Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уазика се разболя ,помагайте !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Уазика се разболя ,помагайте !!!

Ти пак,няма да си доволен от резултата,освен ако нямаш база за сравнение.Правих един мотор 402 със Зилови ризи и Газелови бутала,престъргах главата ,изравних челата,на буталата намалих даже и блока малко,свалих повдигачите,и вървеше много ,много за руски мотор,но пък ресурса ми е малък.С карба от Газ-53 и с компресия от 11атм.мисля че му извадих около 120кс.Правил съмго 4-5 пъти,само за гарнитури съм похарчил над 150лв.Целия масраф през годините ремонти и доработки сигурно доближава 600-700лв.А цяла 124-ка на Мерцедес с мотор 2.3-136кс мой приятел я взе за 550лв. И ме прави пиян с тоя мотор а за разлика в разхода да не говори ме.Освен това от купето взе към 150-170лв.С две думи,както никой не кара вече руски коли,така и руските двигатели са отживелица.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Ти пак,няма да си доволен от резултата,освен ако нямаш база за сравнение.Правих един мотор 402 със Зилови ризи и Газелови бутала,престъргах главата ,изравних челата,на буталата намалих даже и блока малко,свалих повдигачите,и вървеше много ,много за руски мотор,но пък ресурса ми е малък.С карба от Газ-53 и с компресия от 11атм.мисля че му извадих около 120кс.Правил съмго 4-5 пъти,само за гарнитури съм похарчил над 150лв.Целия масраф през годините ремонти и доработки сигурно доближава 600-700лв.А цяла 124-ка на Мерцедес с мотор 2.3-136кс мой приятел я взе за 550лв. И ме прави пиян с тоя мотор а за разлика в разхода да не говори ме.Освен това от купето взе към 150-170лв.С две думи,както никой не кара вече руски коли,така и руските двигатели са отживелица.
      Да и това е вярно, но моята цел да направя Уазика максимално близко до оригинала,не мисля да го правя бегачка- просто малко по-добър руски туч

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Следя темата с голямо удоволствие-успех на автора и вярвам, че няма да съжалява, още повече, че такЪви добичета вече не могат да се внесат нови, откак сме в ЕС.
        Всъщност могат, макар и скъпо. Трудното е да се регистрират.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Всъщност могат, макар и скъпо. Трудното е да се регистрират.
          ПУ-ПУ-ПУ!!!! АНАТЕМА!
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            ПУ-ПУ-ПУ!!!! АНАТЕМА!
            Трай бе, не говорим за Патриот. Това може да се внесе, може и да се регистрира (ако стигне до КАТ де), ама е безсмислено.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Трай бе, не говорим за Патриот. Това може да се внесе, може и да се регистрира (ако стигне до КАТ де), ама е безсмислено.
              Абе и ти някой ден ще си вземеш Тойота...

Коментар

По скоро ,ако се кара главно по горите Патрол 3.3 ,нищо не е толкова дуракоустойчиво и не носи с лекота големи гуми.И се намира на нормални цени.

Коментар

Ми аз тогава да го оставям това зеленото тенеке и да търся тойота,а?
                  Нека ви кажа че хората ме спират по улиците да разгледат моят Уаз,особено по-младите ,за тях той вече е антика.
                  Не съм видял някой така да оглежда Тойота,както един пич, който докато си плащах гражданската само в аспуха дето не влезе, да огледа Уазаката.
                  Ми незнам може някой ден и аз тойота или нисан да си купя ,даже много съм навит за нисан, но явно още не съм готов за японско желязо.
                  Както казва сина ми Уаза има дух и история,което в карая на краищата ни харесва в него. Няма смисъл да се опитваме да правим някакъв франкенщайн,мисля че си е достатъчно добър и във фабричен вид.
                  Преди Уаза имах чероки ,много съм доволен от него ,но емоцията с Уаз е друга,сега ходя на места където с индианеца не съм си и помислял да карам.Така че ,мерси ,за сега оставаме на руска техника.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    По скоро ,ако се кара главно по горите Патрол 3.3 ,нищо не е толкова дуракоустойчиво и не носи с лекота големи гуми.И се намира на нормални цени.
                    А като го вземеш на нормална цена, колко трябва да налееш още в него, за да тръгне както трябва?Всички знаят че нисана е здрав и трудно се чупи и за това леко си спестяват от поддръжката и в края на краищата може да се сдобиеш с нещо дето нито е дуракоустойчиво нито върти гуми че даже и щатните за модела.
                    Преди уаза се нагледах на нисани, ако имаше читав, то цената хич не беше нормална и пак си имаше забележки.

