Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Икономичен джип или обикновена колица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Икономичен джип или обикновена колица

Джип и икономия са 2 взаимно изключващи се понятия колега!Всичко друго е относително.
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

За 8К можеш да си купиш една по-старичка жипка за пикниците и една малка колица за града. По-евтино ще ти излезе, отколкото ако поддържаш единствен джип за ежедневен автомобил. И не се лъжи на обяви за джипове по 2-3К. Обикновено после се продават за кой-колкото даде ...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Re: Икономичен джип или обикновена колица

Направи си лифт на голфа.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Няма евтин джип откъм поддръжка. Още по-малко-икономичен.
          Джипа е за удоволствие, а всяко удоволствие е скъпо.
          От аватара ми се вижда за какво и как използвам джипа. За ежедневна кола си имам дизелова, икономична.
          Джип, каквато и да е марка модел и година, колкото и да е в добро състояние, да се ползва за ежедневна и единствена кола е скъпо!
          Успех!

ПП: А, а за джип, който да ти гори по-малко от 10 градско, независимо от горивото просто забрави!
          На аватара ти има котка.......
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Е тя що мислиш се е озъбила? От зор и ужас ....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Koгато писах поста беше Фероза.
              Колкото до озъбването, наистина го има.
              Едва ли щях да стигна до джип, ако не ми беше необходим. Удоволствието дойде после, а оттам и заразата
              Извинявам се за спама!

ПП: Автомобил (какъвто и да е), който гори повече от 9/100 градско и 7/100 извънградско, не се вписва в моите представи за ежедневна кола.
              Последно редактирано от TigerHunter; 06-11-10, 19:33.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Е тя що мислиш се е озъбила? От зор и ужас ....
                А преди имаше кална джипка...

Казахте ли нещо по темата?Човека има мерак,да си купи нещо,което не съществува.Хем да е евтино,хем здраво,хем икономичко,а ако може и по-ново...

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Koгато писах поста беше Фероза.
                Колкото до озъбването, наистина го има.
                Едва ли щях да стигна до джип, ако не ми беше необходим. Удоволствието дойде после, а оттам и заразата
                Извинявам се за спама!
                Аз ли пиша бавно,ти ли си много брЪз
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ти пък.... По тема да говориме...... Лаф Моабет да има......
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Човек твоята кола е Хонда ЦР-В. Има вече и за по 8000 лв. относително читави машини. Разхода на газ е около 12-13/100 средно. Изключително здрава машина. Поведението и е повече на кола отколкото на джип - седи добре на асфалт, и на леко пресечен път . На кал и сняг нямаш грижи. Отговаря на всички посочени от теб критерии. Съчетава удобството на лека кола със спокойствието за излизане от повечето не приятни ситуации на пътя и извън него.И аз преди време имах такава дилема. сега за миг не съжаляване за избора си.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
                      Човек твоята кола е Хонда ЦР-В. Има вече и за по 8000 лв. относително читави машини. Разхода на газ е около 12-13/100 средно. Изключително здрава машина. Поведението и е повече на кола отколкото на джип - седи добре на асфалт, и на леко пресечен път . На кал и сняг нямаш грижи. Отговаря на всички посочени от теб критерии. Съчетава удобството на лека кола със спокойствието за излизане от повечето не приятни ситуации на пътя и извън него.И аз преди време имах такава дилема. сега за миг не съжаляване за избора си.

Стига бре мой човек... А за Гранд Чероки от първия модел какво ше кажеш? Стока ли, или не става? А?

Коментар

Рав4-ката, отписвате ли я?

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
                          Та колата ми трябва предимно за градско и през по-топлите месеци за екскурзии из страната. Имам желание и за разходки в гората. В момента голфа върши работа за 1-2 по-сериозни излизания годишно, като изключим факта, че си карам лопата в багажника и пътниците ходят повече пеша, отколкото се возят. Но предполагам, че ако имам по-проходимо средство ще разширя посещаваните места. Поради тази причина първият ми критерии не е високата проходимост, а цената. Търся нещо икономично като разход на гориво и поддръжка. Ориентировъчна цена, която мисля да дам за кола е 8 000 лв., като за момента имам 6к. Задължително ляв волан, предпочитам дизел, наличие на ABS и година на раждане след 1995 (ориентировъчно).

ПП2: Под джип по-горе да не се разбира истинското значение на думата. Ясно ми е че например реното и хондата, които споменах не се броят за истински джипове

Аз не се опитвам да оценявам марки и модели. Просто се опитвам да съм полезен на колегата. Според това което иска това е моето мнение. Доста машини пробвах докато стигна до този извод , като имах същите съображения.

Коментар

Тъй като нямам много време в момента да седна и да чета мнения, не съм писал тук. Иначе всяка седмица се хвърлям в различни посоки.

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                            Джип и икономия са 2 взаимно изключващи се понятия колега!Всичко друго е относително.
                            Това е така, но все пак има джипове, чиито разход е примерно 12, има и такива на които е 20 (при равни други условия, както обичат да казват икономистите).

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            За 8К можеш да си купиш една по-старичка жипка за пикниците и една малка колица за града. По-евтино ще ти излезе, отколкото ако поддържаш единствен джип за ежедневен автомобил. И не се лъжи на обяви за джипове по 2-3К. Обикновено после се продават за кой-колкото даде ...
                            Мина ми и това, но това са х2 (данъци, каско, застраховка, преглед, гуми), поддръжка на 2 автомобила (което има добра страна, защото едното като е на сервиз имаш резерва) и общо 3 автомобила в къщи. Колкото до джипове под 2-3к не ги и заглеждам. По скоро гледам интервала 5-8к.

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
                            Човек твоята кола е Хонда ЦР-В...
                            Тази кола има само една забележка, заради която се отказах. Всеобщо мнение е че хонда на газ не бива. lamercheto, ти CR-V ли имаш? На газ ли караш? За проблемите на хонда и газта чувал ли си? Предприемаш ли някакви мерки?

Относно предложенията от предишната страница за Киа прочетох и хубави и доста лоши неща.
                            Пробвах и едно терано 2. Виждаха ми се много тесни, но като се качих вътре изглеждаше по-широко. Но хората, които го карат ми казаха да се пренасоча към друго - конкретния модел всеки месец е в сервиза и някои части са доста скъпи.
                            В момента чета мнения за Фронтера къса база.

Коментар

Е ... успех с четенето.

Коментар

Единствено за застраховките ти е двоен разхода. За данъците - съмнявам се за тия пари да вземеш коли по 200-300 коня, та едва ли ще ти тежат. Аз плащам към 50 лева данък за 2 коли, като на леката е по-висок, пък е с по-малко коне и кубатура... Ако са 2 колите и ги караш само ти, съответно пробегът им ще е по-малък и по-рядко ще се бъркаш за консумативи. Колкото до Фронтерата, колегите с къси 2,0 твърдят, че разхода на газ на градско е под 15/100. Има доста, които си ги ползват като ежедневни градски автомобили. За здравината им не се притеснявай въобще, стига да е читав екземпляра.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X