Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оff road тунинг на УАЗ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оff road тунинг на УАЗ??

Цецо...
    Но няма да е показателен неговия пример
    Той си "плаче" за 12ки

Иначе за нормален двг са си прекомерно големи, не си струва, защото се убива ряза на машината и без това на доста от тях липсва такъв.
    С добре подготвен 3 литров двг и редукторни мостове(заради по-доброто предавателно число) може и да има некакъв шанс за 12ки
    При всички други по-слаби двигатели ми се струва, че ще е яко спъване.
    Те 7,50ките те спъват и ти "вадят" едното бутало(който е карал с такава шарка знае за какво говоря) та какво остава за 9ки, а да не говоря за 12ки

Коментар

Напълно безмислена гума за Уаз-освен на 1и 2-ра бавна не може да се кара в калта.Обороти няма да има ,ще товари мостовете а предимствата са толкова малко че не си заслужава ,двойната цена спрямо 7.50х16.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Напълно безмислена гума за Уаз-освен на 1и 2-ра бавна не може да се
        За втора бавна ли говориш???
        Той на първа ще умре...

Коментар

Цецо двиг. има, но какво ще стане с гъбките
          sigpic УАЗ-452

Коментар

Ще,сменя,мостовете с такива от Лапландер.

Коментар

Колеги, гумите за състезания са една тема - там може всичко, което е позволено от регламента.
              В реалността трябва да не забравяме друго - агресивните гуми повреждат терена - изкопават хумуса и растителния слой, започва ерозия... И поляните, и горите придобиват ужасен вид.
              Моля, помислете, когато говорите за тракторни гуми извън състезанията...

Аз лично съм сложил МТ гуми и като имам проблем, ползвам лебедка.
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Човек,стига демагогия,машините на една фирма за дърводобив нанасят такива нарушения на прироата,които с а несравними с карането с тракторни гуми на поколения водачи.Истината е че тракторките дават огромно предимство на водача,а човек който е дал една камара пари не може да се примри с това някой руски таралясник да мине като по-асфалт когато той буксува.И на търговците е по-добре да продадат 100-гуми по 300лв отколкото 100 по 120.

Коментар

Много си прав колега! Една добре подготвена иманярска група също е способна да превърне за една нощ огромна територия в лунен пейзаж. Ама тук се опитваме да изграждаме и някакво стойностно общество и освен да минаваме като по асфалт там където другите (със скъпите гуми) буксуват, е добре да даваме някакъв пример и добър модел на поведение. Въпрос е на ценности, не на цена на гумите.
                  Искам децата ми да могат да минават по пътя ми след години и доколкото може и тогава да изглежда по подобен начин.
                  И това не е просто демагогия.
                  Ако на състезание някой е решил (и разрешил), че на терена може да му се смени трайно географията, не съм сигурен, че много хора ще се радват да се разхождат из горите ако навсякъде е разорано по подобен начин. Не се заяждам, нито отричам предимствата на тракторните гуми, аз карам с Каймани (Инса) и нямам оплаквания от липса не проходимост. Въпрос на време е и тук да стане като "навън" - да имаме право да караме извън асфалта само на специални полигони, предназначени за това, и много ми се иска да даваме колкото е възможно по-малко поводи, които да доведат до това.
                  LZ1GYY
                  0898 436 956

Коментар

Придържайте се към темата!

Коментар

Има и други много добри гуми за тежки терени, но за някой от тях са нужни доста обороти за да се чисти калта от грайфера. При тракторната ефекта се получава и при по ниски обороти, затова пасва и деално и на УАЗа.
                      Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
                        Има и други много добри гуми за тежки терени, но за някой от тях са нужни доста обороти за да се чисти калта от грайфера. При тракторната ефекта се получава и при по ниски обороти, затова пасва и деално и на УАЗа.
                        Виждате Иван тука с какви гуми е:

А ето на този кален и не много стръмен баир
                        видя страшно много зор да го качи, изгуби над 5 минути в боксуване:

Не е нужно да ви обяснявам Вранглера с каква мощ разполага
                        и с каква скорост развърташе гумите и те се чистеха прекрасно.

