Колеги,ето дойде и моя ред да попитам, какъв джип да взема за около 7000лв.? Не съм карал досега 4х4 и си нямам и хал -хабер.
От известно време живея в Пловдив и няма до кого да се допитам за читава машина. Бих искал да опитам удоволствието от калта в гората и това да пиша после кой ме изтегли или аз него
Чета тук и тамън се засиля за нещо и хоп, после цяла страница с негативи.
Колебая се между няколко марки
Jeep-Cherokee 2,5 d.(1998-2000) ама с тва прегряване се уплаших.
Land Rover -Free lander (пак същите години) ама тази виско муфа (или както и да се нарича) и тя ме стресна.
Honda - hr v ( и cr v +1000lv.) май са най -удачни....
Гледам и kia-та....та да потърся съвет и мнения от по вещи в 4х4 насоката
Точно в Пловдив има доста силна група, виж в съответния подфорум..... а за какъв, ами вземи си ДЖИИП.
Благодаря на колегите който ми обърнаха внимание. Незнам как да копирам отговорите ви, за това ще помоля (ivanivanovi) да даде тел или някъкъв друг възможен контакт с така-наречената пловдивска група. Мерси за което пpедварително. А за (silverfox)- човече, аз съм начинаещ.
Забравих да кажа ,че джипчето ще се кара основно по асвалт. Ама пусти мерак да ида по чукарите (освен пеш). Та като го смятам, май ше е 70% асвалт към 30% друга настилка. Току виж ,някой ден може да купя и по серйозна машина и да ми дишате прахта без да обиждам който и да е.
Някой няма ли да даде съвет,към какво да се насоча?
Колкото и да си харесам нещо ,тук доста ме разобеждават разни коментари...Вярно,че нямам грам понятие от 4х4 ,както и от бързи и бавни скорости.Знам ,че няма универсална машина,особенно ако е на 10-ина години.Та,чакам мнения за 6000-7000лв. (незнам как да го охарактеризирам ,суф ли,4х4 ли...)
Чета ,разбирасе..
Май ,ще ми окаже най–голямо влияние на решението ако се намери едно местенце за мен ,като пасажер за 1-2 дневна разодка с вас
Ти Пенчо,каква мшина караш?
Чета ,разбирасе..
Май ,ще ми окаже най–голямо влияние на решението ако се намери едно местенце за мен ,като пасажер за 1-2 дневна разодка с вас
Ти Пенчо,каква мшина караш?
Колебая се какъв джип да взема. Джипа ще се кара предимно извънградско, през седмицата и евентуално по-черен път през уикенда(примерно за риба, до някоя хижа, зимата по снега... не става въпрос за някакъв тежък offroad).
Изискванията ми са нисък разход(под 10), евтина поддръжка, задължително 4 врати, и възможно по-голям багажник...
Това го правя с Land Rover Discovery 300TDI. Само разхода е извън изискванията.
Колебая се какъв джип да взема. Kia Sportage, Honda CR-V, Toyota RAV4
И така, кое от изброените 3 ще отговаря максимално на изискванията ми?
Бюджета които съм предвидил е 6 - 8 000
Има подобна тема малко по-надолу
Все пак (с риск да се повторя) :
Имах подобна дилема и избрах Рав 4
Заради здравина, лесна газификация (моя си беше газифициран), добра проходимост като за СУВ и най-вече защото на асфалт не можеш да разбереш че не е лека кола - бърза и доста комфортна возия.
Здравейте и аз съм нов. (hi)
Ориентирал съм се към Land Rover Discovery, Джипката ще се ползва предимно за излети на места на които и лека кола може да иде, но искм да ми е по конфортно от колкото на приятелите ми с голфове и фордчета разни а и да има повечко място да носене на това онова... За горивото още не съм решил бензин или дизел но със сигорност няма да е гас или метан. Въпроса ми е много конкретен: модела от 1998 (последния преди промените) или тези от 1999 до 2001 които са с по високите стопове (и защо най-вече). Търся по-добрата возия и по евтиното обслужвавне, ясно ми е че при тази марка няма да е евтино в сравнение с много други, но държа на тоно тази марка и точно този модел по мои си лични причини
Благодаря Ви и поздрави от снежен Русе
)) Маи не сте ми разбрали въпроса. Не става въпрос за нещо с фул екстри, телевизори ДВД та и всякакви такива вътре... Става въпрос за джип в които примерно да може да събереш багажа които ти е наобходим като ходиш на море, екскурзия...(примерно дестка количка, няколко сака...). Така като гледам, доста от джиповете (пр. Kia Sportage, Freelander...) могат да носят много малко багаж(по-малко от едно комби)
И след толкова мнения тук–избра(купи) ли си нещо ?
Коментар