Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ -Хънтър въпрос за сферите и документация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вече го монтирахме!

Дано да изкара дълго сега тръбичката.

След като оригинално е поставена в гумени ортрязъци, нека да си остане, като е цял добър каучуков маркуч (2м от близката железария), не може да се измества и пропада - ще си седи на място.

Подробности за тръбата - купихме я от фирма "Скан-Тех България"
    София, Ул Овче поле No. 146 (пресечка на Симеон), тел. 02/931 09 93, 02/931 13 42.
    Там монтират втулките и развалцоват тръбата. Дължината е 2,50м, хидравлична, 6,35 мм. Трябва да се вземат само втулки от спирачна система за УАЗ или ГАЗ (те са за тръба 6мм, затова трябва да се разпробият до размера на тръбата).

После внимателен монтаж.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

на колко км е тоя Хънтър? сферите изглеждат доста по-зле от на бившата ми тойтота /18 години и може би 230 000км/...

малко преди да я продам, се наложи да сменя кечето на едната сфера

май са много хубави тия хънтъри, ама да ги караш като А. Марков една година и да се оттървеш
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, недей така, че още не съм платил колата. Ще вземеш да ме разколебаеш . Иначе за съжаление си много прав .
        LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
          Тедо, недей така, че още не съм платил колата. Ще вземеш да ме разколебаеш . Иначе за съжаление си много прав .
          защо да те разколебавам???
          взимаш нова, таковаш я яко една година, а после пускаш обява: отдефектиран УАЗ с офроуд тунинг и продаваш с 1-2 хиляди по-скъпо...

питаш ли ме мене, сега като видях днеска, че са ми се скъсали два тампона на десния торсион? сигурно ще трябва да дам 20-30 лв за тях и още толкова за труд а джипката е едва на осем години - при тойотата нямаше такива работи!
          гледам /на тойотата/ отзад липсван тампоните /отбойниците/ на задния мост - голяма работа! тъкмо хода на окачването се е увеличил а сега: тук тампонче - там тампонче... вече смених зимата 4бр комплект за стабилизиращата щанга отпред - 4.80лв се набутах
          па и термометъра за външна температура ми се претакова... от януари досега постоянно е -30С
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Това си е автомобил за работливи!

На 12000 км е сега.

Влади няма проблеми - има си сервиз и оборот ще си върти - да не излизат парите навънка

Който не е от кръжока "Направи си сам" да му мисли.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Пак за Уаз

Веско, че ти си още в гаранция. защо не отидеш да ти я сменят. Неприятното става след гаранцията.
              Но сте прави. Факт, че дори аз дето съм с две леви ръце ми се наложи бързо да науча основни неща от автомобилния ремонт на УАЗ.
              Но когато човек си купува детски конструктор, се налага.
              Един съвет към Веско. Сега си започнал и добре е да провериш всички скоби на гумените съединения.
              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Веско
                Това си е автомобил за работливи!

На 12000 км е сега.

Влади няма проблеми - има си сервиз и оборот ще си върти - да не излизат парите навънка

Който не е от кръжока "Направи си сам" да му мисли.
                Напоследък не ми остава време за мойте коли . Вярна е поговорката че обущаря ходи бос .
                LZ1VMH

Коментар

Пак сме на линия!

Има нещо такова - като сме се влюбили в клиентите - не ни оставят!

Иначе Хънтъра сега е на 6 - имаше малко въздух, ама го изкарахме и сега спира като бърз влак. Язък че пропуснах купона с войната!