Рибената кост(тракторната) излизаше със съвсем леко превъртане без никакво затруднение.

Цецо със Силвърстоните също видя зор с излизането.
                        Бутоните също не се представиха кой знае как.

В общи лини това е реалността.

А че почти всяка гума си има своите предимства в определена ситуация това е факт.
                        Че всеки шофьор преценява сам каква гума му е нужна спрямо потребностите също е факт.

Така че избора на гума е нещо лично и строго специфично спрямо потребностите.

Гумите ги изяснимхе. Дайте да кажем нещо за останалия тунинг по УАЗа.
                        Мен лично ми е доста интересно тунинга по окачването - и ресьори/пружини/ и амове...
                        Какви са опциите и какви са предимствата на едни пред други...
                        Интересна тема, но ми се струва, че са малко хората, които могат да споделят опит по въпроса.

В УАЗбуката сигурно има доста инфо, но аз не влизам там и не съм запознат.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                          Виждате Иван тука с какви гуми е:

А ето на този кален и не много стръмен баир
                          видя страшно много зор да го качи, изгуби над 5 минути в боксуване:

Не е нужно да ви обяснявам Вранглера с каква мощ разполага
                          и с каква скорост развърташе гумите и те се чистеха прекрасно.

Рибената кост(тракторната) излизаше със съвсем леко превъртане без никакво затруднение.

Цецо със Силвърстоните също видя зор с излизането.
                          Бутоните също не се представиха кой знае как.

В общи лини това е реалността.

А че почти всяка гума си има своите предимства в определена ситуация това е факт.
                          Че всеки шофьор преценява сам каква гума му е нужна спрямо потребностите също е факт.

Така че избора на гума е нещо лично и строго специфично спрямо потребностите.

Гумите ги изяснимхе. Дайте да кажем нещо за останалия тунинг по УАЗа.
                          Мен лично ми е доста интересно тунинга по окачването - и ресьори/пружини/ и амове...
                          Какви са опциите и какви са предимствата на едни пред други...
                          Интересна тема, но ми се струва, че са малко хората, които могат да споделят опит по въпроса.

В УАЗбуката сигурно има доста инфо, но аз не влизам там и не съм запознат.
                          Добре де ама ако е много кал дълбока тракторката като пробуксува няма ли опаснос да се окопа, аз не съм ги пробвал тези гуми и незнам! Аз иначе карам с ромбоидите руските си гуми /мечата сръпка/.
                          [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

В азбуката,няма почти нищо.Руснаците са големи националисти и рядко опитват нещо друго.Ние повече експериментира ме.При нас масово се слагат от Газ-53.Лично аз съм с задни от МБ,бях ги свалил от колата и се оказаха че държат повече от нови,Уазови.Виждал съм в доспей,Уаз с 4 -спринтерови,амове и останах очарован,но за тях трябват кинти.За пружините не мога да кажа нищо,карам само на ресори.За ресора-тези на Газ-69 са класи ,като еластичност ,спрямо Уаза,но са по-тънки и се чупят по-лесно

Коментар

На Крум Алексиев Уазката е с първи и втори уазкови листове(за здравина) и останалия пакет е трабантов(за ходове). Този Уаз има много добри ходове и засега не е счупил ресьор. Аз отпред на моята Газка също ще слагам такива ресьори, но между листовете ще сложа 1мм тефлонови ленти. За да не се износи тефлона от песъчинки ще защитя пакетите с термосвиваем шлаух( предварително ще наклепам листовете с водоустойчива грес ). Мисля, че ще стане добре- здраво и еластично.

С такива ресьори трябват изправни амортисьори за да не подскача, като козел.
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                                ще защитя пакетите с термосвиваем шлаух
                                Шлаухът трябва да е достатъчно еластичен, за да обира огъването имаче при евентуално напукване ефекта на шлауха ще е отрицателен.

С такива ресьори трябват изправни амортисьори за да не подскача, като козел.
                                Какви да са тези амортисьори според теб?
                                Кои от марковите амове съвпадат по ходове с тези на УАЗа, имаш ли идея?
                                То някъде преди доста време беше коментирано това във форума, но не го намирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X