Благодаря, ще се разровя по-подробно по отношение на вида бензин според производителя...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бензин 95, проблем за някои модели на УАЗ и ГАЗ-69
Свий
X
-
...в Гърция има еквивалент на "оловния" 92 бензин на който му казват "SUPER". той е безоловен и го пуснаха на пазара мисля че беше около 2000 година когато спряха "оловния" бензин 92 октана за да се изпълни евродирективата. тъй като обаче има много стари коли сложиха една добавка в безоловния 92 и така и до момента там си се продава много успешно този така наречен SUPER с който се движат старите коли (и не само старите) и милионите мотопеди. аз лично си наливах от него в модерната иначе кола (UNLEADED FUEL ONLY) тъй като бях шефче на петролна база и знам от личен опит, че безоловния 95 (винаги по-скъп) като правило е почти 80% 92...мешахме за да излиза масрафа по-на плюс
много смешно ми ставаше като чуя някой да казва "ей сложих от SUPER PLUS UNLEADED 98 октана и колата ще скъса гумите - много върви!!!" хахахахаха блаженни са верующите!!
P.S. керосин в бензина на УАЗ = не се бях сещал но по моите алхимични представи това ще се отрази доста благоприятно на горивната система и не само. в добавките (на Хелиос примерно - познавам собствениците) основната съставка е точно това - керосин или по достъпно за други "ZIPPO FLUID" - познатата течност за запалки... колко проста е химията понякога.."..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Намерих едно сравнение по въпроса тук:
http://www.btinternet.com/~madmole/R...RONMONPON.html
Коментар
-
В Руссия при преминаване на бензин с повисоко или понизко октаново число на бензина на двигатели Уаз/Волга освен регулировка на ъгъла на запалването се практикува смяна на главата на двигателя . Като основно отличие между двата вида глави е височина . Същия ефект има и при исползване на допълнителни гарнитури от алюминий . Май слагаха 2 оригинални + алюминий , или обратно вече не съм сигурен .Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Все още на мен не ми е ясно нашия 95 как се приравнява към Американския. Може и да си е добре. Пък ако се развали мотора ще го сменяме. Дали от Волга или от нещо друго .... абе квот намерим.Първоначално публикуван от dragomir_68Карай го така до като върви и после го сменяй с двигател от Волга
Коментар
-
Имам двигател ЗМЗ със високата степен за сгъстяване 8.2 и се води пригоден за работа с бензин АИ93 според вас дали е необходима някаква преработка на глават или тази разлика може да се коригира само чрез делкото?Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Сравнителна таблица:Първоначално публикуван от kinexВсе още на мен не ми е ясно нашия 95 как се приравнява към Американския. Може и да си е добре. Пък ако се развали мотора ще го сменяме. Дали от Волга или от нещо друго .... абе квот намерим.Първоначално публикуван от dragomir_68Карай го така до като върви и после го сменяй с двигател от Волга
http://www.btinternet.com/~madmole/R...RONMONPON.html
Двигателите на ЗМЗ които с са глава за АИ93 ще работят прекрасно с 95 бензин само с корекция на ъгъла на изпреварване...Имам двигател ЗМЗ със високата степен за сгъстяване 8.2 и се води пригоден за работа с бензин АИ93 според вас дали е необходима някаква преработка на глават или тази разлика може да се коригира само чрез делкото?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар