Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се кара УАЗ (двойно амбриране)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: как се кара уаз

междинна газ се дава при свободна скорост без да е натиснат съединителя иначе няма никакъв ефект.когато е натиснат коляновия вал и валовете на кутията са разделени и няма никакъв ефект форсираш си двигателя а въртенето на валовете в кутията става от кардана по обратен път .така че междинна газ без двоен съединител е пълна глупост няма никакъв ефект абсолютно никакъв само малко повече шум в купето.междинна газ се дава при свободна предавка и отпуснат педал на съединителя.Ако някой ти каже че междинна газ се дава при натиснат съединител въобще не е наясно с устройството на силовото предаване на автомобилите
    Dimitar Dyakov

Коментар

ебавате се вие ама аз мисля че напразно. уазката я карам както трябва, просто нямам рутина защото рядко я карам а от омегата на уазката има разлика. казвате да си погледна съединителя. бихте ли ми така лекинко уточнили какво точно да му погледна? има някакъв реглаж ли кво ли?
      "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Има зер. Една гайка на щока на долната помпа. Ако не отделя хубаво до край.
        Глей сеа, тва са отдавна известни работи. Ако нещо не се разбира с УАЗа - изхвърля се нещото. Жени, любовници, омеги - изхвърлят се. Ако са свестни - ще обичат УАЗа. Като не са - и на истинският мъж не му трябват.

Коментар

ясно. нищо сложно и нестандартно. щок с кайка ми то на всички нормални коли със жило на съединителя е така - щок и гайка

еее не съм толко неграмотен технически де, ако че не съм черен всеки ден. просто трябваше да ми подскажете да се ориентирам... при следващата ни среща с машинката (през уикенда) ще видя къде е ЩОКА и ще пробвам дали ще има промяна. моето впечатление все пак е че съединителя работи добре. отделя нито долу нито горе не приплъзва ...но ще пробвам да видим дали ще има някакво облекчение в смяната на скоростите във възходящ ред.

еще один вопросик. маркучето на вакуумния регулатор малко са го наяли мишките т.е. само вакуум не може да държи ами е по-скоро аксесоар... джипката е на газ и се кара предимно на газ. играе ли нещо това маркуче или да не го барам излишно.

и още нещо. километража не бачка. купих ново жило и го занесох на майсторчето. той обаче ми каза, че там дето трябва да влезе жилото в скоростната кутия няма дупка за него??!! някой може ли да отгатне защо? всичко останало изглежда оригинално казва той...

Коментар

Жилото на километража не влиза в скоростната кутия като на колите а в раздатката
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Като се пробие тоя маркуч съвсем, всеки път като натиснеш спирачката моторът ще ти гасне. Така че вземи го смени да не караш със страх.

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
                и още нещо. километража не бачка. купих ново жило и го занесох на майсторчето. той обаче ми каза, че там дето трябва да влезе жилото в скоростната кутия няма дупка за него??!! някой може ли да отгатне защо? всичко останало изглежда оригинално казва той...
                Ясно е че УАЗ-а не е за тебКакви майстори за жилото на километражаКилометража се свързва с раздатката не с кутиятаЯвно майстора при който си отишъл е виждал УАЗ само на снимка и в казармата

Коментар

Кажи на майстора да го намаже със зимна смазка за клиренс, ще влезе. Има дупка, ама се свива на студен двигател. И нощите вече са хладни.
                  И изобщо върви при друг майстор, че да не го съсипе. То е квадратно накрая, ако вземе да го ръчка ще го скапе. Отгоре се закрепва с една пластинка.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Като се пробие тоя маркуч съвсем, всеки път като натиснеш спирачката моторът ще ти гасне. Така че вземи го смени да не караш със страх.
                    Мисля,че говореше за маркучето за вакумния регулатор на делкото,а не на спирачките!

Иначе наяй добре си го смени,хем не е скъп,хем при високи обороти ще имаш по правлна работа!
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

..точно - на делкото. смених маркуча с нов но при демонтажа забелязах, че тръбичката която излиза от регулатора (на която се нахлузва маркуча) халтави толкова че едва ли държи вакуум и новия маркуч се обезсмисля. пробвах да натегна гайката но е завита "до отказ" а делкото и регулатора са чип нови... мисля повече да не го закачам и без това си работи мотора като часовник, а да искараме очи вместо да изпишем вежди... значи питах пак за жилото и майсторчето ми каза че знае за раздатката (моя е грешката със ск. кутия по-горе) но там където трябва да влезе жилото има някаква заглушка= капак?! жалко. всичко останало е в оригинален вид и работи перфектно и само километража ми вади очите. много ме дразни че не работи. а да питам още нещо - продават ли се оригинални брави само че с ключалка за тази джикпка? бих предпочел да може да се заключва че да мога да си държа вътре това онова...

Коментар

Луксовите. 314121 514. Слагането е разправия. Това за бравите.
                        Ми иди на Уазбуката, там има цветни албуми на УАЗа. Разгледай хубаво как е вързано жилото. После вземи едно огледало и едно фенерче и разгледай кво има при тебе. Само няма да се оправи.

Коментар

В Карбон се продават брави и от стария модел но с ключалка на тях и за да се монтират не се преправя нищо. Потърси по магазините за УАЗ би трябвало да ги има и на други места
                          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                            В Карбон се продават брави и от стария модел но с ключалка на тях и за да се монтират не се преправя нищо. Потърси по магазините за УАЗ би трябвало да ги има и на други места

Тия кадето се продават по магазините са пълни буклуци.За тези на Карбон незнам амам ония за нищо не стават,по добре с отверка да си отварям вратите
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Тогава трябва да изтърбушиш Майбах комби. И те нямат ключалки отвънка.
                              Тва е УАЗ, бе човек!))

Коментар

До: Включване на преден мост и бавни?

Аз имам същия проблем но когато от 2ра върна на 1ва и колата не е в покой кроростите гъркат. Някаква идея пробвам и с двойно амбриране ефекта е същия
                                Газ 69 2.4i
                                Густо майна, пътят свърши !!!
                                GSM: О895 7О6О59

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X