Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ - карбуратор К126П, пак проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тук е мястото за още едно въпросче относно карбураторите на УАЗ.
    Двигателят ми е с обем 2,445л УМЗ(главата е свалена с 4мм) и в момента е с карбуратор К126.Оригиналният беше К131,но го смених с двукамерния като мислех,че ще се промени храненето на двигателя и ще е по-икономичен.

Та проблема е следния, на първа камера работи идеално и има мощност, но в момента в който отвори втората чувам леко глъхнене и ускорява по-бавно, и се чудя дали е от карбуратора(който е нов) или разпределителният вал е низов и във високи обороти не работи добре.Следващото нещо, което възнамерявам е да сменя разпр вал с волгов.Оказа се , че шийките, на които лагерува са със същият диаметър, а разликата е в гърбичките които са по-остри и с 1 мм по-високи-вал за по-голяма мощност.

Въпроса ми е следния, кой карбуратор(К131,К126,К151 или ДААЗ) е най-подходящия за този двигател.
    Ще съм много благодарен хората с опит да споделят своето мнение.
    sigpic УАЗ-452

Коментар

K151 ama sas vsi4kite mu djundjurii!

Izvineniq za latinicata!
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Аз накрая сложих от Форд-2,3-двете клапи отваряха едновременно.Нищо общо с предните оригинални,какви ли не сменях.Нямате представа как потегляше от ниски обороти.Отворите пасват на оригиналните,а въздушният филтър-Лада + плочка за газта.

Коментар

К-131 с каква буква беше на края.
          И колектора ли си сменил.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik
            К-131 с каква буква беше на края.
            И колектора ли си сменил.
            За буквата накрая нямам спомени(трябва да го намеря),а колектора го смених от Газ24.
            sigpic УАЗ-452

Коментар

А какво ще кажете за разпределителния вал или по-точно за смяната му с волгов?
              Преди време монтирахме двигател Газ24 от волга с карбуратор К126 на ГАЗ69 и джипа тръгна доста добре.Разликите между този мотор и уазковия е главно в разпр вал и големината на маховика.Най-интересното е че във високи обороти работи много по-добре и не се усеща недостиг на мощност напротив.
              sigpic УАЗ-452

Коментар

JC кажи на празен ход като дадеш газ, каво става
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

JC разкажи ускорителя как работи . Делко също / контактно или безконтактно/ проверено ли е.
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik
                    JC разкажи ускорителя как работи . Делко също / контактно или безконтактно/ проверено ли е.
                    Значи двигателя е на 15-20х.км от пълен основен ремонт, тъкмо разработен.Както по-горе писах главата е свалена с 4мм предвид високо октановия бензин и газта,делкото е безконтактно заедно с комутатора от по-новия модел, кабелите са нови,а свещите NJK,въздушният филтър също е нов.
                    Като цяло всичко е проверено и отрегулирано спрямо заводските данни.
                    На малки и средни обороти работи перфектно.На пример като караш на 4та и в момента в който подадеш газ докрай мотора започва леко да глъхне и ускорява по-бавно,прехода между двете камери е твърде осезаем и това ме кара да мисля, че проблема е в разпред вал, който е низов и е проектиран(може би) за еднокамерен карбуратор, с който не изпадаш в такава "дупка" поради отсъствието на втора камера и каточели подава по-рязко газ.
                    Интересното е, че и на газ прави почти същото, а инсталацията е нова.
                    Имам приятели газаджии и каквито и регулировки да правят, като натиснеш педала докрай в движение пак същото, казано с други думи не ще дасе изреже както трябва :x
                    sigpic УАЗ-452

Коментар

Защо не пробваш да измениш ъгала на отваряне на 2рата клапа- по - рано например и да видиш освен харченето как ще се представи? и при мене има такъв момент но на високи няма осезаемо по-голяма мощност а харчи много ... (бензин) де
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik
                        Защо не пробваш да измениш ъгала на отваряне на 2рата клапа- по - рано например и да видиш освен харченето как ще се представи? и при мене има такъв момент но на високи няма осезаемо по-голяма мощност а харчи много ... (бензин) де
                        Добра идея!
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

До: УАЗ - карбуратор К126П, пак проблеми

СъщиаЯ провБлем днес се случи .. на право го смениаЯм карбуратора
                          Последно редактирано от Жоро Донечки; 29-09-09, 11:52. Причина: Я; Б; Я...
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Нов Карбуратор К126 (УАЗ 469б)

Имам 1 въпрос колко струва нов карбуратор К126(2 камери) за уаз . аз питах на 1 место казаха ми 180 лв. Баща ми каза че са ужасно много някой да е купувал или да знае магазин в София с по ниска цена
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

До: Нов Карбуратор К126 (УАЗ 469б)

Първоначално публикуван от kyrsor Преглед на мнение
                              Имам 1 въпрос колко струва нов карбуратор К126(2 камери) за уаз . аз питах на 1 место казаха ми 180 лв. Баща ми каза че са ужасно много някой да е купувал или да знае магазин в София с по ниска цена
                              Някъде може и да ги има на по ниски цени но и по магазините в нашия край са толкова. Руските части поскъпнаха в последно време
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

До: УАЗ - карбуратор К126П, пак проблеми

Offtopic: Да попитам купих си чисто нов карбуратор по нагоре нали питах цена и сега се питам има ли при него излишен бензин както при стария ми . Защото стария карбуратор има нали прозорче за нивото на бензина новият няма защото текло много там. Е добре как да разбера нивото на бензина и.. да затъпя ли 3-ника. от едната страна за да смука само а да не връща
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X