Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса преди покупка на 469 (КАТ и регистрация)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса преди покупка на 469 (КАТ и регистрация)

Първо като новак в този форум искам да се извиня ако не съм пуснал темата на правилното място,също така да поздравя учасниците за бързите и професионални отговори, които дават, понеже следя форума от известно време но не се бях регистрирал и имам някакви наблюдения и впечатления.
    Та по темата - след няколко палатки миналото лято които минаха с доста закъсване, бутане, събиране на катализатори и гърнета по черни пътища, поляни, камънаци и чукари реших да си взема нещо по проходимо от голфа.Спрях се на УАЗ, понеже си имам някаква идея за какво става въпрос от времето в казармата, цените на частите ме устройват меко казано, а също така имам технически познания и желание за човъркане и т.н. Та успях да намеря една на много добра цена, имайки предвид състоянието и - всичко по нея изглежда почти идеално, липсва само бризента и единия преден калник е лошо натиснат и "срязан" и се е усукал.Всичко това на цена от 750 лв. Притесненията ми идват от това че е купена от военните и няма регистрация в КАТ. Собственика има договор за покупко-продажба и това е.Разбрах че нямат талон военните машини а само някакви книжки които един познат нарече "формуляри", които игрели ролята на талон.Ама този формуляр липсва и той. Та евентуално липсата на този формуляр проблем ли ще е и изобщо може ли да се направи първа регистрация в КАТ, имайки предвид че не покрива евро стандартите? Регистрацията е решаваща за покупката понеже не ми се кара незаконна кола само по горите - веднъж си патих вече и нямам намерение пак

Re: няколно въпроса преди покупка на 469

Поздравление за това че си избрал УАЗка За регистрацията щом е купена от военните ти трябва само фактура Моята ГАЗ 69 я купих от поделението в Телиш и ми дадоха само фактура С нея отидох в КАТ и я регистрирах без никакви проблеми. Взимай УАЗката и не се мисли цената е супер нов бризент е 130лв. и нов калник 70-80 лв. и си готов да се заровиш в калта Желая ти успех
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Re: Няколко въпроса преди покупка на 469 (КАТ и регистрация)

Драго, твойта преди Нова година ли си я взел или след.
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

ей тука говориха колегите, че вече ядец с регистрацията на УАЗ 469.

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9348

....иначе за 750лв. бих я грабнал завчаска в състоянието за което говориш... ако аз бях ти щях да направя следното: купувам я и започвам да търся някоя 469 спряна от движение с умрял собственик разграбена абе...каталясала НО с регистрация пък дори и стара! купувам и нея за още някой лев и ето ти готина уазка с регистрация и куп рез. части за по-малко от 2 бона, което си е келепир както и да го погледнеш.

взимай я или кажи каде е да я взимам аз!
        "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Добре де каква е логиката.
          Щом се продава държавно имущество, това значи ли ,че не може да се ползва.

Вярно, че в наредбата им го няма, но може да имат окръжно.
          Там всичко с окръжно се прави.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Добре дошъл в форума и поздравления за правилният избор-УАЗ.Моят съвет е да купиш УАЗката и дори и да не може да се регистрира-ще намериш регистрация отнякъде или както казаха колегите в по горните постове-ще си купиш някоя счупена УАЗка и ще ползваш от нея регистрацията и освен това ще имаш и много резервни части.Цената е меко казано смешна за която ще я купиш-направо си е без пари.

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
              Драго, твойта преди Нова година ли си я взел или след.
              Моята я взех преди Нова година.

Коментар

И са кво стана нема регистриране не УАЗ
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Значи единственото което остава е да намеря някоя Уазка в супер ужасно състояние, за да дойде работата по ефтина, но задължително с номера.Ще има ли значение стари или нови номера,спряна ли е от движение и т.н.?

Коментар

Най добре отиди до КАТ и питай все си мисля че може да се регистрира

Коментар

Първоначално публикуван от kalincho Преглед на мнение
                      Първо като новак в този форум искам да се извиня ако не съм пуснал темата на правилното място,също така да поздравя учасниците за бързите и професионални отговори, които дават, понеже следя форума от известно време но не се бях регистрирал и имам някакви наблюдения и впечатления.
                      Та по темата - след няколко палатки миналото лято които минаха с доста закъсване, бутане, събиране на катализатори и гърнета по черни пътища, поляни, камънаци и чукари реших да си взема нещо по проходимо от голфа.Спрях се на УАЗ, понеже си имам някаква идея за какво става въпрос от времето в казармата, цените на частите ме устройват меко казано, а също така имам технически познания и желание за човъркане и т.н. Та успях да намеря една на много добра цена, имайки предвид състоянието и - всичко по нея изглежда почти идеално, липсва само бризента и единия преден калник е лошо натиснат и "срязан" и се е усукал.Всичко това на цена от 750 лв. Притесненията ми идват от това че е купена от военните и няма регистрация в КАТ. Собственика има договор за покупко-продажба и това е.Разбрах че нямат талон военните машини а само някакви книжки които един познат нарече "формуляри", които игрели ролята на талон.Ама този формуляр липсва и той. Та евентуално липсата на този формуляр проблем ли ще е и изобщо може ли да се направи първа регистрация в КАТ, имайки предвид че не покрива евро стандартите? Регистрацията е решаваща за покупката понеже не ми се кара незаконна кола само по горите - веднъж си патих вече и нямам намерение пак

