Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За шнорхела и газовото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: за какво служи шнорхела

Имам 2 съмнения.

Или тъпата газ се ебава нещо като хвърля вода(трябва да го пробвам на бензин) или самия маховик и притискателен диск се явяват едно доста голямо витло и много товари двигатела.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      Имам 2 съмнения.

Или тъпата газ се ебава нещо като хвърля вода(трябва да го пробвам на бензин) или самия маховик и притискателен диск се явяват едно доста голямо витло и много товари двигатела.
      Изпарителят силно страда от вода. И опръскване на автомивка стига, за да спре да върви, при някои модели. Правилен подход: да се херметизира последната му степен, да се направи отвод от нея до вътрешния обем на въздушния филтър.

Допълнителни ползи: можеш да караш на газ с колкото си искаш мръсен филтър.

Коментар

Мисля че ако изпаритела е вакумен и карбуратора е разпробит в основата,едва ли ще му влияе повече от на бензин.Освен ако залива изпарителя и така да го изтудява че да не върви.Друг е въпроса ако изпарителя е електронен или за инжекция,на мерцедеса,големите дъждове и водата хич не му понасят добре на газ.

Коментар

Изпарителят страда дори от няколко капки върху голямата мембрана, защото тя трябва да е много леко подвижна и върху нея да действа само атмосферно налягане. Ако пък влезе по-голямо количество и залее дори единия край на мембраната, той напълно спира да подава газ. Причината е механична и няма нищо общо със температурата на изпарителя.

Това не зависи от вида изпарител (електрически или вакуумен), не зависи от горивото (пропан или метан) нито от подаването в карбуратора (плочка или щутцери).

Коментар

От къде ще влезе тази вода?

Коментар

Вода върху мембраната може да влезе само през отвора за изравняване на налягане на капака на изпарителя. Но ми се струва малко вероятно. В краен случай може да се направи щуцер с маркуч, който да се изведе високо и в никакъв случай в шнорхела, защото подналягането ще влияе силно върху мембраната.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега,прав си.Но ми се вижда малко вероятно да е причината в изпарителя,ако има вода влязла в него,когато излезе от водата пак известно време ще създава проблеми.А Цветан не каза че има проблем след като излезе от водата.

Коментар

Цветан ще пробва на бензин като си накичи тръбичките така,че не спорете за глупости и без това не ви схванах баш

Коментар

А вече ви схванах.

Тъй като това ми е първия автомобил с газова уредба и след монтажа и открих доста интересен факт.Когато работи джипа при опит да запуша отвора на въздушния филтър двигатела веднага се опитва да загасне.Това на бензин не се случва дори с много умело запушване,все отнякъде си дръпне,а на газ съвсем лекичко само да пробвам и гасне.

Та проблема си мисля че може да се получава от това,че маховика хвърля вода ипо този начин явно се запушва отвора на филтъра и от там идват проблемите.

И който е казал,че газ-та е за запалки е много ПРАВ.

Коментар

При тези цени на бензина,си е направо екстра.А този лаф на мен ми го каза първо Маркан.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                        А вече ви схванах.

Тъй като това ми е първия автомобил с газова уредба и след монтажа и открих доста интересен факт.Когато работи джипа при опит да запуша отвора на въздушния филтър двигатела веднага се опитва да загасне.Това на бензин не се случва дори с много умело запушване,все отнякъде си дръпне,а на газ съвсем лекичко само да пробвам и гасне.

Та проблема си мисля че може да се получава от това,че маховика хвърля вода ипо този начин явно се запушва отвора на филтъра и от там идват проблемите.

И който е казал,че газ-та е за запалки е много ПРАВ.
                        Ще ти хареса, като си направиш АГУто както трябва Има си и достойнства Не е по-добре от бензин но то се слага с друга цел

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Вода върху мембраната може да влезе само през отвора за изравняване на налягане на капака на изпарителя. Но ми се струва малко вероятно. В краен случай може да се направи щуцер с маркуч, който да се изведе високо и в никакъв случай в шнорхела, защото подналягането ще влияе силно върху мембраната.
                          Вода, че влиза точно през него отвор (те са обикновено няколко), сме пробвали. По трудния начин.

За маркуча - я пак се замисли? Това подналягане пречи или ти помага да постигнеш стабилни настройки?

Два джокера -
                          1. как се слага газ на турбодвигател?
                          2. какво правим като настроим за шнорхел и махнем/счупим шнорхела?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Вода, че влиза точно през него отвор (те са обикновено няколко), сме пробвали. По трудния начин.

За маркуча - я пак се замисли? Това подналягане пречи или ти помага да постигнеш стабилни настройки?

Два джокера -
                            1. как се слага газ на турбодвигател?
                            2. какво правим като настроим за шнорхел и махнем/счупим шнорхела?
                            Опитните резултати показаха пречене Карам с газ на турбодвигател на леката ми кола (ланча) и знам как се слага
                            При турбото имаш налягане и подналягане а при атмосферния имаш две подналягания, които при маркуч в шнорхела ще дърпат мембраната в противоположни посоки. Верно, че едното е по-силно, ама...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Ще ти хареса, като си направиш АГУто както трябва Има си и достойнства Не е по-добре от бензин но то се слага с друга цел
                              Направено е както трябва.Ако си бях с Уаз-ковия двигател нямаше да слагам ама са с тоя малко присолено ми идва.Иначе единствено цената друг + няма,кой кво ще да ме убеждава,но е така и не бих си променил мнението.

Коментар

Че кой,може да те убеждава,поне аз друго предимство не знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X