Здравейте колеги имам проблем със моя уаз. Паля го студен,минавам 1 км и гасне,дори и на скорост да е. Въртене страшно пада и няма палене. След 2 часа му се качвам след като са ме издърпали до нас и пали от раз. Това се повтаря вече 5 път. От бобината не идва ток. Смених я и пак нищо не става,ток няма. Проблема си остава. Дайте ми съвет какво може да е. Защо не стига ток до нея. Делкото е проверено ,кабелите също не е в тях. Има ли някакво реле,възможно ли е контактния ключ да прави това. Косите ми побеляха дайте акъл. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Необясним проблем! Няма палене...
Свий
X
-
От: Необясним проблем! Няма палене...
По пътя на логиката нещо се нагрява, дали от топлината на мотора, дали от протичащият през него ток и спира да провежда ток, може и лоша връзка да е. Ама за повече си трябва ръчкане с мултицета...
Коментар
-
Кондензатор, и аз си мислех,че или работи или не, но ми утрепа часове докато реша да го сменя
. Комутатор ако има, пак бубина
едно време изписвах по няколко докато уцеля читава. Абе наред не са много чарколяците и би трябвало да имаш резерва от всичко. А делкото, пъхни някое друго ако се наложи.
Коментар
-
Има един автоматичен бушон, който е биметална пластина. Вероятно колегата има предвид него, но той няма отношение към паленето. Иначе контактен ключ, кондензатор или вариатор на бобината."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Смених всичко описано,дадох ток към бубината + към + от акумулатора нище и нище да запали. Започвам да си мисля дали и ключа за бензин газ не прави проблем. Пълно безумие сюе всичко това. И хора,които цял живот са по тия машини стоят и се чешат. Работата върви към смяна на возилото.
Коментар
-
Не става само с чесанеПървоначално публикуван от kolio_galev Преглед на мнение... И хора,които цял живот са по тия машини стоят и се чешат. ..
Къпане си трябва...
Ако след включване на директен + към извод "+Б" или "15" на бобината, пак няма искра, възможните причини са или в самата бобина или в прекъсвач-разпределителя, или в проводника между извод "1" на бобината и прекъсвач-разпределителя. Дали е чукче, кондензатор, нарушена проходна изолация или неправилен монтаж, може да каже някой, който разбира и мисли без чесане.
Ако някой "майстор" не може да запали УАЗ, Москвич или Жигул, хич да не се пробва с друго - и чеп за зеле не става от него.
Сега се сетих - да не би да сте обърнали изводите на бобината?Последно редактирано от Scrapheap; 18-06-19, 16:06."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Докато си почиваш я мерни с пробната лампа между кондензатора и плюс на акумулатора дали свети?До тук разбрах ,че няма ток на свещите???Първоначално публикуван от kolio_galev Преглед на мнениеСмених всичко описано,дадох ток към бубината + към + от акумулатора нище и нище да запали. Започвам да си мисля ....
Коментар
-
Ще свети или не в зависимост от положението на гърбицитеПървоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеДокато си почиваш я мерни с пробната лампа между кондензатора и плюс на акумулатора дали свети?До тук разбрах ,че няма ток на свещите???
или при МНОГО пробил кондензатор, което не ми се вярва. Също така ако проходната изолация е преебана.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар