Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да си купя UAZ-Hunter карбуратор, дизел или инжектор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да си купя UAZ-Hunter карбуратор, дизел или инжектор

Отдавна чета всичко интересно във форума. Разбрах от форума че
    продавачи на УАЗ са две фирми в България. Обаждайки се по телефона и на двете - реших да отида до Плевен/казаха че здават две инжекции и ако искам да покарам да дойда /. Покарах единия- впечетленията са добри. Показаха ми и Hunter карбураторен. Чакат и дизел. 3 часа ме разпитваха за какво ще го ползвам и ми показаха и от старите на редуктори. Обърками се главата.

За дизелен забрави, колкото и да е тъжно. Там има или ЗМЗ-514, от който и завода вдигна ръце, или полска Андория, а това наистина ли ти трябва?
    Инжектора 409 е просто доработения 421, и изобщо казано скоро ще го бъде. След година-две, като му намерят цаката на отказите ония момчета.
    За какво ти е правилно са те питали, тия в Плевен знаят за кво става дума, язък че варненците я карат през пръсти, обичам града.
    Карбураторният дава по-голям въртящ момент на по-ниски обороти, което е решаващо в кал, сняг, пясък, при буксиране на тежки предмети Е, не е дизел, ама то и дизела не е парна машина...

Коментар

Здравейте,
      за да може да дадем максимално полезен съвет и да не повтаряме вече казани неща може ли да дадете малко повече информация по отношение на това за какви цели ви трябва автомобила (лов, туризъм, състезания ...........). Възнамерявате ли да го доработвате (преработвате) и колко? В каква пропорция (шосе/оффроуд) и при колко тежки условия ще го експлоатирате? Кои показатели (разход на гориво, надеждност, ремонтопригодност, комфорт ..........) са най-важни за вас?
      Вносителя който сте избрали е правилния, и автомобила също .

Коментар

Какво да си купя UAZ-Hunter карбуратор,дизел или инжектор

Идеята е да мога да отида с приятели в Балкана, на пикник, с офф-роуд няма да се занимавам. Да кача повече багаж. Между впрочем
        в Плевен ме посъветваха да си взема УАЗ-ка - 9 места с голям мотор.
        Но все пак Джиипа по ме кефи. Икономичността не ме вълнува, разстоянията които ще изминавам е 20 до 40 км. Просто ми омръзна да ходим с леката кола и да се мъчим.

Коментар

Значи според мен ситуацията е следната:
          - модела с редукторни мостове отпада (не ви е необходима ултимативна проходимост и резултати, а облужването и поддръжката са по-сложни)
          - дизел не ви съветвам да взимате още повече щом разхода не е основен показател. Двигателя (мисля, че се предлага само Andoria) е малко слабичък и има и лек проблем с части и консумативи. Цената на дизеловия вариант е и по -висока.
          - инжекционния вариант (ЗМЗ 409) е чудесен за експлоатацията която предвиждате но имайте предвид, че цените на частите и консумативите за този двигател са доста по-високи и в някои случай са сравними с тези за западни двигатели. Поддръжката също изисква специализиран сервиз с тестери и грамотен персонал ( двигателя е доста съвременна конструкция - два разпределителни вала, 16 клапана, пълен инжекцион (BOSCH аналог, може да се използват и оригинални BOSCH датчици и управление)).

Според мен оптималния за вас вариант е полу-Хънтера с карбураторния двигател (2.89 л.). Техника проверена от времето и лесна за обслужване и поддръжка.

Коментар

??? "УАЗ - 9 места..." ? Фургончето ли?
            О-о-о ... Това е съвсем друга песен... И други възможности... Тогава трябва да идеш ей тука:

http://452.dn.ru/site/

"Буханка - элитный народный автомобиль" - те така се шегуват. Буханка значи примерно самун, и прякора на ей това камионче. И да не знаеш руски -все тая, снимките са достатъчни. Кемперите на тая база имат по два кревата, спътников интернет, и за да спечелят тамошните състезания скачат като мотоциклети на рали. Освен всичко друго, там основен ремонт на двигателя се прави не в гараж, а право в кабината, ако вънка вали, просто се купува повече пиене...))

Коментар

Аз лично притежавам Hunter със инжекционния двигател и съм много доволен от него,въпреки че не го използвам само за пикник,а го подлагам на доста сериозни натоварвания и съм доволен от него.За това където ти ще го използваш е много добър избор.На асфалта ще те гледат учудено като ги изпреварваш и се чудят каква е тази уазка.Избора е твой какво ще си купиш,но какъвто и модел да е щом е УАЗ няма да збъркаш.
              УАЗ ФЕН

Коментар

За дизела забравете категорично, според мен разумния избор за вас е между 2.89л двигател (стария тип) или инжекциона. За целите, за които смятате да го използвате и двата модела ще бъдат достатъчно подходящи, но ако се повреди инжекциона ще ви трябват повече умения и специализирани знания...
                VPetrov.photography

Коментар

а има ли някой представа какви са цените на ПХънтъра с трите вида двигатели като нови, защото и в сайтовете на Карбон и на Сей -Хай няма цени? И какво можете да кажете за комфорта на возенето на Хънтъра

Коментар

Стефане говори се за дълга база до колкото разбрах.Защото обикновения се води 7-местен а дългата база 9.За фургона не знам колко местен е.Би трябвало и той да е толкова.
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Ами. И 3153 има толкова седалки. 5+2. А 9 вече си е автобус, добре де, микро

Коментар

УАЗ 3153 наистина е деветместна (8+1), разликата спрямо стандартната Уазка е, че двете допълнителни седалки в "кучкарника" са по дълги е се водят двуместни т.е. отзад има 4 места, а не 2.

Коментар

А! И колко са дълги? А от къде да приватизирам двечки?

Коментар

Дълги са по 72 см, току що ги премерих . Две има в моята Уазка но се охраняват зорко .

Коментар

Тия ги знам, не ми харесват. Кисели са))
                              Чакай да не забравя, 72, 72, 72,...
                              Бе как може в цялата държава да няма ни една морга за джипове...(((

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X