Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 469б с двигател Мерцедес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ 469б с двигател Мерцедес

Пускам тази тема за тези които са се чудили как става и какви са плюсовете и минусите при такова промяна на машината
    Уазката е позната на някои от форума
    Проектът бе започнат Декември 2007 и още не е довършен до край.
    Та Двигателят е свален от Мерцедес 123 240Д, модел ОМ616, преди Уаза беше с Умз 414, с глава и колектори от ЗМЗ 21А, като ползваме уазовите скорости.
    От Мерцедеса използвахме още радятора, сервото,педалите, изпускателната система, релета и т.н., двигателя е от основен ремонт според бившия собственик на Мерцедеса.
    Използвахме захващането и опорите на уазовия мотор и неговите тампони, преместихме ги по 20тина см назад към купето, изрязахме купето за да влезнат свободно масления филтър, изпускателния колектор, и кожуха на маховика. Захванахме радятора малко по надоло от орегиналните стойки (които бяха преместени) и го фиксирахме според преката и дифузьора. За педалите и сервото усилихме ламарината на купето, и направихме преходници за уазовите спирачни тръбички (с-мата стана двукръгова). Наложи се правенето на капаци около задната част на двигателя, които идват в купето, слагането на друго парно (Жигулово). Наложи се картера да се скоси, защото удря в моста, също и тампоните на моста да се свалят по надолу.
    Първите впечетления бяха - трудно палене студен (иска си бая силен акумолатор не като бензиновия мотор), повечко вибрации и шум, по бавнооборотен, и не толкова пъргав, и не на поледно място много по икономичен
    Остават още - направа на нова инсталация, свързване на резервара, преправяне на седалки и малко боядисване и много малки работи които отнемат много време
    Ще ви държа в течение за повреди, други подобрения и така нататак в следствие на експлатацията, джипат няма да се ползва за тежък офф, а любителски разходки в хубаво време
    Ето тук са снимките:
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...20MB%20om-616/
    Ще продължавам да качвам нови актуални снимки в процеса на работа
    Случайни хора УАЗ не карат

До: Уаз 469б с двигател Мерцедес

Единствения + за мен е по ниския разход.

Дори на 5-ака характеристиката е като на бензиновия или много малко по добра.

По тежък е,незнайно с колко но факта,че хем е по тежък хем е по слаб вече разваля всичко.

Хубавото му е че е Мерцедес ама па по мое лично мнение не му е мястото в Уаз-а

Иначе евала щом сте се захванали и сте си поиграли.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

А камбаната на съединителя?
      Това че са го набутали назад общо взето решава проблема с теглото. Окончателно се решава със слагането на лебедка в базата или отзад. А главното достойнство на тоя мотор са надеждността и разхода. Други предимства не дава.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        А камбаната на съединителя?
        Какво за камбаната на съединителя????

Коментар

Трябваше да намерите маслен филтър за МВ от другите , дето се слагат на микробусите? И стоят отпред.Та поне това да не пречи.
          Има ли снимка на дв. и СК/РК сглобени на "земята" (преди да се сложат на джипа ) ? Че снимките са много и не ми се ровеше.
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Позволявам си да пусна и аз няколко снимки от моя газ69,който от три години го карам с двигател МВ 616 -2,4 д от бус 207.Искам да кажа ,че двигателя преди да бъде сложен му беше направен основен ремонт,и оттогава са му навъртяни 37 000 км .Проблеми не съм имал,изключвам спукването на маркуч за масленият филтър ,който се вижда ,че е изведен на местото на оригиналния,но малко набързо направих връзките и си платих.Първо маркучите небяха с необходимата издръжливост,а и под този ъгъл който ги бях свързал??!!Естествено последваха отстраняването на редица дребни "конструкторни" решения,които съпътстват всяко едно направи си сам.Общо взето съм доволен , небих казал,че липсва мощност,а за тромав си е такъв ,но аз не се състезавам.На асфалт държи 95-100 км.Снимките са отвремето на монтажа,така че ако ви се виждат много недовършени работи не се чудете.
            Прикачени файлове
            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

От какво е камбаната?

Коментар

Ако питаш мен ,всичко си е мерцедесово .

Коментар

Не, Ник нали каза че скоростната кутия си е уазовата. Преди да зарежат тоя двигател, руснаците лееха нарочни преходни камбани. Ако се е намерил друг начин, това ще значи нов живот за тоя тунинг.

Коментар

Прави се фланец и всичко си идва на мястото,не се налага да се лее нищо.

Коментар

Не съм сигурен но по спомен от това което си говорихме мисля, че камбаната си е бенцовата, но е добавен фланец. И около съединителя в началото имаше доста въпросителни си спомням.
                      Ники ще разясни повече...

Коментар

С мерцедесовата камбана си е, а преходника за уазовите скорости е тази планка:
                        https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...6/DSC01178.JPG
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Предимството на тази скоростна кутия кое е ,при положение ,че с раздатка от газ се решава всичко?
                          Може би баланса ,за което Стефан спомена?

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
                            Предимството на тази скоростна кутия кое е ,при положение ,че с раздатка от газ се решава всичко?
                            Може би баланса ,за което Стефан спомена?

e100, предполагам си с мерцедесовите скорости. Не са ли ти дълги?
                            Имам приятел с ГАЗ 69 на който сложи двигател 200D от 123ка и си е с неговите си скорости. Обаче му идват доста дълги като за този слаб дизел. С една дума на бързите си е "мъртвец". В гората все се кара на бавни, иначе мотора не е издухан, пали в студовете.
                            Предполагам, че с 240Д положението ще е малко по-добро, но 300 петак си е за предпочитане когато се кара основно в гората.

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
                              ...На асфалт държи 95-100 км...
                              Тази скорост при какви обороти на двигателя се поддържа?
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X