Готови сме вече за яки разходки!
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

О.К. Дано свърши този месец, че и аз нямам търпение.
                    LZ1VMH

Коментар

Re: Пак за Уаз

Първоначално публикуван от Pursie
                      Веско, че ти си още в гаранция. защо не отидеш да ти я сменят. Неприятното става след гаранцията.
                      Но сте прави. Факт, че дори аз дето съм с две леви ръце ми се наложи бързо да науча основни неща от автомобилния ремонт на УАЗ.
                      Но когато човек си купува детски конструктор, се налага.
                      Един съвет към Веско. Сега си започнал и добре е да провериш всички скоби на гумените съединения.
                      Благодаря за идеята, ама преди 2 седмици гаранцията изтече - беше само 1 година...
                      А повечето гумени ги смених, сега се подготвям да изведа горе отдушниците - за мостовете на първо време! После скорости и раздатка!
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                        на колко км е тоя Хънтър? сферите изглеждат доста по-зле от на бившата ми тойтота /18 години и може би 230 000км/...

малко преди да я продам, се наложи да сменя кечето на едната сфера

май са много хубави тия хънтъри, ама да ги караш като А. Марков една година и да се оттървеш
                        Няма две мнения - добре е каран Хънтъра, ама и затова е направен - да се кефиш и да не ти пука много. Доста неща обаче са направени през тази година - има и още много да се направят и напилят.

Аз също много не му прощавам, същевременно гледам да се грижа - не знам кола, която да се кара без грижи след 1-2 години яка експлоатация- досега съм имал повечето европейски марки (купени нови), а и сега имам.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Спирачките

Следващата задачка беше със спирачките - започнаха да не държат, да пропада педал до долу. като го обезвъздушавах, работеше по ден-два и после омекваше като ...

Реших че помпата не е наред и намерих от Люлинския магазин (с/у Шел) Fеnox главен цилиндър. С него е отлично, няма проблеми - спира като бърз влак.

Обаче гайката отпред на помпата изпуска - уж Fenox, ама тече..

Като изпразвах оригиналната помпа - вътре беше пълна с пясък - и се изяли гумичките. Май ще трябва за реките да слагаме предпазители на казанчетата
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Това е май финала на проблемите със сферите.
                            След направеното изследане (благодаря на Иван Алексиев!) се оказа, че и преди и след моя ремонт, просто шкворните не са били затегнати достатъчно. Хората, които са правили ремонтите, не са имали инструмент и не за знаели как да ги затегнат (а то си има методика!).
                            В резултат - луфт и при натоварване се чупят пластмасовите капчки, работата без капачки е изяла основите на сферите и така вече не подлежат на ремонт...

Сега вече получих нови сфери от Карбон, всички необходими части и скоро Хънтъра ще бъде боеспособен!

Важно е да не позволяваме слабо квалифицирани хора да се забавляват с автомобилите ни!
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Продължение

Малко продължение на историята...

Хънтъра вече е в несравнимо по-добро състояние, и не създава никакви грижи - стана на 20000 км, здраво и разнообразно каране - градско, магистрали, гори, разходки. Май си го ползвам като основен автомовил.

Последни новости - блокировка на задния диференциал! След последния тест е много по-добре- преминава на места, където обикновено се дърпахме... На асфалт и на нормален път не създава никакви проблеми. Сега ще сложа и на предния, да видим как ще върви!

Освен сферите и шкворните (сглобени грамотно от Радо - с хиляди благодарности!), смених и лагера на перката, заедно с капака. Закупения нов комплект от Карбон се оказа значително по-добър от оригиналния, пресован така, че няма да създава повече проблеми.
                              По съвет на Иван Алексиев поръчах нова шайба на водната помпа - от алуминий, която замени пластмасовата оригинална. С това изчезнаха някои вибрации, възникващи в този възел.

Това е засега, Хънтъра върви и пее!
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

И блокировка на предния диференциал

Вече имам и блокировка (винтова) на предния диференциал. Засега е тествана на по-леки разходки - до Мургаш, после Лъкатник - смесено афалт, магистрала и черен път.
                                Никакви проблеми, даже и на лед по асфалта, просто се държи напълно естествено, без проблеми в управлението.
                                Не пречи по никакъв начин а дава увереност в калта и на прагове.

Препоръчвам го на всички, които си познават Хънтъра!
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X