Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за вериги

То има и друг проблем !
    Ако сложа вериги на тия гуми, ще тряскат и мачкат калниците !
    То едното винаги води другото !
    Ще трябва да се режат нагоре калниците и т.н.
    Все пак трябва да измисля нещо за зимата ..... !

Коментар

Помагайте Колеги,и мен живо ме интересува въпроса с веригите.Карам с BF Gudrih.За първа година съм с УАЗ,не съм я тествал на сняг,но ми се ще да се застраховам.Не ми се търси трактор!

Коментар

Купи си свесни гуми и не ти трябват вериги.

Коментар

Добра идея!Проблема е с кинтите.А игумете са ми на около 1000км.,така,че продължавам да търся вериги.

Коментар

Доре де, ако си намериш здрава верига /синджир/ и си ги направиш сам, няма ли да стане?
            [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Не знам!Никога не съм го правил.Не знам дали е спуОлучлив варияАнт.А ако има готови ,дали си заслужава?
              Последно редактирано от Жоро Донечки; 29-09-09, 12:01. Причина: О; А

Коментар

Toва с клетката ме заинтересува. Още не съм взел кални гуми, пък ми се кара... къде може да се намери?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Клетка. А то с калните гуми, навсякъде другаде си крава на лед. С веригите на АТ-тата си трактор навсякъде. Само на шосето пак си кола, като просто ги откачиш.
                  Освен ако нямаш пари и ремарке за 4 комплекта различни.
                  "Клетка"Що то и каква работа върши

Коментар

http://nivandy-cepi.narod.ru/

Коментар

Веригите как се представят в дълбок и неотъпкан сняг?

Поздрави

Коментар

)) Като вериги. Сигурно ще се смееш, но те са измислени за такива места, не за асфалта. Джипа върви като нормален трактор.
                        Ако са проста стълбичка, ако ти стигне мотора, може да счупиш диференциалите. Ако буксуваш, се закопаваш много бързо. Но закопаването важи и за кои да е зъбати гуми. Вярно, с тях се чупят повече полуоски, и по-малко диференциали.

Коментар

Мисля го и аз това с правенето на вериги. При всички положения ще са по-здрави от купешките и ще са "плетка" каквато ми дойде на ум или изнамеря да копирам

Идеята за плетка за момента е:

\/
                          O
                          /\
                          \/
                          O
                          /\

Чудя се как да ги напрявя без да трябват 100 халки. Мисля със заварки на звена едно до друго ще стане.
                          Да се получи:

\ /
                          0|0
                          / \
                          \ /
                          0|0
                          / \

| са заварлки между две звена.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Виж "сота" в горния линк. Това е то клетката. Във веригите няма какво повече да се направи, по принцип.
                            Това дето си нарисувал са варианти на елхичката, те си имат свои кусури. В руското поле не е страшно, а тука ще те отнесе странично в пропастта. Те местят колата перпендикулярно. Не, ми направо я транслират.
                            Мислихме с Джорджо. Или фабрика за синджири, или напълно невменяема цена. Друг път няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              )) Като вериги. Сигурно ще се смееш, но те са измислени за такива места, не за асфалта. Джипа върви като нормален трактор.
                              Ако са проста стълбичка, ако ти стигне мотора, може да счупиш диференциалите. Ако буксуваш, се закопаваш много бързо. Но закопаването важи и за кои да е зъбати гуми. Вярно, с тях се чупят повече полуоски, и по-малко диференциали.

А не е ли целта да не се закопаваш,каква е фаидата от тях като се закопаваш през 5 метра в дълбокият сняг и само търчиш с лопатата?Разпитвам защото с вериги не съм карал какво и да е возило,и ми е интересно да разбера за какво иде реч

Поздрави

Коментар

А, това ли ...
                                Всеки движител си има своя техника и тактика на каране. Като я знаеш и умееш - то се движи, не се заравя. В общия случай, с вериги се кара като с много зъбати гуми, или като с по-прости, но на много слаб грунд - просто не допускаш буксуване. Тръгваш на най-високата предавка, на която изобщо успее да тръгне, гледаш пътя много далече пред себе си, и сменяш своевременно. Макар че най-добре е да не превключваш. Караш "в натяг" - мотора не изревава излишно, и колелата се местят, не буксуват. Щом започне да спира, връщаш, поемаш леко на по-долната.
                                И още един куп другости. Ти имай веригите, после може да минеш три часа курс при Фулдата, или при някой друг, това да ти е проблема
                                Обаче вериги няма(((
                                Нормалното гумено колело, губи способността си за движение, когато потъне на 1/3 от диаметъра си. С веригите се движи устойчиво, като правило, потънало до средата. Зависи от грунда разбира се, но често - и цялото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X