Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 469б с двигател Мерцедес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Уаз 469б с двигател Мерцедес

Естествено оборотите са извън оптималните,затова около 85км/ч е нормално.Що се отнася до дължината на скоростите ,тези два двигателя се водят ОМ 616 или 617,но нямат нищо общо относно обороти и мощност.Както казах моя е от бус 207 и е 2,4.Скоростите бързи и бавни са по-къси и по-бавни от оригиналният двигател.На бъзи ,първа,че дори и втора минавам там където други включват принудително бавни,и то без да претоварвам двигателя.Така,че тези два двигателя са много различни, и несъпоставими, т.е. на 123 ката с бус 207.
    Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
      Така,че тези два двигателя са много различни, и несъпоставими, т.е. на 123 ката с бус 207.
      Ясно, ти си с бусови скорости, от там ти идват бавните предавателни числа. Иначе м/у двигателите няма абсолютно никаква разлика(говоря само за 240Д, 200 се монтира само на коли и от там идва комплектация само с дълги скорости), освен козметики като - отворите за всмукване и изпускане на двата колектора, маслен филтър и гърловината за сипване на маслото(при буса е изнесена напред с една тръба), горивен филтър, лапите за захващането на двигателя, перките са различни при леката кола има маслен радиатор това на МБ 115 за 123 не съм сигурен, също и рейките за подаване на газ. Всичко изброено по горе е взаимозаменяемо без никакви доработки. Миналата година прехвърлях един двигател от 115ка на бус 207 и затова ми е пресен спомена. Скоростите също са взаимозаменяеми.
      Изводът какъв е - ако слагате бенцов двигател на УАЗ, търсете бусови скорости, а не от лека кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
        Изводът какъв е - ако слагате бенцов двигател на УАЗ, търсете бусови скорости, а не от лека кола.
        Това е при варянта с раздатка от Газ69
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

[QUOTE=Жоро XR 600;307639]Ясно, ти си с бусови скорости, от там ти идват бавните предавателни числа. Иначе м/у двигателите няма абсолютно никаква разлика

Незнам дали е така,защото мойте скорости от буса здадоха багажа ,и свалих от 123-ка а разлика нямаше никъква - 1:1 като преди.Двигателя е от 1978-9 година.А това с бензиновия двигател е верно,но аз се подлъгах ,когато разликата в цената на горивата беше голяма ,
          сега не бих го сменил.

Коментар

Браво за начинанието момчета, но и аз да си изкажа мнението

Мой познат си сложи двигател 240D от 123 с фланец, с пиньон/корона 41/8 и не можеше да развие скорост повече от 70км.ч, след което постави волгови дифове и нещата се пооправиха!

Но аз не мога да разбера какъв е смисъла от слагането на толкова слаб и бавнооборотен мотор, и то при сегашните цени на дизела
            Защо вместо да се върви напред ,някои с кеф голям се връщат много под заводските параметри на щатния двигател
            Като ще се преправят нещата ,то поне да е мощен мотор от какъвто Уазката има нужда
            Въпреки ,че тези дни направихме пълен основен ремонт на моята Уазка, се замислям да го сменя с нещо сериозно-бензинов, че дори и за осмак ми се въртят разни мисли, но ..........
            sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
              че дори и за осмак ми се въртят разни мисли, но ..........
              От какво????
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Мой познат си сложи двигател 240D от 123 с фланец, с пиньон/корона 41/8 и не можеше да развие скорост повече от 70км.ч, след което постави волгови дифове и нещата се пооправиха!

Но аз не мога да разбера какъв е смисъла от слагането на толкова слаб и бавнооборотен мотор, и то при сегашните цени на дизела
                Защо вместо да се върви напред ,някои с кеф голям се връщат много под заводските параметри на щатния двигател
                Като ще се преправят нещата ,то поне да е мощен мотор от какъвто Уазката има нужда
                Въпреки ,че тези дни направихме пълен основен ремонт на моята Уазка, се замислям да го сменя с нещо сериозно-бензинов, че дори и за осмак ми се въртят разни мисли, но ..........
                Аз също съм на това мнение, но човека така си е решил
                На моя няма да сложа дизел във никакав случей, на втория се замислям защото няма двигател но на Уаза не
                А защо да слагаме осмак като и някой умз421 ще свърши работа, с осмак влизаш в друг клас

Коментар

Абсолютно съм на същото мнение.
                  Незнам само един як осмак как ще го приеме УАЗковата трансмисия(от скорости до полуоски), особено полуоските май доста ще гърмят еле пък с тракторни гуми. Най-много един шлайфан газ-24 със зилови ризи ми се струва преко-сили...

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                    Пускам тази тема за тези които са се чудили как става
                    Ще ви държа в течение за повреди, други подобрения и така нататак в следствие на експлатацията, джипат няма да се ползва за тежък офф, а любителски разходки в хубаво време
                    Ето тук са снимките:
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...20MB%20om-616/
                    Ще продължавам да качвам нови актуални снимки в процеса на работа
                    Ето няколко снимки от вчера

https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...16/03.02.2008/

Коментар

Колега, браво за снимките
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

Искам да попитам майстора дето е слагал мерцедесовия мотор на уаз, може ли да даде размерите на фланеца, които свързва скоростите с кожуха на мерцедесовия мотор.

Коментар

Браво, добре се е сместил.Това е по-добре при уаза ,че има повече место.Само мисля,че масления филтър ти стеснява местото за педалите и става като при газката- ако си с ботуши да си настъпваш краката. Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от a4ko_82 Преглед на мнение
                            Искам да попитам майстора дето е слагал мерцедесовия мотор на уаз, може ли да даде размерите на фланеца, които свързва скоростите с кожуха на мерцедесовия мотор.
                            Фланеца собственика си го намери от някъде, иначе мерих го ама не съм записал размерите

Коментар

Баща ми има УАЗ 469 - сложихме му Мерцедесов мотор (колко точно беше ще ви излъжа). Мотора го ремонтираха и стана чудесно - с фланец и уазовата трансмисия.
                              Единственият проблем е, че двигателя е май малко по тежък и в комбинация с уморените ресори пада много ниско над моста. При малко по-сериозен офроуд удря картера в моста и го чакам да се спука. Иначе се наложи картерът да се обърне (от надлъжно - напречно да речем).
                              Смятам, че ще реша проблема с нови ресори и малко лифт, които така или иначе съм планирал.
                              В тази връзка - има ли усилени ресори за УАЗ (предни) и подложките за лифта продават ли се някъде или да ги правим?

Малко е тромава, но 90-100 може да се кара при желание и нужда. Иначе си катери и няма грижи извън пътя (все пак не се кара състезателно или нещо подобно)

Коментар

Колеги а ако се сложи двигател от 124 - 2500 куб. на уаза няма ли да стане по-гъвкава уазката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X