Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като станат по-дълги дните че сега оставам съвсем без сила. Ония дни гледах някъв хамериканец направил дупка в пода на вранглера и като спре в някой камък мушка щанга на канап в карето на кардана.
    Спирачките са измислени от страхливците! Колата си има сичко и без тях. Пускай само по-силно музиката.

Коментар

Честита Нова Година и от мен.TRAPER не се отчаиваи.Помпата е нова.Системата се обезвъздушава малко по трудно-при мен винаги от третият път.Успех.

Коментар

От кво бе? Да не си видял някой да използва спирачките като кара УАЗ? Тва верно ше да е изнервящо. Те са за паркиране, като в големите. Ако ги абиш за щяло и нещяло знаеш ли кво ше стане с климата, а?
        Що ги говорите тия работи?
        Само си чешете езиците....
        При изкачване на екстремни наклони и не дай си боже да ти изгасне двигателя ( недостатъчна мощност, неточно подбрана предавка, нивото в карбуратора и т.н.) без спирачки е доста опасно
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Абсолютно правилно, да не говорим че карането на автомобил с неизправна спирачна система е безотговорност и към другите и към себе си...!
          VPetrov.photography

Коментар

Ми,че то има ли наклон дето може да затрудни УАЗ-а
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

...ей че сте начи! веднага се палите и приемате всичко дословно. ако уаз-ката я карах из града като ежедневен автомобил се подразбира, че ще се погрижа (ще направя нужните модификации) за да докарам спирачките до безопасно състояние. иначе ще катастрофирам често в грацки условия кадето се налага често рязко спиране макар и от ниска скорост. та ако ще виртуоз да си не можеш да предвидиш всяка ситуация. аз карам джипката само по предназначение, кадето наистина спирачките са ми почти непотребни. ако колата изгасне на баир и си на правилната предавка, компресията е предостатъчна за да ти осигури плавно спускане до изходна позиция (ако не си паникьор) освен това ръчната ми хваща достатъчно за да помогне (повече от хидравликата). и въобще уаз-ката си е hardcore машина и от нея трябва да знаеш какво искаш и как да го получиш иначе само патиш. има хора от форума които много ясно са описали как можеш да присадиш на уазката едва ли не състезателни спирачки. ако искаш може и драгстер да я направиш. или както пише на едни цигарени хартийки "its what you make of it" - за уазката важи същото.
              "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Айде и аз да взема отношение по философската част /останалата е ясна или въздух, или гумички на помпата/
                Стафан е прав с това, че като караме не трябва да разчитаме и да се доверяваме безрезервно на спирачките и да се избягва използването им когато може, но е факт, че са нужни дори и при УАЗ-а. И всеки шофьор уважаващ себе си като такъв не трябва да допуска да кара с неизправна спирачна система/като изключим аварийни ситуации разбирасе/.

Коментар

Първоначално публикуван от fakir
                  ... ако уаз-ката я карах из града като ежедневен автомобил се подразбира, че ще се погрижа (ще направя нужните модификации) за да докарам спирачките до безопасно състояние.
                  ...
                  и въобще уаз-ката си е hardcore машина и от нея трябва да знаеш какво искаш и как да го получиш иначе само патиш.
                  ...
                  или както пише на едни цигарени хартийки "its what you make of it" - за уазката важи същото.
                  Значи, с цялото дължимо уважение, УАЗ-ките се продават като всяко друго нормално превозно средство, а не като комплект чарколяци, от които човек да си сглоби нещо. Щом се продават като нормално превозно средство, значи спирачките им задължително трябва да са в "безопасно състояние". Ако това не е така и ако привеждането им в такова състояние ще е в зависимост от желанията и уменията на собственика, продажбата просто трябва да се забрани. Дотогава, докато не започнат да излизат от магазина с нормално работещи спирачки. И това се отнася за всяко едно превозно средство.

А иначе, аз бих се чувствал крайно неуютно, когато зад мен по баира се спуска джипка, чийто собственик издига лозунг "Спирачките са измислени от страхливците " ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Весела е тая тема и доста ме забавлява
                    Продължавайте в същия дух
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                      Весела е тая тема и доста ме забавлява
                      Продължавайте в същия дух
                      Аха, много е забавна. Също така е забавно, че Влади всеки път не пропуска да предупреждава "Отзад имаш УАЗ-ка без спирачки" ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sariev
                        Честита Нова Година и от мен.TRAPER не се отчаиваи.Помпата е нова.Системата се обезвъздушава малко по трудно-при мен винаги от третият път.Успех.
                        Честита Нова Година и от мен sariev,и честита на всички Аз знам че помпата е нова-тя си личи,обезвъздушавахме малко и сега придоби задоволителни за мен спирачки и си спира както трябва вече Явно е искало повече пъти да се обезвъздушава

Коментар

Относно спирачките, първо спирачната помпа, комплекта гумички и клапичка за нея са 4.00 лева, сменяваш ги, феродото на накладките виж дали са равномерно износени, ако не сменявашги, ковешги, обезвъдушаваш ги и също и сервото и няма да имаш проблеми със спирачките ще копат от първото натискане, а относно колегите където карат уаз без спирачки,това него приемам давам пример приятел гаси газ-69 по надолник по инерция да пести бензин, изпускаму цилиндър и джипа става неконтрулируем, скача от него а джипката в дерето залостилсе на два Дъба. Има и още нещо ако не се лъжа единия колега спомена че гасиш уаза на скорост и двигатела го държи, хубаво нема лошо но ако изключи от скорост какво прави, ръчна много трудно удържа джипа

Коментар

Стига сте бе ... Човекът просто не е разкарал малоумния авариен датчик от помпата. И в сбърканите му тръбички въздухът си стои, къде да се дене. Като го разкара всичко ще се оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от Дон Нуцо
                              Относно спирачките, първо спирачната помпа, комплекта гумички и клапичка за нея са 4.00 лева, сменяваш ги, феродото на накладките виж дали са равномерно износени, ако не сменявашги, ковешги, обезвъдушаваш ги и също и сервото и няма да имаш проблеми със спирачките ще копат от първото натискане
                              Ех, легенди

Адаш, не си губи времето с глупости. Няма да постигнеш нищо.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Здравейте и от мен и за много години!! Живи и здрави и безаварийно каране!!
                                Проблема при мен е такъв,спускам понадолнище натискам спрачка-като камък, спира ама малко,намаля намаля и изведнъж педала до долу, а спирачки няма. Пускам педала дига се, помпя 1-2 пъти и спирачките се появяват-педала пак твърд като камък!! А кажета що е то!!
                                Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X