Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин 95, проблем за някои модели на УАЗ и ГАЗ-69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бензин 95, проблем за някои модели на УАЗ и ГАЗ-69

Колеги дайте рационален съвет за старите модели двигатели проектирани да работят с бензин А-72,86,92. Както занем бензин 92 се спира от производство. Дайте точни данни за преправяне на двигателите за Уаза и за Газ-69.

Моя мотор хич не е от старите и има същия проблем. В Събота карах ОффРоуд с 92 и всичко беше ОК. Днес сложих 95 и на няколко пъти температурата подмина средата.

Коментар

Ахам, х`американските двигатели са си така, с изключение на 5.9 и 4.7НО - те са си за 95-98. Моя също е за А-86, ама до сега от 95 не се е оплакал.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
        Моя мотор хич не е от старите и има същия проблем. В Събота карах ОффРоуд с 92 и всичко беше ОК. Днес сложих 95 и на няколко пъти температурата подмина средата.
        тъй де, мотора ти е за 87 (което отговаря на европейски 92)
        бензин 92 се спира от производство
        така ли? от кога и защо?
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

До колкото разбрах Лукоил са спрели да го произвеждат преди доста време. Защо? Казва ли ти някои пък и смее ли човек да попита. Уж не бил рентабилен. До сега продаваха някакви стари количества които още ги има в Петрол. Дано в Гърция и Румъния продължават да го произвеждат за да го има и в ОМV и ЕКО

Коментар

В ЕКО също не го продават вече. Въпреки че в Гърция го има и си го карат, ама тук пак побългарихме нещата. В Петрол ще има и занапред, ако не 92 ще измислят 93 и пак ще го продават.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
              Въпреки че в Гърция го има и си го карат, ама тук пак побългарихме нещата.

Е как, нали причината да спрат 92 от производство беше ЕС - там нямало такъв стандард и поради тази причина от 1.1.07г се спря. Това го съобщиха официално по новините през декември. А пък в Гръцко да го има пак мъглява работа...
              А по повод на тунинга за Н 95 вижте тук: http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...%F2+%F5%FA%ED%
              F2%FA%F0+%E1%F3%F5%E0%ED%EA%E0+hunter+469+31512

Коментар

Говорих с отдел горива в Лукойл. Оттам ми казаха че в Европейската общност никъде нямало три вида бензин и задължителните са Евро и Евро Супер... т.е. 95 и 98...

Освен това поддържането на три вида бензин оскъпявало продукцията...

Не съм сигурен че е точно така - имам в предвид че аз поне съм виждал 92 и други страни от ЕО но в интерес на истината не съм проверявал много скоро...

А проблемът с октановото число особено за някои автомобили ще се появи... Имам в предвид нашата Тойота 80 например както и F70 които са с 4 литров двигател бензин който според всичко което намерих даже не е за 92 а е за 87... А от 87 до 95 разликата е вече прекалена и освен че не е добре за двигателя по този начин се и губи значителна мощност която отива в топлина и изгаря изпускателните клапани...

Затова и проучих въпросът и скоро ще видите резултата от експеримента с повишаване на компресията респективно мощността на този двигател...

Към Митко: Защо смяташ че 87 в САЩ се равнява на 92 тук?
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                  ...А проблемът с октановото число особено за някои автомобили ще се появи... Имам в предвид нашата Тойота 80 например както и F70 които са с 4 литров двигател бензин който според всичко което намерих даже не е за 92 а е за 87...

И аз се опитвам да разбера истината, в някои щатски форуми на Тойота твърдят, че тяхната класификация (за октановите числа) е друга и дефакто техния бензин 87 се равнява на нашия 91-92.

Коментар

аз мисля дали е възможно да се пуснат на пазара добавки, който да намаляват откановото число на бензина, хем нашите интереси да са спазени така и интерсетите на евросъюза. Много се рових но не намерих такъв вид добавка има само за обратния вариянт, т.е за покачването на октановото число.

Коментар

Мисля че може да стане ако примерно се добавя керосин към бензина. Но според мен подобна добавка ще е в много голям обем и няма да е рентабилно... Да не говорим че няма никакъв смисъл да се купува скъп бензин и той да не се използва както следва... Все пак по мои сметки Тойотата ще си качи мощността до към 170-180 кс...
                      VPetrov.photography

Коментар

добре де, а какво пречи тези двигатели да работят с бензин с по-високо октаново число
                        все пак в книжките за експлоатация пише минималното октаново число с което се предвиден да работи двигателя

и доколкото знам, октановото число характеризира устойчивоста на бенизна към детонации

П.П. сега като направих бегла справка се информирах, че високо октановите бензини имали по-ниска скорост на горене
                        поради което се налага корекция на ъгъла на запалване
                        LR RR Classic VM2.5

Коментар

С корекция на ъгъла на запалване може да се коригира разлика от да няколко единици октаново число но не и от 87 на 95...!
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                            Говорих с отдел горива в Лукойл. Оттам ми казаха че в Европейската общност никъде нямало три вида бензин и задължителните са Евро и Евро Супер... т.е. 95 и 98...

Освен това поддържането на три вида бензин оскъпявало продукцията...

Не съм сигурен че е точно така - имам в предвид че аз поне съм виждал 92 и други страни от ЕО но в интерес на истината не съм проверявал много скоро...

А проблемът с октановото число особено за някои автомобили ще се появи... Имам в предвид нашата Тойота 80 например както и F70 които са с 4 литров двигател бензин който според всичко което намерих даже не е за 92 а е за 87... А от 87 до 95 разликата е вече прекалена и освен че не е добре за двигателя по този начин се и губи значителна мощност която отива в топлина и изгаря изпускателните клапани...

Затова и проучих въпросът и скоро ще видите резултата от експеримента с повишаване на компресията респективно мощността на този двигател...

Октановото число на бензините се нормира по два основни стандарта – моторен метод и изследователски метод. На колонките в Европа (включвам и България) числото е по изследователския метод. Ако трябва да направим приблизителна съпоставка между стойностите на двата стандарта изследователски/моторен цифрите изглеждат горе-долу така – 80/76, 91/82,5, 95/85, 98/88. Тук е мястото да вмъкна, че в Русия и бившите ССР бензин означен с А е по моторен метод, а с АИ е по изследователски. Затова старите двигатели на УАЗ, които по спецификация са за А-76, приравнено към БГ означенията това е бензин 80 октана. Това за Европа...
                            В някои щати и някои други държави, обаче е възприет друг начин на означаване по бензиностанциите, който е средноаритметична стойност от октановите числа по двата метода примерно нашият 95 там е 90, а 91 (92) около 87.
                            Добре е да видите в ръководството на вашата Тойота по кой метод е нормирана стойността на октановото число и по този начин да си направите сметка, кой бензин в България ще е най подходящ за нейния двигател. На английски изследователският метод е RON (Research Octane Number), моторният е MON (Motor Octane Number), споменатото по-горе американско означение е RdON (Road Octane Number), PON (Pump Octane Number), или просто (R+M)/2.

Коментар

виждам че колегата вече е отговорил изчерпателно - поради различните методи по които се пресмята октановото число. това беше едно от първите неща в които се "разрових" като дойдох тук преди години.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X