Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за УАЗ 452 (39625) - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за УАЗ 452 (39625) - моля за съвет

Здравейте,
    Наскоро закупихме УАЗ 452 с цел дълго пътуване. Малко след като го взехме, изгасна и оттогава не може да запали с ключа, с бутане става. Стартера му е нов и работи - проверихме. Евентуално проблема да е в акумулатора - т.к. все пак върти бавно като се пробва с ключа. На самият акумулатор няма описание за амперчасове и др.
    Моля за съвет относно какъв вид акумулатор е подходящ за УАЗ-ката. Благодаря!

До: Акумулатор за УАЗ 452 (39625) - моля за съвет

Логично е първо да проверите какво е състоянието на акумулатора.След това проверете зареждането дали е в норма.Проверете състоянието и на захранващите кабели на стартера най вече масата.Ако няма резултат от горните проверки смело купувайте нов акумулатор.

Коментар

Аз моята я карам с 65А но зимата и идва "слабичък" мисля че един 100А ще е идеален за целта аз на такъв съм се спрял но ще почака до есента на Монбат има 100А усилен но и 75 ще ти върши работа Успех
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от gattfordim Преглед на мнение
        Здравейте,
        Наскоро закупихме УАЗ 452 с цел дълго пътуване. Малко след като го взехме, изгасна и оттогава не може да запали с ключа, с бутане става. Стартера му е нов и работи - проверихме. Евентуално проблема да е в акумулатора - т.к. все пак върти бавно като се пробва с ключа. На самият акумулатор няма описание за амперчасове и др.
        Моля за съвет относно какъв вид акумулатор е подходящ за УАЗ-ката. Благодаря!
        Не знам, дали се шегуваш с дългото пътуване, но Мечо Пух го е казал:
        колкото повече - .... и т.н.т.
        Колкото се събира в джоба. И колкото може да излезе от джоба.

Коментар

Благодаря много !

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Не знам, дали се шегуваш с дългото пътуване, но Мечо Пух го е казал:
          колкото повече - .... и т.н.т.
          Колкото се събира в джоба. И колкото може да излезе от джоба.
          В тази насока имам един друг проблем - УАЗ-ката е на приятелят ми, който знае френски и английски, но не и български. Технически грамотен е, но естествено няма опит с тези руски машини. На мен пък ми е трудно да превеждам техническата терминология, т.к. не съм наясно.
          Ще съм благодарна ако има някой (за предпочитане в или около София), който би му обяснил разни особености на УАЗ-а. Иначе той съвсем сериозно смята да поеме с него за Монголия ... В Казахстан бензина би трябвало да е евтин. Та така...

Коментар

Първоначално публикуван от gattfordim Преглед на мнение
            Благодаря много !

В тази насока имам един друг проблем - УАЗ-ката е на приятелят ми, който знае френски и английски, но не и български. Технически грамотен е, но естествено няма опит с тези руски машини. На мен пък ми е трудно да превеждам техническата терминология, т.к. не съм наясно.
            Ще съм благодарна ако има някой (за предпочитане в или около София), който би му обяснил разни особености на УАЗ-а. Иначе той съвсем сериозно смята да поеме с него за Монголия ... В Казахстан бензина би трябвало да е евтин. Та така...
            От това, което чета, твоя приятел определено е в неприятна ситуация.
            088 47 47 112 - звъннете ми на този тел., ще се опитаме да ви съдействаме с мой приятели.

Коментар

За Лада съм намирал сервизно ръководство и каталози на детайлите на английски, френски и други езици. Не може да няма за УАЗ.

Този младеж убеден ли е, че знае с какво се захваща? Пущай го да пише тука на английски, ще го светнем. За да иде до Монголия с УАЗ трябва да е повече от технически грамотен.

Коментар

Тук има и на английски
                http://www.uazbuka.ru/lib/index.htm
                LZ1NBN

Коментар

Колега от опит ти казвам,проблема не ти е в акумулатора а във стартера.....аз се въртях като теб на този шиш накрая купих и 130 амперчасов акумулатор и пак същите проблеми-до като на село един стар комбайнер не ми каза че на времето на председателя на ткзс му сложили стартер от москвич 412 и проблема се решил,разрових се и се оказа че стартера на москвича е много по високо оборотен и веднага купих москвичов,сега съм перфектен варти като откачен и то със 45 амперчасов акумулатор зиме и лете.
                  Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от dimiv8 Преглед на мнение
                    Колега от опит ти казвам,проблема не ти е в акумулатора а във стартера.....аз се въртях като теб на този шиш накрая купих и 130 амперчасов акумулатор и пак същите проблеми-до като на село един стар комбайнер не ми каза че на времето на председателя на ткзс му сложили стартер от москвич 412 и проблема се решил,разрових се и се оказа че стартера на москвича е много по високо оборотен и веднага купих москвичов,сега съм перфектен варти като откачен и то със 45 амперчасов акумулатор зиме и лете.
                    аз също исках да сложа москвичов стартер, но ме разубеди един майстор приятел и си отремонтирах моя оригиналния, защото москвичовия е по-слаб (от техническа гледна точка: на Уаз-ковия има 3бр. медни фтулки, а на москвичовия са две) и ако работи и на газ там стартера се износва по-бързо и оригиналния си е по-добър. Това е мое виждане, защото едно е оста да лагерува на две точки , а друго е да лагерува на 3
                    А отностно бавното въртене и паленето Вижте масата на двигатела към купето!!! Ако няма хубава маса или трудно пали или не пали. Дано съм бил полезен! Успех!!!
                    http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

Първоначално публикуван от vankata__098 Преглед на мнение
                      ако работи и на газ там стартера се износва по-бързо
                      Защо?
                      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                        Защо?
                        повече се използва стартера.
                        http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

Поправка:
                          ако работи на газ, която е поставена и настроена зле, стартерът се износва по-бързо. Иначе не.

Коментар

Това не можах да го разбера.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Да ако не пали си прав
                              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X