри са!
                      Колега да си направим труда да прочетем цялата тема, за какво е нужен автомобил по въпросната тема. Относно шевролета, той е за колекционери и американски фермери, не че е лош, но няма да му върши работа за това, което иска. По-добре едно Исузу -родео от тези за американския пазар, които карат двигатели от тези на Исузу ІІ за Европа. А за Родеото тук има много изписано. Да не говорим, че за целта също е подходящ и един Vehi Cross, който може да се намери като 2-ра употреба автомобил, както в Щатите, така и в Канада на добра цена.
                      Последно редактирано от skandi66; 05-06-11, 21:22. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от skandi66 Преглед на мнение
                        Колега да си направим труда да прочетем цялата тема, за какво е нужен автомобил по въпросната тема. Относно шевролета, той е за колекционери и американски фермери, не че е лош, но няма да му върши работа за това, което иска. По-добре едно Исузу -родео от тези за американския пазар, които карат двигатели от тези на Исузу ІІ за Европа. А за Родеото тук има много изписано. Да не говорим, че за целта също е подходящ и един Vehi Cross, който може да се намери като 2-ра употреба автомобил, както в Щатите, така и в Канада на добра цена.
                        Като автомеханик съм правил и доста джипове имал съм клиенти с Черокита; Рейнглъри и други Американски машини здрави са много!Относно старите Блайзъри не съм съгласен че са колекцинерски един приятел караше много години Форд Фаерлан 69 спука я от каране тая кола без никакви проблеми 5000куб. карали сме я с керосин ;коресилин;АМВ вървеше като дракстер та Блейзърите са същото- железни .
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от skandi66 Преглед на мнение
                          Извинявай но и темата е за Мириканските4х4 а не за Японските така че съм в час със темата колега а и карал ли си Американски звяр трудно можеш да правиш сравнение с друга машина-невъзможно е за тези условия му трябва мощ и безоткатност не лукс !/от опит и познания автомеханик/

Коментар

Като автомеханик съм правил и доста джипове имал съм клиенти с Черокита; Рейнглъри и други Американски машини здрави са много!Относно старите Блайзъри не съм съгласен че са колекцинерски един приятел караше много години Форд Фаерлан 69 спука я от каране тая кола без никакви проблеми 5000куб. карали сме я с керосин ;коресилин;АМВ вървеше като дракстер та Блейзърите са същото- железни .
                            Общо взето съм запознат с американските марки и модели на камиони 4х4, но не смея да твърдя, че съм голям експерт по темата. За да препоръчам японска марка, изхождам от мисълта, че един от автомобилните гиганти в Америка - GM доскоро беше собственик с 40 % от акциите на Исузу, а зад океана и не само там прилагат една много успешна тактика - това, което се произвежда /сглобява/ и съответно осигурява работни места, се счита за свое производство. От това следва, че марките и моделите, които съм цитирал са едновременно и японски, и американски.
                            Съгласен съм с теб, че тези машини, за които ти говориш, са много добри, но според мен могат да се ползват като втори или трети автомобил и не отговарят на пост 1.

Коментар

Извинявай но и темата е за Мириканските4х4 а не за Японските така че съм в час със темата колега а и карал ли си Американски звяр трудно можеш да правиш сравнение с друга машина-невъзможно е за тези условия му трябва мощ и безоткатност не лукс !/от опит и познания автомеханик/
                              За съжаление годината е 2011 и ценита на бензина не е каквато е била преди 10 години. Отделно, климата в Квебек е малко особен и снега през зимата е доволно дебел. Сол се сипе на корем и 10-15 годишна кола да прилича на 25 годишна в БГ е нещо обичайно. Старо шеви на 40 години -може и да се намират тук-таме, но едва ли са подходящия избор. 40 годишна кола от Калифорния няма нищо общо с 40 годишна от Квебек.
                              Подобна машина си струва за играчка да се забавляваш през свободното време, но не е подходяща за ежедневна кола която ще навърта по 80-100 км на ден. Особенно като се налага да возиш и жената с нея от време на време
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

Човека само иска съвет пък има и от новите Блейзъри ;Експлоръри става въпрос че тамошните 4х4 са много по добри за мене това е страната с едни от най мощните вседеходи като почнеш Уилис и Батнам та стигнеш до Хамър него пък даже не го водят в категория джип! Относно разхода много от новите им машини са с мотори Хеми с изключващи се цилиндри и в никакъв случай не горят повече от едно Гранд Чероки за което човека пише че може да му е краен вариант!Относно корозията по горе съм писал че съм виждал и карал форд 69 година повече от живота му е минал в България направихме му точно 2 кръпки и то защото беше стоял дълги години без да се кара старите блейзъри са същите откъм корозия .На Суходолските бензиностанций в София има 2 гледам ги от години и надали са ги кърпили това да не са УАЗ или ВАЗ!Даже един Дефендър дълга база да си вземе пак ще му е от супер полза та те са класика 4х4 !
                                Последно редактирано от faster; 11-06-11, 12:54.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X