Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрала?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрал

Х-Trail-а е добра кола! Малко ми грознее, "ама к'во пък - всеки си има бъг"
    Не съм го карал ама съм се возил на кратки дестинации и веднъж на около 300 км. по не чак до там добри пътища - ами сносно.
    Ако и да ми се стори малко тромав /по-слабия дизел/ , ама за къде ще бързаш пък чак толкова!
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

От: Какъв 10 годишен джип с 4/5 врати, бензинов, здрав - предимно за шосе и магистрал

Бих препоръчал да си вземеш SUV щом искаш да е джип и да е за 8000 лв. Те SUV не са истински джипове или поне тези за 8000 лв. но все пак ще ти върши добра работа. Само, че това с газта не знам ... Там не мога да ти дам съвет. Всъщност мога По-добре си карай на бензин да ти е мирна главата.

Другия вариант е Subaru. Имат и SUV и леки коли. Дори има и Subaru-та със фабрични газови уредби, но много трудно се намират такива.

И двата варианта ще ти вършат добра работа щом ще караш предимно по асвалт.

Моите фаворити са Honda CR-V и HR-V, Toyto RAV4, Subaru Outback. Но си ги карай на бензин, няма смисъл от газова.
      Ако искаш да ти е икономична колата си вземи дизел.

Коментар

Колеги,добре давате мнения но колегата пуснал темата не е влизал в форума от 22.02.2011.г.
        Явно не го интересува много!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
          Колеги,добре давате мнения но колегата пуснал темата не е влизал в форума от 22.02.2011.г.
          Явно не го интересува много!
          За сметка на това предполагам има други колеги които следят темата поради факта, че имат сходни изисквания.
          На мен например ми е полезна, защото съм се ориентирал към CR-V и информацията тук ми помага да си направя сравнение с другите марки и модели в този клас.
          Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
            вземи си витара дълга база ,бензин ....
            Присъединявам се абсолютно към мнението на navar.Евтина поддръжка, перфектно става за ГИ.Не си писал че търсиш и нисък разход на гориво, така, че Витара, дългата база е твоя джип, има и багажник.Иначе късата база е по-икономична.
            Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
            Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
            'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Да се намеся и аз, нов съм в този форум, нов съм и в попрището на джиповете, но за мен темата е много ценна, защото съм се насочил към нещо по-проходимо от лека кола. В момента има едно рено с двигател като на колегата пуснал темата, върви си колицата, но ми се иска да се кача на нещо по-долямо, по-проходимо, че ми писна да ми опира колата от долу по дупките, неравностите и бордюрите. За сега търся информация и чета където каквото намеря за джиповете и като потроша реното ще си взимам джип, остава да реша какъв с оглед на финансите ми, а и да ми е поносим за каране и поддръжка, от познати съм се насочил към витара с дълга база, но не пречи да проуча въпроса по-детайлно. Поздрави на всички съфорумници!
              Последно редактирано от gkolarov; 13-04-11, 10:12.

Коментар

Както бях написал по-горе подобно на колегата gkolarov и аз търся оптималния вариант за моите нужди и моя фаворит за тези изисквания си остава CR-V-то. Простете лаика, но защо никой не споменава за FREELANDER-а, който мисля също би се вписал в темата?

Коментар

Защото по общо мнение на колегите Фрилендъра е пълен боклук-"всъдеход за аутобан".Лично аз търкалям ЦРВ 1 ген. и ако щеш вярвай с високи и тесни гуми тази зима на сняг скрих топката на витари и ниви по баирите на сняг.За сериозен офроуд-не знам.Сигурно не и е силата там.
                  [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
                  [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o_doc Преглед на мнение
                    Защото по общо мнение на колегите Фрилендъра е пълен боклук-"всъдеход за аутобан".Лично аз търкалям ЦРВ 1 ген. и ако щеш вярвай с високи и тесни гуми тази зима на сняг скрих топката на витари и ниви по баирите на сняг.За сериозен офроуд-не знам.Сигурно не и е силата там.
                    Това което споделяш колега от собствения си опит може само да ме радва, а именно че съм на прав път по отношение избора на Хондата. Но бих искал по-аргументирано мнение относно Роувъра и то се интересувам защото имам потенциална оферта за един много читав екземпляр с дизелов агрегат в Италия.

Коментар

Ами,гледах един Фрилендер дето на 15 см. сняг,на равно се наложи да го бутат за да отлепи (иначе горд-предложих да го издърпам-не ще).не знам дали беше със зимни гуми.Сигурно да.Човекът е заместник кмет на градчето,демек има пари за зимни гуми.
                      [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
                      [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Фрилендера не е ЛОШ. Дори е най-големия красавец Но има един проблем с виско-муфата който в един момент се появява и трябва сериозен ремонт (излиза около 2000 лв). Иначе на мен лично много ме кефи как изглежда, бях му много навит преди да разбера за проблема...

Коментар

Може, да погледнете и нещо такова: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:15
Размер:258.0 КБ
ID:5270498 Има и дизел има и бензин. На рама е, има бавни. Здрави са.
                          Моя кара 11ста година и няма грам ръжда. Вози като лека кола. Сравнително евтини консумативи.
                          Не го продавам!!

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                            Фрилендера не е ЛОШ. Дори е най-големия красавец Но има един проблем с виско-муфата който в един момент се появява и трябва сериозен ремонт (излиза около 2000 лв). Иначе на мен лично много ме кефи как изглежда, бях му много навит преди да разбера за проблема...

За 2000 лева ще си купиш две виско муфи.Но Фрилендъра не е джип.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Може, да погледнете и нещо такова: [ATTACH=CONFIG]322420[/ATTACH] Има и дизел има и бензин. На рама е, има бавни. Здрави са.
                              Моя кара 11ста година и няма грам ръжда. Вози като лека кола. Сравнително евтини консумативи.
                              Не го продавам!!
                              Хубава джипка имаш Пенчо, добре че е червена та да не хваща уроки!
                              Най-трудно е да се направи правилния избор, първо на модел, после и на бройка. Някакви недостатъци все пак да споделиш, че току виж си ме разколебал за CR-Vто.

Коментар

Първоначално публикуван от tzocho Преглед на мнение
                                Хубава джипка имаш Пенчо, добре че е червена та да не хваща уроки!
                                Най-трудно е да се направи правилния избор, първо на модел, после и на бройка. Някакви недостатъци все пак да споделиш, че току виж си ме разколебал за CR-Vто.
                                За сега не се забелязват. Ако имаш път наоколо- давам пробни кръгчета, срещу бира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X