Обява

Свий
Няма добавени обяви.

я-409

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: я-409

Колега,ако искаш да излизаш там където другите не могат,купи си тракторки.Хем са по евтини,и возят по-меко.Но ако нямаш мотор да ги върти караш само на 1 -ва бавна в гората.Гумите за които говорих ме са по-добри като общо универсални гуми.По малки са,мотора не се мори,имат сравнително добра проходимост,и са по-доби на лед и утъпкан сняг.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Колега,ако искаш да излизаш там където другите не могат,купи си тракторки.Хем са по евтини,и возят по-меко.Но ако нямаш мотор да ги върти караш само на 1 -ва бавна в гората.Гумите за които говорих ме са по-добри като общо универсални гуми.По малки са,мотора не се мори,имат сравнително добра проходимост,и са по-доби на лед и утъпкан сняг.
      колега тракторката не даржи на страничен наклон и за това търся някаква друга гума и ако изпаднад някаде я-409 ги взимам а моят мотор сметам че тракторката няма чак толкова да го тормози
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

А пиявицата по държи така ли?
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
          А пиявицата по държи така ли?
          на лед никоя не държи

Коментар

Опитай,с тракторки и след това ще ни пишеш дали не го тормози мотора.Мнението че тракторките не държат на наклон не е много вярно. И днес оставих ме в гората един Патрол,щото когато тръгвах ме казваше че бил пътната помощ на джиповете в техния край.За да си промени мнението тази вечер Патрола ще пази прасетата в гората и утре ще ходя да го издърпам .А текезесарката с тракторките който не държат на наклон се прибра в къщи и през билото на планината мина само тя.

Коментар

Съгласен съм с Румен!
              Тия митове и легенди за страничния наклон и тракторните гуми вече започват да стават банални!
              Да, малко повече мърдат на страни, НО в никакъв случай не е страшно и фатално и в крайна сметка това се случва рядко! А плюсовете които има пред другите гуми(които и каквито да са и колкото ще пари да струват и който и ще да ги е произвел) са страшно много.
              Запомнете едно! - По добра гума за офроуд от тракторна(едра рибена кост) шарка няма!
              Може да не е произведена за трактор, може да си е джипова, но да е рибена кост и да е едра!
              А за това къде пързаля и как пързаля не слушайте много много какво ви говорят, а си вземете 4 гуми и няма да си познаете джипа
              За машини, които се карат почти само на черно, рибената кост и просто задължителна

Коментар

Не съм карал с такива гуми ама твърдо ви подкрепям щото виждам как не мога да ви настигна из гората
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

не съм карал уаз с такива гуми и незнам за какво става на въпрос ако не намеря я-409 сигурно ште си купя тракторки

Коментар

В другия магазин има такива където търсиш ти само,че немога да ти кажа цената.

Коментар

Големите проблеми на тракторните са на асфалта, и в рядка кал под която има яки камъни. Като среже до тях и гребените ги зацепят, чупи полуоски като блокировките.
                      Иначе върви много, особено ако сложиш задните с шарката наопъки. За на заден ход. Че се пързаля настрани не е важно, понеже ако не са те, ще се пързаля само на място

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Че се пързаля настрани не е важно, понеже ако не са те, ще се пързаля само на място
                        +1
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

след 31 ште видя дали ште взема гуми или с тея пари ште довърша уазката и ште я регистрирам

Коментар

Чудя се това Стефан ,пак ли го е прочел някъде или е карал тракторки.Откъде измисли това обръщане на гуми и чупене на полуоски и блокировки.То в нашия край никой вече не трябва да кара джип щото в магазина няма да има резервни такива.

Коментар

Това с обръщането и аз съм го гледал и смятам,че би помогнало до някаква степен като бягаш назад

Иначе полуоска се къса и с обикновенна гума.Всичко зависи от това колко си настоятелен на газтта

Коментар

Нали главно затова изхвърлят лостовете, и слагат жило на газта на УАЗовете. За да го няма забавянето на педала на газта, та гумите да не строшат полуоските.
                                Чак пък карал ... Кръгчета, на характерни места. Там почти нямаше камъни, главно корени. Като зацепи, удря сякаш го е блъснала друга кола. Ако задните не са обърнати, няма как да го клатиш на първа - задна, и трябва да опъваш лебедката. Ако забуксува, додето разбереш какво става, се е закопал до средата на вратите. Секунда. Искат много чисто и точно каране, иначе не ти мърда ремонт право в локвата. По-трудно е от блокировките.
                                Симексите не са толкова капризни, могат почти толкова, но пък струват колкото струват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X