Нищо ти няма на колата, семеринг. Смени и кечето обаче, то е прахозащитника и е много важно. А другия го напълни с грес и карай докато дойдат новите семеринги. Досада за три-четири часа с бирите. Ама на тротуара е гадно в това време(((

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

УАЗ -Хънтър въпрос за сферите и документация

Свий

X
- 

според мен наистина семерингите са за смяна но причината за това са разбити "хуйовини" шенкелни лагери. мисля така защото грес излиза само от горната страна на сферите. когато въпросните неща са износени главината мърда спрямо сферата и отгоре /заради гравитацията/ се отваря по - голяма дупка и греста изтичаdrive alive
Коментар
 - 

И аз си го помислих, ама реших да не се обаждам като некомпетентен по УАЗкитте...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
 - 

на служебните УАЗки тия семеринги никога не са могли да задържат греста и "въпросните неща" винаги са били разбити, интересното е че от 4 една все още върви

принципно това положение не е хубаво, така в сферата влиза вода и мръсотия и всичко вътре ръждясва, а един път като ръждяса после неравностите късат и новия семеринг ... гадна работа. ако ще го правиш, както е по учебник си вземи новите семеринги, кечета, "хуюовини" хубава грес на кастрол и финна шкурка и полир паста зада полираш сферите. но аз на твое място не бих направил всичко това освен ако нямам излишно свободно време и топъл гараж

drive alive
Коментар
 - 

Благодаря
Благодаря на всички за съветите!
Поръчах вече частите, и се надявам другата седмица на топли дни, да да ги оправя, пък и да пооправя ръждата отдолу.
Интересно за по-малко от година а всичко е само ръжда - явно покритието е било на водна основа

Show must go on!
LZ1VES
Коментар
 - 

Няма покритие... Стефане, затова не ги харесвам тези конструктори направи си сам, които ми продават вместо кола... Язък им за добрите идеи с това неспазване на никаква технология... Срамота...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
 - 

Като гледам всички колко разбирате се срамувам
, аз знам само от къде се сипва бензинът (макар и да не ми се иска
) и малко за какво служат лостовете в салона
, всяка дреболия за мен е сериозно препятствие и изисква посещение в "сервиз"
. А ми се иска и мен да ме влече да излезна събота неделя със съседите с биричка и гаечни ключове (или каквото там трябва
) и да подтягам УАЗ-ката (Тойотата-та....).... исками се - ама НЕ, не ме влече, а жалко!

Коментар
 - 

Братче, тука направо ми е криво за тебе. Просто кола с части от магазина на мене ми е ... Де да знам как да го кажа. Пушка без патрони. И да не съм направил в нея нещо невиждано от човеците ... Сякаш не е моя. Не, ами направо не я чувствам моя. Некъв си таралясник, и толкова. Квато ще лъскавина за планина от пари да е.
Виж бе, почни от малко. Да ти дам два-три ръждясали ключа и една половин бира. Отначало ги гледай, после почни да ги държиш по малко секи ден, току виж работата тръгне, а? Че то иначе се едно да имаш хубава жена, пък да не щеш да спиш с нея. Е, седи до тебе там, изглежда, и толкова((( Някакси не е човешка тая работа ...
Коментар
 - 

Най-важно е мерак да има - като с жените - и своята да уважава, познатите да не забравя, че и ако срещне друга интересна - да не я подминава.

Та ако имаш нужда от консултации - за колата де
 - кажи кога и идваме с бирите, ключовете и така нататък! Може и при мен - има място и за Патриота в двора.

Show must go on!
LZ1VES
Коментар
 - 

"...Внимавай какво си пожелаваш..." се казваше някъдеПървоначално публикуван от ВескоНай-важно е мерак да има - като с жените - и своята да уважава, познатите да не забравя, че и ако срещне друга интересна - да не я подминава.

Та ако имаш нужда от консултации - за колата де
 - кажи кога и идваме с бирите, ключовете и така нататък! Може и при мен - има място и за Патриота в двора.
, че аз обещаното си го търся като мое

Коментар
 - 

Топъл гараж нямам, ама машина за бира имам!
Та поне 50% от технологията е налична. И инструменти всякакви дал господ! Скоро си купих и телоподаващо устройство - желязо, алуминий заварява, и ка то се казва "нам не страшен серий волк"Show must go on!
LZ1VES
Коментар
 - 

Мигачите
Най-после открих защо трябва да сменям бушон "на всеки километър"
Става въпрос за мигачите - гореше постоянно бушона - и накрая релето се скапа - мигаха всички мигачи едновременно.
Разглобих всички мигачи и какво: като е монтиран заден десен, под скобата, с която се крепи към купето, попаднал кабела и затиснат здраво - не дава постоянно късо, ама на дупките окъсява..
Сега вече трети ден карам без да сменям бушон на мигачите. Ама днес ми изгоря бушона на преден десен къс фар..
Пак ще си имам забавление за уикенда!Show must go on!
LZ1VES
Коментар
 - 

Виж да не са завили някоя рапидка в снопа - редовно им се случва на пяндетата в завода понеделнишки....

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар