Обява

Свий

Няма добавени обяви.

UAZ 469 и дизелов двигател

Свий

X
- 

До: UAZ 469 и дизелов двигател

Имам приятел с ГАЗ69, който го кара именно с 200Д.Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнениеЗа да не пускам нова тема може ли и един въпрос и от мен? Имам двигател от МБ 123 2000дизел- въпроса е много ли ще е слаб за УАЗ-а.Естествно не говоря за тежък оффроад а по скоро за разходки в гората. Четох тук из форума доста теми но не мога да стигна до някакъв конкретен извод затова моля който е запознат и/или има опит с подобен ДВГ да пише. В една друга тема колегата Nik е писал че имат УАЗ с такъв мотор ама само това, пък и на ЛС не мога да го питам . Мерси. . Мерси.
 А за тази сглобка, руски джип с 200Д(дори и 240), аз имам само една категоризация - мъртвец!

Сега - не ме разбирай погрешно.
 Джипът си върши работа, върви си, като му сложиш бавни за теглене е силен, няма как да не особено с ГАЗкова раздатка(с УАЗова незнам, по-бърза е).
 Но става само за вършене на работа(на някои места в гората няма да върши работа, зависи от товара и ситуацията) и по-икономично придвижване.
 За мен лично, това е съсипване на джипа особено с 200 мотор.

Лично мнение - ако си решил да си съсипеш джипа поне го направи с петак 300Д. Там поне нещата ще са по-истински, към 90-100 коня са и силата не е малка.

Пак казвам - лично мнение. Някои колеги си го харесват джипа с такива двг. Всеки според разбирането и изискванията.

Най-добре е да пробваш  
 Коментар
- 

И при нас и има 69ка с такъв мотор, човека си го кара само по асвалт. На равни неможе да му сложи 4-та (тя е и с Мерцедесовите скорости) и да я поддържа, като е с повече хора. За икономично- да по малък разход, но сега цените са по други и не може да има такава осезаема разлика. За в гората само на бавни има повече пъргавина и само в високи обороти, които за този тип бавнооборотни двигатели не е много приятана експлатация.
 Този дето сложихме на уаза 240д, човека си е доволен, но си го ползва за да си ходи с приятели в гората. Мотора е слаб и се мъчи като е натоварен (с 6-7 човека).
 И двата палят с акумулатори от камион 140ач. А и много са по шумни и с повече вибрации.
 Моя съвет е ако си сигурен че мотора е от качествен ремонт и няма да ти дава ядове и уаката си караш по равно и искаш да се лишиш от много плюсове за сметка на не особена икономия, става Случайни хора УАЗ не карат Случайни хора УАЗ не карат
 Коментар
- 

За вибрациите потвърждавам - странното е, че отвън е много по-безшумна отколкото отвътре. Иначе при нас е с Уазкови скорости и раздатка и по път на четвърта си върви. Само дето не мога да съм на 100% сигурен, че моторът е 200, защото няма номер и ги казвам нещата по спомен. В смисъл, че може и 220 или 240 да е, да не подвеждам колегата да го слага.
 Коментар
- 

Мерси за отговорите колеги. Аз нищо не съм решил още, просто имам такъв мотор който е след ремонт(надявам добър) като почти всички части за ремонта са докарани от Германия а само труда е български(което не е малко де) затова ми се иска да го вкарам в употреба даже не толкова и за икономия. Ще го мисля. Благодаря.
 Коментар
- 

Здравейте колеги,на последната разходка имаше две газ-69 с дизелови мотори и хората си караха нормално с нас без претенции за някакви оффроад заигравки.Аз също не съм привърженик на дизелите но ако колегата има желание и не дотам хард наклонности мисля ще му върши работа.
 Коментар
- 

Мога ли да монтирам дизелов двигател на УАЗ

Здравеите.
 Искам да поставя дизелов двигател на моита машина, имам едни познати са слочили на мерцедес но тя е по стар модел и там става понеже оделно раздатката а при мен можели

Модератор:
 Колега, започни сега темата от начало, изчети писаното във форума, формулирай Читав въпрос
 и колегите, сигурен съм, ще помогната с каквото могат.Последно редактирано от Жоро Донечки; 11-03-09, 23:49.
 Коментар
- 

До: мога ли да дизел на уаз

Колега, я си задай въпроса още веднъж, ама с подобрен правопис, че нищо не можах да разбера...... А го прочетох няколко пъти.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
 Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
 Коментар
- 

До: мога ли да дизел на уаз

Използвайте търсенето на форума, там има доста изписано по тази тема.Първоначално публикуван от ceco_elit Преглед на мнениеЗдравеите.
 Искам да поставя дизелов двигател на моита машина, имам едни познати са слочили на мерцедес но тя е по стар модел и там става понеже оделно раздатката а при мен можели
 По този начин ще си спестите много време.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
 NULLA TENACI INVIA EST VIA
 Коментар
- 

До: Мога ли да монтирам дизелов двигател на УАЗ

Винаги е по-лесно да се пита направо, без да се чете - истината е, че каквото е имало да се казва по темата вече е казано.Първоначално публикуван от ceco_elit Преглед на мнениеЗдравеите.

Съветът ми е да си отговорите първо на въпроса защо Ви е тази смяна. Ефектът от към икономия не е кой знае какъв, а работата е доста и ако не се направи добре има много проблеми след това.

Иначе - на УАЗ (предполагаме вашия е от по-новите , тоест УАЗ) се ползва скоростната кутия на самия УАЗ за по-лесно и се прави фланец за камбаната към мотора. , тоест УАЗ) се ползва скоростната кутия на самия УАЗ за по-лесно и се прави фланец за камбаната към мотора.
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар