От: Какъв джип да взема
Знам, че ще ме оплюете
, пък и не е отговор на въпроса коя от изброените джипки, обаче предвид посочените изисквания, ако НЕ предвиждаш хард разходки, защо не едно "Субару" комби? Прилично "Легаси" от 1995-1996 г. е под 3000 лв. За три години не е имало подобие на път, по което нашето да не е минало (то е от предишния модел). Фултайм 4х4, което за мен е голям плюс. Евтина поддръжка, въпреки общоразпространеното мнение - сега ще излъжа колко точно сме дали за него за ремонти, но като изключим първоначалното му стягане след покупката, за около 80 000 км сме сменили май само амортисьори (не бяха сменяни никога). Даже накладките ги сменихме за първи път миналия месец (което не е много за хвалене, ама какво да правя, като си спираше добре, "от кумова срама" ги сменихме). Другото бяха дреболии, които се намират и на поносими цени, ако не държиш всичко да е оригинално. Естествено, частите са по-скъпи, отколкото на много леки коли, но за сметка на това мнооого рядко се налага да се сменят. Много майстори се дърпат, като видят "Субару", но все се намират. Разход (Легаси 1,8 от 1994) - от 7,5-8 извънградско (кротко по асфалта) до 13,5 градско (през зимата в задръстванията), комбинирани разходки с извън пътя - средно ок. 10. Огромен багажник. Държи се отлично в гората, вкл. на сняг, а отдолу е доста "прибрано", в общи линии няма какво да му счупиш. Освн това е страхотно и за градска кола, особено през зимата. Единственият недостатък, който аз виждам и никак не подценявам, е масата: с джипа е доста по-малко вероятно някой кретен да те избута от пътя. Е, и не можеш да го закопаеш до ушите в кал и да чакаш да се измъкне със собствени сили, но това го уточних още в началото.
Знам, че ще ме оплюете

Коментар