интересуваме какво представлява и дали някои е правил на 452 буханка
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За шнорхела и газовото
Свий
X
-
До: за какво служи шнорхела
Доколкото ми е известно е удължение на входа към въздушния филтър и представлява елемент от подготовката на автомобила за преминаване на водни препятствия.
Но нека по-знаещите да кажат...БИО пчелен мед и пчелни продукти
0888 66 59 73
-
Точно за Това е предназначениетоДа предотврати засмукването на вода когато джипа навлезе във вода
и също така когато е по на високо изваден шнорхела не засмуква много прашинки и боклуци
Ето снимки когато аз бях във такова положение без шнорхел и за малко не засмука двигатела водаСлед това приключение веднага беше поставен такъв
Коментар
-
Правилно отговарят колегите за предназначението на шнорхела.Аз също ползвам буханка и се замислих как може да и се направи такъв.Чист въздух може да се взема от високата част на кабината или кабината или товарния отсек.Там въздухът е с по малко прах,а и капки няма как да да пръскат.За джипа ще се направи по лесно шнорхел,но за буханката ще е много трудно заради ниското разположение на масления въздушен филтър.Тук ми идва една идея.Навремето имах Москвич 408,чийто филтър е като на буханката.Прерязах с ножовка въздухопровода от филтърното тяло към частта му над карбуратора.Остана само тази част от него която ляга на карбуратора и 12 см.дълъг въздухопровод/сплесканата му част/.На образувалия се отвор поставих тройно хартиено платно от пахосмукачка и го пристегнах с гумен пръстен.Фактически направих въздушен филтър.Карах колата така четири пет години и я продадох.Следващия собственик я кара така до сега.Платното се сменя на 5-6000 км.след като видимо се набиеше с прашинки.Този въздушен "филтър" мое производство не оказа влияние на разхода и на работата на двигателя. По същия начин ако се пререже на това място филтъра на буханката и се наниже някакъв гофриран маркуч същия може да се изведе на по високо място в купето и шнорхела е готов.Във високата част ще се направи самия филтър като се пригоди такъв от друг модел автомобил.Струва ми се,че на буханката не е необходимо да се извежда шнорхел над тавана и извън ламарините.Ако Жоро-ж направи някакъв модел да сподели.Успех!
Коментар
-
Тък като стана въпрос за извеждане на отдушниците искам да спомена нещо.
Значи след едно потъване във водата и престоя на джипа около 3 часа до изваждането му реших да проверя какво се е случило по трансмисията.
ЗА моя най голяма радост в диференциалите нямаша никава вода,но за мое разочарование в единия редуктор имаше извесно количество вода,а в конструкцията на мостовете на редукторите няма отдушници.
Друг случай е престоя пак на джипа за около 40-50 мин. пак в вода.Скоростите и раздатката бяха пълни и докато разбера,че това се е случило замръзнаха и неможах да изкарам джипа от гаража
Мисълта ми е следната-лесно може да се закачи даден маркуч за отдушник на скоростите обачееее-от към първичния вал няма семеринг от тука следва,че нищо не може да предотврати нахлуването на вода в скоростите и от там и последващото и влизане в раздатката.
От тук идва въпроса-Необходимо ли е всичко това с тази паяжина от мъркучи или при изправно работещи отдушници,семеринги и нетечаши гарнитури един мост е достатъчмо защитен от водата..
Моето мнене базирано на проби,експерименти и потъвания в вода е за за мене правенето на такива работи е излишно.
Другото за което мисля е дадения шнорхел.Със стария двигател джипа ми газеше в 1 метър вода без проблем.Това обаче без механична перка и без никава друга подготовка,само въздушния филтър беше насочен към купето и по този начин неможеше да засмука вълната.
С този новия незнам точно колко защото като влезне във вода нещо маховика ми прави мизерии(създава се някаква голямо съпротивление което пречи двигатела да работи и намалява оборотите,губи мощност и изгасва) и още не е отстранен проблема.
Мисълта ми е такава-дори и да искараме да смучеме от покрива дали ще може да се гази в много повече вода.Как би се държало делкото при потъването му под вода и дали неподгтовен двигател няма да се наплни с вода много бързо и той.
В никакъв случай не оплювам шнорхела,но просто може да помислите за някой,неща и дори и да го сложите и направите да не си помислите че вече сте риби
И също така внимавайте с подводното каране,някой път е много коварно,особено в зимно време.........Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Mалко практика и от мен,при едно давене на машината,след като го изкарах ме,запали на дърпане с голям зор и тогава видях че от отдушника на двигателя хвърля вода като от водна помпа.За пресеченото масло е излишно да говоря.Когато водата залее двигатела или по-голямата част от него,перката която загребва вода така го товари щото освен на 1-бавна на друга няма сила да се движи/така докато загасне/
Коментар
-
На повечето западни джипове одушниците са на принципа като клапана на херметическа тенджера когато от вътре се съсзаде някакво налягане клапана се отваря и изпуска наляганетоТоест от вънка на вътре не допуска да влиза нищо
Коментар
-
Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнениеНа повечето западни джипове одушниците са на принципа като клапана на херметическа тенджера когато от вътре се съсзаде някакво налягане клапана се отваря и изпуска наляганетоТоест от вънка на вътре не допуска да влиза нищо
Моите мостове са с такива отдушници.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
-
Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение.Когато водата залее двигатела или по-голямата част от него,перката която загребва вода така го товари щото освен на 1-бавна на друга няма сила да се движи/така докато загасне/
Освен и него да махнаЛуд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнениеНа повечето западни джипове одушниците са на принципа като клапана на херметическа тенджера когато от вътре се съсзаде някакво налягане клапана се отваря и изпуска наляганетоТоест от вънка на вътре не допуска да влиза нищо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнениеТочно за това съм я махнал,обаче сега притискателния диск ми прави същия проблем и незнам точно как да го реша
Освен и него да махна
Коментар
-
Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнениеOтдолу,нямаш ли капак както на Уаза?Маховика едва ли ти прави номера,просто ти буксува съединитела от водата и нямаш мощност.става сложно
Ако няма каде да отидеш , ела на себеси
Коментар
-
Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнениеOтдолу,нямаш ли капак както на Уаза?Маховика едва ли ти прави номера,просто ти буксува съединитела от водата и нямаш мощност.
Иначе със сигурност не е буксувал съединителя,а просто двигателя глъхнеше и гаснеше.
Ще пробвам и с капаче когато намеря ама малко ме съмнява ефекта.Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнениеНямам.По принцип не ги слагам тия капачета.
Иначе със сигурност не е буксувал съединителя,а просто двигателя глъхнеше и гаснеше.
Ще пробвам и с капаче когато намеря ама малко ме съмнява ефекта.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар