Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да намаля ли размера на главата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да намаля ли размера на главата?

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
    Здравейте ! Ще отварям мотора за ремонт .Има или счупен или коксуван сегмент на първи цилиндър .Въпроса ми е : Трябва ли задължително да шлайфам главата с 3,5мм както се препоръчва тук в сайта , или да си я карам като си е сега със степен на сгъстяване - 7 ???Някои от махленските майстори които познавам ,ме съветват да не я пипам, защото щял да започне да ми грее мотора ако я шлайфам ?! Незнам кого да слушам просто !!!Да я шлайфам ,или не ?
    Това е въпроса ....
    намаш проблем даже ще засилиш двигателя така , апък и ако позволява и да сложшш по още един компресорен сегмент на буталата
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      намаш проблем даже ще засилиш двигателя така , апък и ако позволява и да сложшш по още един компресорен сегмент на буталата

Но мисля има и разлика в отворите на главата за водата, като се погледне главата от долу, на 21 е с форма на бъбреци а на 24 с правоъгълници, или се лъжа?
      Има, да, в блока на 24ката ризите се фиксират само долу от блока (май неправилно се изразих)

Тук се вижда
      21 (21А, 21Д, 21АЕ...)

По принцип не са толкова близко стените на ризите, този е преправян за вътрешно 100мм-ви

24 (24-01, 24д, 24-10,402.1.)

Може би е станало малко по ясно
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

не разбрах какво се учудваш , за това да намали горивната камера , или да престърже още еди канал на буталото за оше един копресорен сегмент
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Колега,дай малко инфо,за преправяния мотор със 100мм.ризи,че всички ме убеждават че това не може да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
            не разбрах какво се учудваш , за това да намали горивната камера , или да престърже още еди канал на буталото за оше един копресорен сегмент
            За второто

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
              За второто
              на жигулете , навремето провехме бегачки не се сещам от какво зимахме бутала , но слагахме по още еди сегмент , няма проблем , а главата до такава степен се сваля че копаехме буталата за да се движат клапаните , и куп други неща

Коментар

Вече е ясно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X