Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми пърпори УАЗа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо ми пърпори УАЗа?

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
    Да ,имам намерение да го проверя и това, но нямам време тия дни.Поздрави на северна България аз съм родом от Кнежа
    Благодаря колега. Като идваш към нашия край се обади.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Няма проблем, колега ,ще се обадя.

Коментар

Колега по горе съм написал че всичко е ново кабели, свещи, делкото също.Свещите са лукас препоръчаха ми от магазин за уаз.Кабелите са силиконови на тесла .Дано не са ме метнали нещо ,но ги свалях и бяха бели ,което значи че изгарянето е добро .Какво значи неправилни свещи и какъв номер може да ми върти бобината? Поздрави.
        За делкото видях, но останалото съм го пропуснал.... съжалявам.
        Да разбирам ли, че си решил проблема вече?

Иначе за свещите - спомена, че първоначално всичко е тръгнало като часовник след смяната, а после пак пърпорене. Това ме наведе на мисълта за свещи с некоректно топлинно число, особено в комбинация с не съвсем качествен бензин. Бобината, ако не е пробила нацяло, понякога дава подобен ефект - всички цилиндри работят, но нито един както трябва.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

!!!Забелязах ,че като се отварят контактите на делкото има искара ,дали е от това ?
          Вероятно не е от това, но не трябва да искри!!! Смени кондензатора с някой от западна кола( било то и стар).
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Подобно пърпорене може да се получи и от най - банален проблем:
            - в първото шумозаглушително гърне прогаря някоя ламелка и от вибрацията ..... луднах и аз. Къде ли не проверявах, обадих се на Тихомир от Карбон, добре че, момъка си знае за този проблем, та ми смени гърнето. След още няколко хиляди ... пак .. ама вече знаех !
            Сложих от арабите на Сливница едно .... трета година.... засега кара !

ПП. Появи се някъде на същите километри ...... Много трудно се разбира, защото гърнето е близо до двигателя и имаш усещането, че е от мотора. Освен това, от време на време спира или се появява при различни режими, но най лесно се разбира, като отнемеш рязко газта, тогава пропърпорва яко !
            Последно редактирано от SSt; 20-08-09, 22:14.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              За делкото видях, но останалото съм го пропуснал.... съжалявам.
              Да разбирам ли, че си решил проблема вече?

Иначе за свещите - спомена, че първоначално всичко е тръгнало като часовник след смяната, а после пак пърпорене. Това ме наведе на мисълта за свещи с некоректно топлинно число, особено в комбинация с не съвсем качествен бензин. Бобината, ако не е пробила нацяло, понякога дава подобен ефект - всички цилиндри работят, но нито един както трябва.
              Ще му сменя и бобината да видим какво ще се получи. За съжаление не съм решил проблема още ,просто нямам време за Уаза .
              Последно редактирано от Antol; 21-08-09, 07:36.

Коментар

[QUOTE=Георги Василев;826547]Вероятно не е от това, но не трябва да искри!!! Смени кондензатора с някой от западна кола( било то и стар).[/QUOTE
                Май ще взема да се консултирам с човек ,който се знаимава с тоци и центровки ,щото аз съм си гола вода с всичко дет тече по кабели.

Коментар

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
                  Подобно пърпорене може да се получи и от най - банален проблем:
                  - в първото шумозаглушително гърне прогаря някоя ламелка и от вибрацията ..... луднах и аз. Къде ли не проверявах, обадих се на Тихомир от Карбон, добре че, момъка си знае за този проблем, та ми смени гърнето. След още няколко хиляди ... пак .. ама вече знаех !
                  Сложих от арабите на Сливница едно .... трета година.... засега кара !

ПП. Появи се някъде на същите километри ...... Много трудно се разбира, защото гърнето е близо до двигателя и имаш усещането, че е от мотора. Освен това, от време на време спира или се появява при различни режими, но най лесно се разбира, като отнемеш рязко газта, тогава пропърпорва яко !

Честно казано оня ден си мислех за същото,че май си губя времето с неща ,които малко или много са си наред.Да ,гърнето й е за смяна ,доста дрънчи !

Коментар

Започвам да се чудя дали не говорим за различни неща. Под пърпорене имаш предвид неравномерна работа на мотора или че просто работи по-шумно?

Ако е второто - ясно, гарнитура на изпускателния колектор или дупка по трасето нататък.

Ако е първото - може и да не е само по една причина.
                    Това, дето го е написал Иконома също е много вероятно - както за гарнитурата на смукателния, така и на сглобките на карбуратора. Всъщност, особено там, че не знам от каква сплав ги правят руснаците, ама след време се измята и започва да смуче въздух от където не трябва.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Започвам да се чудя дали не говорим за различни неща. Под пърпорене имаш предвид неравномерна работа на мотора или че просто работи по-шумно?

Ако е второто - ясно, гарнитура на изпускателния колектор или дупка по трасето нататък.

Ако е първото - може и да не е само по една причина.
                      Това, дето го е написал Иконома също е много вероятно - както за гарнитурата на смукателния, така и на сглобките на карбуратора. Всъщност, особено там, че не знам от каква сплав ги правят руснаците, ама след време се измята и започва да смуче въздух от където не трябва.
                      Под пърпорене имам в предвид неравномерна работа на мотора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X