Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ -Хънтър въпрос за сферите и документация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ -Хънтър въпрос за сферите и документация

Дали някой е поглеждал: на дясната сфера зад главината има голяма топка грес отгоре и е отвсякаде мазна, а лявата е суха като барут.
    Някой да има спомен дали са проверявани главините?
    Нещо ми се струва ненормално - има ли схема/чертеж за да видя конструкцията някъде?
    Освен това има ли в електронен вид сервизно описание за този Хънтър?
    Show must go on!
    LZ1VES

http://uazbuka.ru/lib/index.htm

има почти всичко като информация.
    Аз лично май никога не съм слизал толкова надолу в гледането, но си спомням, че някой ми беше казал че гресирането е сложна операция

Коментар

Гресиране

Няма проблем с гресирането, ама като тече отзад е кофти - скапана е гарнитурата.
      Ще трябва да ходи в сервиз - нямам портален крик в къщи.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

принципно за това не ти трябва двуколонен крик, а четири колонен с отделен подемник, но най - лесно става на земята, ако имаш т.нар. гущер

иначе разглобяването е гадна и мръсна работа и има още няколко неща, коиито може да смениш щом така и така ще се разправяш. но ти препоръчвам по - скоро да го направиш защото иначе проблемите се задълбочават
        drive alive

Коментар

Сефте чувам УАЗ да се гресира на подемник. Гресира се с ватенка, на кашон, или на бивш рафт с 4 мебелни колелца ако си турботежкар като мене.
          Ако тече покрай сферата, там има семеринг и кече. Ако ще разглобяваш главината ти трябва неговият си винтов крик или къв да е крокодил, колкото да свалиш колелото и после да държи моста да не клюмне до земята. Не че нещо, ми неудобно.

Коментар

То проблеми бол

То проблеми си има, ама един по един.
            Има ли го на склад някаде това уплътнение?
            Алекс Марков предложи да питаме в Карбон.
            Мисля, че трябва и на двете главини да се смени - щом е тръгнало...
            Какви други идеи за смяна по главините даваш?
            Лагерите са на една година, ще изкарат още, ама всички семеринги по-добре да се сменят сега...
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Семеринг и киче 2.50лв в магазина на подуяне. За двете главини 5лв.
              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Виж също така в този на Горнобански път.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

в главината има едни "гъбки" май така се казваха, това са нещата, които играят ролята на шенкелни лагери, разбиват се доста бързо, не че е наложително да се сменят изобщо, но след като ще разглобяваш ... мисля че са по 16 лв за чифт
                  drive alive

Коментар

Гъбка (Грыбок) е официалният жаргон за късото валче на редуктора на военните мостове. Сигурно казваш за палците (камъни, джаджи, не помня друго какво съм чувал) които на руски са шкворень (ед.ч), шкворни (мн.ч) - двете половинки на оста, около която колелото завива. Разбива се един от моделите за гражданските мостове, въпроса беше решен преди няколко години с изделието OTAD. Там има коничен лагер, така че и хидравликата става излишна. Струва няколко долара и пристига по пощата за седмица.
                    Хънтъровите не се разбиват, той е със спайсери, и за тях все още няма лагерни шкворни.

Коментар

ясно, значи ми е стара информацията

иначе сега се сещам за много точно маименование на въпросното нещо "хуйовина"
                      drive alive

Коментар

Този термин е всеобхватен и с изключително богата семантика.
                        Като близки но не пълни синоними можем да посочим "хреновина" и "ерундовина"
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                          Разбива се един от моделите за гражданските мостове, въпроса беше решен преди няколко години с изделието OTAD. Там има коничен лагер, така че и хидравликата става излишна. Струва няколко долара и пристига по пощата за седмица.
                          Oще от миналата година ги гледам че ги има по магазините, май бяха по 12лв на главина.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Значи ментета вече са и тука((( Знам човекът който произвежда истинските, знам какво съм смятал и проектирал за него, знам от какво и как ги прави. Тук партиди не е изпращал, гарантираните минават единствено през доверени дилъри. Ако някой иска, въпроса може да се задвижи веднага.

Коментар

Научно-популярно

Ето снимки от изпусналото уплътнение:

за мащаб - вижда се топката грес отгоре

и за сравнение здравата лява сфера

Според Сашо от Карбон трябва да се смени уплътнителя- ама не става от нормален УАЗ, та трябва да се изчака внос.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X