Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mitsubishi pajero 2.8 diеsel или mitsubishi pajero 3 v6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: mitsubishi pajero 2.8 diеsel или mitsubishi pajero 3 v6

Аз да взема да вметна нещо за мощност и въртящ момент. Мощността е общо взето теоретично понятие. Имам пре вид следното. Един ДВГ чисто теоретично се изчислява при максимална мощност (демек максимални обороти). Такива обороти примерно за бензинов двигател са 6000 об/мин., а за дизелов примерно 4000 об/мин. Това са обороти, които по принцип не се достигат при нормална експлоатация. Така, че максималната нощност наистина продава автомобила. Сега за въртящия момент. Той е максимален за бензинови двигатели примерно към 3000 об/мин., а за дизел около 2000 об/мин. Това е нещото, което всеки водач на МПС усеща. Тоест, ако много се се превиши двигателят повече "бръмчи" отколкото да върви. Това много грубо, ама се надявам горе долу да сте ме разбрали. Та за мен по-добре въртящ момент, отколкото мощност.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
      Гледам, че доста сте писали... а аз рядко влизам... има 2 3.0 V6 мотора, които се слагат на Паджеро.

Единия е 150, другия 182 коня. 12 срещу 24 клапана респективно. Отделно 24V го има след 94-та (имам такова), а не след 96-та. SOHC конфигурация на главите. 24 клапановия върви доста повече от 12-ката, така че все пак се замислете какво сравнявате

3.5 вече е съвсем друга бира (то и там има 2 варианта, слагани на паджето - 24V SOHC и 24V DOHC, като DOHC-а е по-маломощен). Той е с по-голяма степен на сгъстяване, всмукателни колектори с клапа за къс и дълъг път на въздуха... да не говорим за по-големия обем. Като капацитет е по-здрав от 3.0 моделите - това се вижда само при сравнение на основни и биелни лагери, например. Всичко е по-голямо.

Определено смятам, че 3.5-ца с газов инжекцион е достатъчно икономичен и прекрасно вървящ вариант. Автоматиците не смятам да ги коментирам, само ще кажа, че освен, че 3.5 и 2.8 са по-големи диференциали, те имат и по-яки скоростни кутии, така че ако някой е имал проблеми с ръчни скорости при Паджеро, то вероятно ги е имал при малките модели (3.0 и 2.5). При 3.5 и 2.8 кутиите са доста по-здрави, така че не виждам смисъл от автоматици.
      В Аутодата дават един 3 литров 150кс при 5000об, и два пак 3 литрови 24 клапанни, които са съответно 177кс и 178кс при 5500об.
      За 3.5 пак има два - 192кс (произвеждан 98г-00г) и 208кс (произвеждан 94г-97г) при 5000об.
      Поздрави

Коментар

При 3.5 и 2.8 кутиите са доста по-здрави, така че не виждам смисъл от автоматици.
        Ама,що така,бе човек.Какво ти липсва при автоматика?Ами,че то нали за удобсво направено.А,и смея да твърдя,че с автомата се постига по добра динамика.
        3.5 има и с 5скоростен пиптроник-като моя.Кеф ти ауто,кеф ти ръчка.
        ТЕЛ:0886301378

Коментар

Първоначално публикуван от kralev.bg Преглед на мнение
          Ама,що така,бе човек.Какво ти липсва при автоматика?Ами,че то нали за удобсво направено.А,и смея да твърдя,че с автомата се постига по добра динамика.
          3.5 има и с 5скоростен пиптроник-като моя.Кеф ти ауто,кеф ти ръчка.
          С автоматични скорости трудно можеш да лашнеш ако се наложи.....

Коментар

Първоначално публикуван от |CL|NIKI Преглед на мнение
            Става с бързи превкючвания от N на D.При малко повече тринировки с подаването на газ,започваш да го правиш по добре отколкото с ръчка.

Коментар

Коментарът ми идва от там, че по-горе беше споменато да се избере автоматик вместо ръчка, защото кутиите на Митсубиши не били добри, а не, че отричам автоматиците като цяло. Просто има и здрави кутии, които няма да се счупят при нормална експлоатация.

