Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да взема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип да взема

Знам, че ще ме оплюете , пък и не е отговор на въпроса коя от изброените джипки, обаче предвид посочените изисквания, ако НЕ предвиждаш хард разходки, защо не едно "Субару" комби? Прилично "Легаси" от 1995-1996 г. е под 3000 лв. За три години не е имало подобие на път, по което нашето да не е минало (то е от предишния модел). Фултайм 4х4, което за мен е голям плюс. Евтина поддръжка, въпреки общоразпространеното мнение - сега ще излъжа колко точно сме дали за него за ремонти, но като изключим първоначалното му стягане след покупката, за около 80 000 км сме сменили май само амортисьори (не бяха сменяни никога). Даже накладките ги сменихме за първи път миналия месец (което не е много за хвалене, ама какво да правя, като си спираше добре, "от кумова срама" ги сменихме). Другото бяха дреболии, които се намират и на поносими цени, ако не държиш всичко да е оригинално. Естествено, частите са по-скъпи, отколкото на много леки коли, но за сметка на това мнооого рядко се налага да се сменят. Много майстори се дърпат, като видят "Субару", но все се намират. Разход (Легаси 1,8 от 1994) - от 7,5-8 извънградско (кротко по асфалта) до 13,5 градско (през зимата в задръстванията), комбинирани разходки с извън пътя - средно ок. 10. Огромен багажник. Държи се отлично в гората, вкл. на сняг, а отдолу е доста "прибрано", в общи линии няма какво да му счупиш. Освн това е страхотно и за градска кола, особено през зимата. Единственият недостатък, който аз виждам и никак не подценявам, е масата: с джипа е доста по-малко вероятно някой кретен да те избута от пътя. Е, и не можеш да го закопаеш до ушите в кал и да чакаш да се измъкне със собствени сили, но това го уточних още в началото.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
      Знам, че ще ме оплюете , ...
      Защо да те оплюваме?
      Субару-то е чудесен вариант, макар и по-различен от посочените.
      Единствения недостатък спрямо посочените изисквание е леко по-големия разход. Но пък компенсира (по-старите) със здравина, простота...

Коментар

А на kia-та задните седалки не се ли издърпват назад за да стане по-просторно? Гледах такава опция на някои от джиповете които гледах?

В тези тестове казват, че е доста тясно - http://www.youtube.com/watch?v=R8xta...ger_r2-2r-8-HM
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-12-10, 16:15.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
          А на kia-та задните седалки не се ли издърпват назад за да стане по-просторно? Гледах такава опция на някои от джиповете които гледах?
          В Киата не е никак тясно за да се дърпат задните седалки. Виж една Киа на живо и ще се убедиш.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Семеен Джип (suv)

Кой според вас от "джиповете" е най-подходящ за семейно преднанзначение. Или семейна кола 4х4. Още някои уточнения какво точно имам под семейно:
            Да се ползва за возене на жената и децата
            През уикндите да може да се натовари и да се ходи с него на разходки(включително по черни пътища)
            Да става за ходене и на море/ски през ваканциите

Това е в общи линии. Ако може след като предложите даден модел и да приложите по-някои аргумент защо... ще съм благодарен...

Коментар

От: Семеен Джип (suv)

Ескалейд, Субърбан, Тахо, и т.н. .......
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз малко по-скромно от Дядо Владо, предлагам ти това:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102140
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

)) Маи не сте ми разбрали въпроса. Не става въпрос за нещо с фул екстри, телевизори ДВД та и всякакви такива вътре... Става въпрос за джип в които примерно да може да събереш багажа които ти е наобходим като ходиш на море, екскурзия...(примерно дестка количка, няколко сака...). Така като гледам, доста от джиповете (пр. Kia Sportage, Freelander...) могат да носят много малко багаж(по-малко от едно комби)

Коментар

)) Маи не сте ми разбрали въпроса. Не става въпрос за нещо с фул екстри, телевизори ДВД та и всякакви такива вътре... Става въпрос за джип в които примерно да може да събереш багажа които ти е наобходим като ходиш на море, екскурзия...(примерно дестка количка, няколко сака...). Така като гледам, доста от джиповете (пр. Kia Sportage, Freelander...) могат да носят много малко багаж(по-малко от едно комби)
                    Вземи си,Хонда ЦР-В,събира много багаж,удобна е за дълги пътувания,става и за извън пътя.
                    За повече информация прочети тук:http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=462 Успех!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Кой според вас от "джиповете" е най-подходящ за семейно преднанзначение. Или семейна кола 4х4. Още някои уточнения какво точно имам под семейно:
                      Да се ползва за возене на жената и децата
                      През уикндите да може да се натовари и да се ходи с него на разходки(включително по черни пътища)
                      Да става за ходене и на море/ски през ваканциите

Това е в общи линии. Ако може след като предложите даден модел и да приложите по-някои аргумент защо... ще съм благодарен...
                      Ако си наоколо или имаш път насам, обади се да врътнеш едно кръгче със Спортиджа. Не го продавам.
                      И аз ходя на палатка с голям катун, че и с гумена моторница 8коня.
                      Един багажник на покрива е достатъчен.

Коментар

Аз съм за Kia Sportage

Коментар

да и аз съм за киа, но за семейна кола -проходима,икономична,с много място и като изключим тежък офроуд по си е добре субарото , аз имам витара и ауди ,моите наблюдения са че витарата е супер катерица, но за дълъг път си е убийство , да караш с 80,90 си е жива скръб а и ако имаш малки деца си е ужас , така че според твоите изискавания по добрия вариант е колата , а за ремонта не му мисли ако е имане и трабант да е пак няма се счупи при добре подържано животинче, Успех!
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Защо да те оплюваме?
                            Субару-то е чудесен вариант, макар и по-различен от посочените.
                            Единствения недостатък спрямо посочените изисквание е леко по-големия разход. Но пък компенсира (по-старите) със здравина, простота...
                            Ако колегата е по-едричък субаруто да го забрави. На мен лично ми стяга и в раменете, и в кръста.

Коментар

Aз имам Honda CRV, 2003. Смятам че напълно отговаря на изискванията ти. Даже малко ги надвишава. Ако нещо конкретно те интересува за модела - ще отговарям.

Коментар

Колеги,ето дойде и моя ред да попитам, какъв джип да взема за около 7000лв.? Не съм карал досега 4х4 и си нямам и хал -хабер.
                                От известно време живея в Пловдив и няма до кого да се допитам за читава машина. Бих искал да опитам удоволствието от калта в гората и това да пиша после кой ме изтегли или аз него
                                Чета тук и тамън се засиля за нещо и хоп, после цяла страница с негативи.
                                Колебая се между няколко марки
                                Jeep-Cherokee 2,5 d.(1998-2000) ама с тва прегряване се уплаших.
                                Land Rover -Free lander (пак същите години) ама тази виско муфа (или както и да се нарича) и тя ме стресна.
                                Honda - hr v ( и cr v +1000lv.) май са най -удачни....
                                Гледам и kia-та....та да потърся съвет и мнения от по вещи в 4х4 насоката
                                Христо - o887-o2 63 99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X