Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми пърпори УАЗа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо ми пърпори УАЗа?

Колеги ,зная че повечето от вас ,ще кажат "защото е УАЗ и те така пърпорят" Поне всички с които споделих, това ми казаха.Уазката я купих преди 2 месеца и беше на 14080 км ,много ми хареса. Проверих всички възли и агрегати ,смених масла прегледах спирачките,смених горивната помпа ,почистих цялата горивна система,регулирах клапаните и тн. Вече не се сещам още какво правих.Това прекъсване ли, да го нарека ,си го имаше още когато я оглеждах преди покупката .Мислех ,че е пренатегнат клапан или издухан такъв ,но явно не е от клапаните . Те вече са регулирани и наистина два бяха пренатегнати .Днес премерихме компресията. И на 4те цилинадъра даде 8 атм.Незная добре ли е това, но поне закова еднакво налягане, което значи, че не е клапан.
    Някой имал ли е такъв проблем и ако да ,моля за съвет какво да правя?! Значи, работи сякаш равномерно, докато изреди 3 цилиндъра и после припъпори сякаш 4тия цилиндър се губи ,свещите и кабелите са нови .Още повече, че нощем искрене около тях няма.Ритмично пърпорене след еднакъв период от време!! В чудо се видях то центровки ,то реглажи и все тая .Остава според мен да е от бенизина ,който е с по висок октан от препоръчителния за Уаз.
    Поздрави.

До: Защо ми пърпори уаза?

А ако кажеш и къде се намираш, ще е по-добре. Между Катманду и Каспичан има доста път.

Коментар

Кажи с какъв мотор е уазката, от лявата страна на двигателя трябва да го пише.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

izvinqvamse za latinicata az mislq 4e problema ti idva ot delkoto vij 4uk4eto i nakovalnqta

Извинявам се за латиница. Аз мисля чу пробема ти идва от делкото. Виж чукчето и наковалня.
        Последно редактирано от Злой; 14-08-09, 22:18.
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Или коксчето на капачката и резистора на палеца.
          Да са живи и здрави Фулдата, Димата Куадра, и Пламен Петров за разкрването на тоя противен проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            А ако кажеш и къде се намираш, ще е по-добре. Между Катманду и Каспичан има доста път.
            Колега, от северна България съм и живея в Пловдив вече 20тина години

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
            Кажи с какъв мотор е уазката, от лявата страна на двигателя трябва да го пише.
            Добре ,ще го видя какъв е .Аз и без това мислех да питам къде пише вида на мотора

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
            izvinqvamse za latinicata az mislq 4e problema ti idva ot delkoto vij 4uk4eto i nakovalnqta

Извинявам се за латиница. Аз мисля чу пробема ти идва от делкото. Виж чукчето и наковалня.
            Проверени са и то от човек с богат опит с такава техника ,но щом казвате ,ще взема направо да ги сменя с нови и да центровам пак.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Или коксчето на капачката и резистора на палеца.
            Да са живи и здрави Фулдата, Димата Куадра, и Пламен Петров за разкрването на тоя противен проблем.
            Ще си поиграя и с тия чаркалъци ,благодаря!
            Последно редактирано от Злой; 15-08-09, 09:15. Причина: тайминг

Коментар

До: Защо ми пърпори УАЗа?

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
              Колега, от северна България съм и живея в Пловдив вече 20тина години

Добре ,ще го видя какъв е .Аз и без това мислех да питам къде пише вида на мотора

Проверени са и то от човек с богат опит с такава техника ,но щом казвате ,ще взема направо да ги сменя с нови и да центровам пак.

Ще си поиграя и с тия чаркалъци ,благодаря!
              Господа ,днес направо си купих ново делко/според мен груба грешка -няма нищо общо с оригиналното/
              Сложих го на уаза и се почна една стрелба от аспуха та не е истина !! Оказа се ,че зацепването на новото делко е завъртяно точно на обратно и дзвера си обърка партитурите . Както и да е оправих го и колата запали.Направо се изкефих на звука който изкара ,ама като поработи пак почна старата песен на нов глас .Поиграх си с предварение и закъсниние - нищо!! Регулирах разстонието на чукчето и наковалнята наново ,наместих ги да се припокриват, че се докосваха някак на една страна - нищо!!
              Нека колегите Петров ,Куадра и Фулда ,ако четат моето ходена по мъките да кажат какъв по дяволите му е проблема на тоя Уаз !!!Забелязах ,че като се отварят контактите на делкото има искара ,дали е от това ?

Коментар

Колега, виж дали не смуче въздух от гарнитурата на колекторните тръби или от гарнитурата под карбуратора.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Според мен гарнитура на смукателен колектор.

Коментар

Мисля, че можеш да провериш това като вземеш едно пръскало за миене на прозорци, пълно с вода и пръскаш около колекторите. Ако се променя работата значи смуче въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                      Господа ,днес направо си купих ново делко/според мен груба грешка -няма нищо общо с оригиналното/
                      Сложих го на уаза и се почна една стрелба от аспуха та не е истина !! Оказа се ,че зацепването на новото делко е завъртяно точно на обратно и дзвера си обърка партитурите . Както и да е оправих го и колата запали.Направо се изкефих на звука който изкара ,ама като поработи пак почна старата песен на нов глас .Поиграх си с предварение и закъсниние - нищо!! Регулирах разстонието на чукчето и наковалнята наново ,наместих ги да се припокриват, че се докосваха някак на една страна - нищо!!
                      Нека колегите Петров ,Куадра и Фулда ,ако четат моето ходена по мъките да кажат какъв по дяволите му е проблема на тоя Уаз !!!Забелязах ,че като се отварят контактите на делкото има искара ,дали е от това ?
                      Неправилни свещи?
                      Пукнат (пробил) кабел на високото?
                      Някоя стружка около чукчето?
                      Разбити лагери на делкото (оста да се клатушка и да измества или да отваря когато си иска)?
                      Кондензатор?
                      Бобина?
                      Провери ги горе долу в този ред, ако не е нищо от изброените, баш майсторите все ще измислят нещо
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Неправилни свещи?
                        Пукнат (пробил) кабел на високото?
                        Някоя стружка около чукчето?
                        Разбити лагери на делкото (оста да се клатушка и да измества или да отваря когато си иска)?
                        Кондензатор?
                        Бобина?
                        Провери ги горе долу в този ред, ако не е нищо от изброените, баш майсторите все ще измислят нещо
                        Колега по горе съм написал че всичко е ново кабели, свещи, делкото също.Свещите са лукас препоръчаха ми от магазин за уаз.Кабелите са силиконови на тесла .Дано не са ме метнали нещо ,но ги свалях и бяха бели ,което значи че изгарянето е добро .Какво значи неправилни свещи и какъв номер може да ми върти бобината? Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                          Колега, виж дали не смуче въздух от гарнитурата на колекторните тръби или от гарнитурата под карбуратора.
                          Да ,имам намерение да го проверя и това, но нямам време тия дни.Поздрави на северна България аз съм родом от Кнежа

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                            Според мен гарнитура на смукателен колектор.
                            Благодарности колега !

Коментар

Първоначално публикуван от ikonoma Преглед на мнение
                              Мисля, че можеш да провериш това като вземеш едно пръскало за миене на прозорци, пълно с вода и пръскаш около колекторите. Ако се променя работата значи смуче въздух.
                              Благодарности и на теб колега,ще я напръскам пущината дано се оправи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X