Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърд блокаж за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Твърд блокаж за УАЗ

Нещо не разбрах последния пост??????
    VITARA, SAMURAI
    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
    RENAULT ESPACE QUADRA
    ...и едно сивикче за града...

Коментар

има такива блокажи в България. Аз лично съм монтирал такъв на един уаз 469. Джипа е на приятел той си донесе и блокажа. Блокажа беше механичен с ел клапан за включване . Трудно мога да ти дам инфо от какво беше този блокаж.Знам ,че е бил от някаква военна машина и клапана който включва блокажа беше 24 волтов.

Коментар

Отдавна никой не прави самоблокиращи за военните мостове, и така никой и не пусна принудителни за колхозните.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Отдавна никой не прави самоблокиращи за военните мостове, и така никой и не пусна принудителни за колхозните.
          Съгласен съм ,но все пак говорим за наште джипки. Все се намира по някой в някой военен склад който е в ликвидация .Нали така се разпространиха шперовете.

Коментар

БТРски блокировки също никой отдавна не слага. Хем повече чупят полуоските, хем коефициентът им на блокиране е по-малък отколкото на другите. Те просто бяха първите, до които народът се докопа на времето. После се появиха торсените, после и квайфовете, и бетеерските, те и кулачкови, останаха в историята.

Коментар

Доста прибързано ги слагаш в историята . В рамките на една година съм монтирал над 10 шпера бтрски. Все още не съм видял скъсана полуоска от шпер.Да не забравяме ,че това все пак се води диферинциял с ограничено приплъзване.

Коментар

По въпроса за БТР-ските блокировки има изписано доста тук... Накратко за който не е чел. След кореспонденцията ми със конструкторският отдел на УАЗ оттам ме информираха че единствените "палцеви" блокировки които те одобряват за използване са модел който на външен вид е неотличим от БТР-ските но има различен ъгъл на палците... Караме с такива вече доста години на единия УАЗ и няма никакви проблеми като поведението му на пътя е неотличимо от стандартните диференциали...

Стефане не си прав за торсените... има ги още и то от качествените... ама се намират много трудно... Но колкото за демонстрация в къщи имам
                VPetrov.photography

Коментар

Покарай като хората - ще видиш счупени ...
                  Тия блокировки са разработвани за ГАЗ-69, и чак после наготово са се оказали на БТР-60. А на ГАЗ/УАЗ са се отказали да ги слагат, щото "лучше плохо ехать, чем хорошо сидеть". И някой е решил че не е много подходящо, два часа след тревогата цялата армия да остане без джипове.

За имане - има. Руснаците втора година ликвидират складове.

Коментар

Излишно е да спорим дали са добри или не.Колега ги кара трета година из горите и още не е късал полуоска.

Коментар

Да споря ли? Не виждам с кого. Това което ти казвам е обобщеният опит на няколко десетки хиляди души. Щом не ти трябва - не го вземай.

Коментар

Първоначално публикуван от montiora Преглед на мнение
                        Излишно е да спорим дали са добри или не.Колега ги кара трета година из горите и още не е късал полуоска.
                        Колега, ела да ти покажа освен счупени полуоски, а и пръснати на хиляди парчета шперове БТР-ски НЕ СТАВАТ,говоря ти за офроуд, а не горски разходки,ако името Вушев ти говори нещо, та по такива места

Не искам да звучи като заяждане, но както казаха много е изписано, и то все от хора които знаят какво говорят, и това че някой карал 3г.не променя нещата!
                        П.П.Дано колегата не Ви е мерило затова дали стават Уазките примерно, или не!!!
                        Последно редактирано от JC_Явор; 01-02-08, 02:24.
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Добре, щом казвате че няма нужда от принудителни блокировки ще се съглася, Вие определено сте с повече опит относно УАЗ.
                          Може би ще Ви се стори глупав въпрос тогава ма изкам да го задам.
                          Има ли самоблокиращи 100%, къде могат да се намерят и срещу колко парички.
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

За оферти най-добре е да поогледате Купувам-Продавам... или направо да пуснете там обява че търсите... Намират се и не са скъпи...

А колкото до чупенето на полуоски в гората то е по-малко вероятно... е разбира се ако не става за В. Вушев Основен проблем си е карането с такива блокировки по нормален сух асфалт... Последният път когато спорих по въпроса собственика на УАЗ-а ме уверяваше че от няколко години е с тях и няма проблем... Проблема се появи много бързо обаче като подкарахме по един асфалтов път с по-голяма скорост...
                            VPetrov.photography

Коментар

Интересен извод. Вярно че не разбрах на каква база.
                              За гражданските мостове няма принудителни, защото вече никой не ходи с тях на състезания. Минимумът е прости военни мостове. За тях пък няма самоблокове, защото минимумът с който може да тръгнеш от старта е принудителните. Там всичко стигна много далече.
                              Освен да бъркаш бетеерските с принудителни.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                                асфалтов път с по-голяма скорост...
                                Ето тук е разковничето....
                                Всеки трябва да си направи сметка за къде и как ще ги ползва

п.п. А полуоси гърмят и без блокаж, повече е въпрос на стил/агресия/..., а не толкова на дифове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X