Коментар

Ще споделя и своите впечатления от митцубишито, което карам вече 5-6 месеца и приблизително 5000км. Автомобила е 2,8 тд къса база, ръчна кутия, климатроник/не е за пренебрегване/, в момента е с 265/75/16 - "Инса-специал трак" , височина приблизително 82см. По отношение на динамика и скорос: със щатните гумете 265/75/15 - 157км/ч на GPS, около 96-97 мили/километража е в мили/ с рошавите гуми 145 км/ч. ускорява и се държи наравно с 1KZ на 73- ката. Невероятно тих двигател /ако на някого му шуми да си провери генерацията/ със 110-120 /около 2600-2800 оборота/ на практика двигател не се чува а само "рошлетата" на асфалта. Разхода, дааа тук ще търпя критики и невери: в гората 14-15/100, последно 19.03.2011г. маршрута Разград - Варна рошавите гуми, скорост 100-110, на места по магистралата и 130 , зареждане отново до горе на Лукойл преди Аспаруховия мост- 13л. заредени, разстоянието е 145км /10 -12км имам в Разград/ - разхода извън града е приблизително 9/100 а може да се свали още с другите гуми и по ниска скорост. По горе имаше въпрос за удавянето-задължително шнорхел направих си експеримента /ходенето до Варна беше отправна точка за двудневно каране по поречието на река Камчия с Геро и компания, страхотна разходка но това е друга тема/, засмукването на въздуха е под десния калник от една обърната нагоре пластмасова фуния...кошмар. При поредното преминаване на реката/беше залят почти до тавана/ след излизането веднага изгасих и извадих филтъра....течеше вода, още няколко секунди и ...не ми се мисли, повечето знаят какво става при воден удар. Е, вече сме с шнорхел - орентировъчна цена-60лв. собственно производство-гофриран маркуч /отвън/ 60мм и неръждаема тръба също 60мм. А идва лято-на кого му се кара с отворени стъкла зад два три автомобила и тонове пепел??!!!. Тук на помощ идва климатроника, който липсва в повечето автомобили от този тип. Така, че отзивите от паджерото ми са изцяло позитивни / засега / . А по отношение на бензина ако си готов в гората за разход 25+..., да но 3,5.
                0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Първоначално публикуван от |CL|NIKI Преглед на мнение
                  Верно ли?
                  Пък аз като не знам че не могло, си го лашкам Обещавам да спра.
                  Карам бензиново 12-клапанно дълго паджеро и в началото бях силно резервиран относно автомата за в гората. Оказа се че ми харесва по всички показатели, освен един - невъзможността да запали с бутане.
                  Дори мисля да направя и другата си жипка автомат.
                  За бензин или дизел при мен изобщо няма такава дилема. Служебните паджера са дизелови и карайки тях все повече си харесвам бензиновото.
                  Специално 3.0 12v според мен леко "малее" на дълга база Паджеро, особено след каране на 3,5 24v. Колкото и да е спънато, върви повече от всеки нафтов пушилник на марката, с изключение на 3,2 DID.
                  Разликата е, че с моето Паджеро минавам 100км с 20лв., което никак не се получава с печките...
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За Паджеро нафта най-мощното е 2,8 тди,да го сравнят Евото то е най-мощното бензиново.Изводите........
                    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                    АСК Ален Мак

Коментар

От: mitsubishi pajero 2.8 disel или mitsubishi pajero 3 v6

Приятелю като автомата е по добър от ръчката ако ти се наложи в баир да го вкараш в 5000 хиляди оборота как ще го направиш с тоя мотокар ???????????????????

Коментар

С малкото лостче в положение срещу цифра 1

Коментар

Аз имам предвид, че не може да му държи високи обороти на автоматика на 2 ра или на 3 та скорост!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от vasko93 Преглед на мнение
                            Аз имам предвид, че не може да му държи високи обороти на автоматика на 2 ра или на 3 та скорост!!!!
                            Щом нещо не ти е ясно,по добре не го коментирай!!!

Коментар

Дали не ми е ясно или не си ме разбрал а ????????? А за това къде искам да кажа съм напълно сигурен защото сравнявам 2 mitsubishita едното е дизелово и е с ръчни скорости , а другото бензин с автоматични и като дойде байра и автоматика си държи ниските обороти на висока скорост тр1гне да превключва и накрая спре и почне да си боксува на 1 ва си , а ръката си държи високи обороти на по ниска скорост и си се качва !!!!!!!!!!!!! и сега кажи че не е така да дойдем да ти се исмеем у лицето

Коментар

Първоначално публикуван от vasko93 Преглед на мнение
                                Дали не ми е ясно или не си ме разбрал а ????????? А за това къде искам да кажа съм напълно сигурен защото сравнявам 2 mitsubishita едното е дизелово и е с ръчни скорости , а другото бензин с автоматични и като дойде байра и автоматика си държи ниските обороти на висока скорост тр1гне да превключва и накрая спре и почне да си боксува на 1 ва си , а ръката си държи високи обороти на по ниска скорост и си се качва !!!!!!!!!!!!! и сега кажи че не е така да дойдем да ти се исмеем у лицето
                                Колега, не си на село. Колкото до вкарването в обороти, вкарва се като всяка друга кутия, трябва си въртящ момент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X