Моето мнение е че трябва да си оправяш документите много внимателно.Особенно ако си от София.В КАТ софия спрямо такива джипове са много "СТРОГИ"!Започват да се базикат с какво ли не!Виж дали всички номера на шаси,двигател и на табелка отговарят по документи!Каде какво е правено преправяно.А пък и спорет мен колкото по-бързо отидеш от военните в кат толкова по-добре!
                      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Аз регистрирах УАЗ 452 на 26.01 07. в КАТ София закупен на търг от военните може и да съм минал с последния влак, но това което ми коства регистрацията е епопея на КЪРЪКА.
                        След огледа на външно добрата бричка и спечелване на търг с тайно наддаване станах горд собственик на УАЗ-452. за 1726 лв. с ДДС.
                        1. В раздатката, скоростната кутия и дифовете имаше шепа размазани лагери ,метални елементи с неясен произход, вероятно /по мнението на спецовете с които неибежно трябваше да се запозная Гошо-раздатката и др./зъбни колела и паразитни валове. Спирачна система, само частично маслопроводи и педал закачен на празна помпа,за накладки и спир. апарати да не говорим. Двигател без кобилици и повдигачи под капака. Карбуратор, делко, бензинова помпа и радиатор само за да ги има. Ел. система, крушки каквото и да било на право немислимо да се открие, абе крадливо военно племееееееее.
                        2. След като три месеца я реставрирах минах през частите менте стигнах и до КАТ и се оказа несъответствие в № на двигателя. И пак при военните. Там минах само с два дни издирване на "подходящия човек"
                        3. Док. за регистрация в КАТ бяха:
                        -Фактура
                        -договор
                        -протокол от търг
                        -удостоверение от Министерството на отбраната за пред КАТ
                        4. Гражданска отговорност си платих в КАТ
                        Така УАЗИ ми се яви в двора заедно с регистационните номера за скромните 4324 лв с ДДС по опис
                        УСПЕХ

Коментар

Пропуснах да отбележа в КАТ София си като на ренген, гледат всичко под лупа, не се заяждат, но са супер стриктни поне при мен и в двата случая.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнение
                            Пропуснах да отбележа в КАТ София си като на ренген, гледат всичко под лупа, не се заяждат, но са супер стриктни поне при мен и в двата случая.
                            ...след последователни случаи свързани с далавери на катаджиите от сф на много им изтинаха столовете (повече от колкото се чу по медиите) и останалите (щото са гузни може би ) си натискат парцала и използват всеки случай да покажат колко са стриктни. аз във Варна регистрирах мойта преди 5-6 месеца без спирачки (ама никакви) и без мигачи, без проблем даже пожарогасителя го взех на заем от предния и като го погледнах - той празен хахахахаххах за сметка на това имаще "сертификат за годност" = едно квадратно парченце от тетрадка с печатче, което ти го дава един чичка в будка до каналите срещу 2 лева - няма нужда да му носиш пожарогасителя, той знае че е годен.

УАХАХАХАХ УАХАХАХАХАХХАХ!!!!!!!!!

относно номерата на мотора - там е трудничко да се модифицират нещата, но на купето можеш сам да си ги наковеш те и без това от завода са начуквани от Серьожа на две банки самогон..

отваряйки темата за кат, ще си позволя оффтопика да споделя колко съм разочарован от ценза, въспитанието, образованието и самочувствието на нашите катаджии. жалки неуки простаци са всички с минимални изключения. толкова са елементарни, че всеки който им научи стереотипа (виж. извършващите услуги по регистрация на мпс) с помощта (само в най трудните казуси) на 20-30 кинта да регистрира каквото си поиска. за уличните нямам думи: последния "екип" който спонсорирах преди седмица се правеха на неподкупни (на патрулката имаше лепенка "спрете корупцията в мвр"), но като им хвърлих (буквално) 20лв в краката, станах най изрядния водач в обласста...

ми-жи-тур-ки
                            Последно редактирано от fakir; 05-03-07, 12:39.
                            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Взимай я !С или без регистрация,за да не си ръфаш задните части. После още една да вземеш с регистрация пак ще си на далавера.

АКО СЕ ОТКАЗВАШ ВЕДНАГА ЗВЪННИ - 0888 712 842,ПЛАЩАМ И ЧЕРПЯ!

ЧАКАМ ! УСПЕХ !
                              Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X