Обява

Свий
Няма добавени обяви.

това тук блокировки за уаз ли са?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тук е момента да споделя малко личен опит!
    Преди три години поставихме БТР-ви самоблокиращи касети на бордова уазка и газ69.
    Проходимостта се увеличи осезаемо
    Оказа се обаче, че бордовата уазка често се товари, а БТР-вият шпер е почти 100% и в по-дълги завои идва момент, в който не може да подава диференциално движение, сработва се и ако колата е празна и лека някоя от гумите приплъзва.Лошото идва когато е натоварена,поради тежестта колелетата не могат да приплъзнат, в един момент и диференциала също и....... преди половин година го счупихме
    В предният мост си е здрав,но той се използва само на оффроуд и хлъзгави повърхности
    Вярно е ,че като сработи колата става леко неуправляема,но като й свикнеш.....

А на джипа си е здрав и до ден днешен, просто не може да се натовари с тон и половина

Като цяло съм 100% за
    sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC

А на джипа си е здрав и до ден днешен, просто не може да се натовари с тон и половина

Като цяло съм 100% за
      Златни ти уста Йоанне (JC) за Жип ми трябвааа
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от JC
        Оказа се обаче, че бордовата уазка често се товари, а БТР-вият шпер е почти 100% и в по-дълги завои идва момент, в който не може да подава диференциално движение, сработва се и ако колата е празна и лека някоя от гумите приплъзва.Лошото идва когато е натоварена,поради тежестта колелетата не могат да приплъзнат, в един момент и диференциала също и....... преди половин година го счупихме
        Чудя се, ако си монтирам в задният мост Уазков, а не от БТР, дали ще имам същите проблеми

Знам че е с по-нисък процент на блокиране, но...........
        sigpic УАЗ-452

Коментар

Няма ги. На тая картинка(((
          Не знам кво да кажа. Уж разгребвам бардака, кога ще стигна до каквото трябва не знам. Тва не е компютър а яма.

Ами, пак толкова блокират, 70%, само че по-плавно. Понеже кученцата мърдат по канали с по-малък ъгъл. Ей заради тия неща не са ги сложили на серийните УАЗове на времето.

Коментар

Да никой не пази държавната тайна. Мисля ,че службите трябва да се замислят.
            Публикувате информация с гриф строго секретно.

От БТР - са
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

А в кой БТР /модел/ ги има?

Коментар

В 60. То и никой друг не е с два двигателя. В 70 и 80 сигурно също, ама тях ги няма у нас.
                Картинката не знам какво е, както се оказва. Мярнах я в бардака и я пратих. Дявол знае коя модификация е. Нали заради тия РК малоумното Мунчо прати в затвора директорите на Търговище.
                Писна ми. Ама все някой ден ще го разгреба тоя компютър.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                  В 60. То и никой друг не е с два двигателя. В 70 и 80 сигурно също, ама тях ги няма у нас.
                  Картинката не знам какво е, както се оказва. Мярнах я в бардака и я пратих. Дявол знае коя модификация е. Нали заради тия РК малоумното Мунчо прати в затвора директорите на Търговище.
                  Писна ми. Ама все някой ден ще го разгреба тоя компютър.
                  Аааа, не директорите на Търговище ги пратихме в затвора защото са глупави мошенници, и се опитаха да ми пробутат баси циганските номера. Взели от едно поделение уж да оправят, и да им ги върнат 50 танкови двигателя и 50 скоростни кутии за танк, продали ги в Замундистан и след две години лъжене на поделението че "Ей сега, утре ви ги връщаме" военните не издържали и написали мноого пространно писмо. И тия лайнари идват при мен, и искат да им продам нещо, което никога не съм виждал със задна дата (отпреди 2 години), и то по цени 3 и 4-та категория (сиреч за скраб), без никой да го е оценявал така, и да го е освобождавал от армията за продажба, и мислят че ще им мине номера.
                  Ебахти и тъпанарите. Като ще крадеш (особенно в такива размери) па изпипай си нещата.
                  Боклуци, разпродадоха страната на мангалите...не в затвора ами на пангара им е мястото на такива. И съм горд че поне тия ги набутах където им е мястото.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Браво Дима, там е мястото на всички такива изроди
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Цената е добра. Взимай и бягай.
                      Аз съм с БТР-ови и на двата моста. В началото на асвалт ( особено при обратни завои) щракаха , но после се поизносиха палците и сега блокират само когато трябва . В кал и на големи наклони разликата с и без блокаж е огромна.
                      Ако няма да ги купуваш свиркай
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Въпрос?
                        Какво става ако сложим такава касета на предния мост и хъбовете са отключени,а предния мост е изключен.?
                        Като нормален диференциал ли се държи?

Коментар

Тогава не се държи а се вози. Дали в картера на моста или в багажника - все тая.
                          )) Нали като отключиш таралежите всъщност откачаш колелата от полуоските. Остава да се търкалят на лагерите и толкова.
                          Ако са включени, а моста е изключен дявол знае. Сигурно в дупките ще се опитва да прави нещо и може да тръгне да тегли предницата насам - натам. Дали ще успее да счупи нещо не знам. Може и да не успее.

Коментар

Ами нищо не се случва, просто си на заден мост, а отпред полуоски, диференциал и кардан не се въртят
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Грешка! Искал съм да кажа ако хъбовете са включени! Стефан ме хвана В смисъл схвана какво питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                                Сигурно в дупките ще се опитва да прави нещо и може да тръгне да тегли предницата насам - натам. Дали ще успее да счупи нещо не знам. Може и да не успее.
                                На теория съм съгласен, но от няколко месеца съм с БТР-ов в предният мост, а хъбовете почти винаги са заключени и нищо по-различно не се случва от това дали са заключени или не
                                Може би като няма натоварване.........
                                sigpic УАЗ-452

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X