Коментар

Не ги слушай! Ние Уазкаджиите( и Газкаджиите ) сме особени хора. Малко романтици, малко непрактични, с творческа нагласа, твърдоглави, обичаме да плуваме срещу течението....
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ами голяма част от живота ми мина с руска техника, та я познавам. В момента последния (надявам се) остатък от нея е УАЗ Патриот.
                        Ако 469 с всичките си кусури, все пак става за нещо, то Патриотът е лайно на абсолютно всички нива. Харесвам ли го или не, към 469 изпитвам уважение и сантимент дори. Той е конструиран добре, но зле изпълнен. Това не мога да кажа за Нива и Патриот.
                        На твое място бих посетил някоя автоморга и бих си събрал една кофа крепежни елементи. Махайки руските крепежи, ще игнорираш наистина голяма част от болежките на УАЗката. Също така, бих минал всички пасващи повърхности на шлайф, докато станат наистина пасващи. Ако си с еднокамерния карбуратор, смени колектора и сложи двукамерен. Освен във вървежа, ще гори по-малко, независимо дали газ или бензин.
                        Ако случайно някой специауист е строшил леглото на третия лагер на пиньона в диференциала, просто смени кожуха или целия мост.
                        Също така обърни внимание на клапата за вентилацията на картерните газове отстрани на двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                          Ми аз тогава да го оставям това зеленото тенеке и ...
                          НЕ го оставяй зеленото тенеке.
                          Аз самия имам крайно негативно отношение към Руския автопром, основано на достатъчно много потрошени време, нерви и пари. Но тъкмо заради това ти казах още в началото: отнасяй се към машинката с любов и уважение и тя ЩЕ те слуша и ще търпи почти всяко издевателство. Мини на принципа "А, бал съм го, то руско" и ти гарантирам такова количество ядове, че сегашния ремонт ще ти се види приказка.
                          Последното се отнася за всяка техника. Като оставим настрана мизериите от предишни собственици, които също се отнасят за всяка техника, "руснака" има няколко предварително известни слаби страни - примерно споменатите от Scrapheap крепежни елементи (не ти го е написал от лошотия, гарантирам), заниженото ниво на комфорт и абсолютно непредсказуемото качество на сглобяване. Хубавото е, че всичко споменато до тук се лекува до степен да не ти досажда без сериозни инвестиции и е върпос повече на желание и време.

Отделно конкретните слабости на модела (например прословутото лагерче на пиньона), които ако познаваш и от време на време наглеждаш, са нещо с което може да се живее. Въпрос повече на личен избор.

В този ред на мисли, ако все още не сте сглобили скоростната кутия, огледай внимателно синхронизаторите. Покрай калпавите масла имат навика да се "забиват" с един гнусен тънък налеп, който ги прави директно безполезни. Почистването му е интересна задачка (въпреки, че добър препарат за фурни върши чудеса), но ще се изнеадаш колко много подобрява работата. По-горе Ясен беше споменал разни работи за маслата - обърни внимание, има смисъл. Давам ти го по-скоро като пример, как нещо, на пръв поглед безобидно и като цяло неизискващо специално заделени средства (поне докато кутията така или иначе е свалена) може да промени по нататъшния "'юзер икспириънс" в приятно-положителна посока.

Хайде стига лирика. Прави го по книжка (а тук-там и по-добре) и няма да съжаляваш.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Също така е желателно да се сменят руските лагери с квадратни сачми с нормални такива.

Коментар

Аз проблеми с крепежните елементи не съм имал, но обилно ползвам син Локтайт
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не става въпрос само за саморазвиване. Якостта е под въпрос в някои партиди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X